Naujus butus Kaune graibsto ir jauni specialistai ir emigrantai

Nekilnojamojo turto ekspertai teigia pastebintys naują tendenciją šalies rinkoje – itin sparčiai didėja susidomėjimas naujais būsto projektais Kaune. Didėjanti paklausa lemia ir augančias kainas, todėl į apartamentus investuoti skuba ne tik kauniečiai, bet ir užsienyje dirbantys ar savo verslus turintys lietuviai.

Nekilnojamojo turto pirkėjai vis labiau domisi atgyjančiu Kauno centru bei senamiesčiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nekilnojamojo turto pirkėjai vis labiau domisi atgyjančiu Kauno centru bei senamiesčiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nekilnojamojo turto pirkėjai vis labiau domisi atgyjančiu Kauno centru bei senamiesčiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nekilnojamojo turto pirkėjai vis labiau domisi atgyjančiu Kauno centru bei senamiesčiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nekilnojamojo turto pirkėjai vis labiau domisi atgyjančiu Kauno centru bei senamiesčiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nekilnojamojo turto pirkėjai vis labiau domisi atgyjančiu Kauno centru bei senamiesčiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 4, 2016, 11:36 AM, atnaujinta May 19, 2017, 11:00 PM

Būstų vertė Kaune tik augs

Kauno senamiestyje – M. Valančiaus ir Šv. Gertrūdos gatvių kampe – kylančių „Kauno senamiesčio apartamentų“ vystytojo „Citus construction“ direktorius Mindaugas Vanagas tikinp, kad miesto centre iki šiol labai trūko naujų gyvenamųjų būstų. Vienintelis tikrajame Kauno senamiestyje statomas naujas projektas, kuriame bus 36 modernūs apartamentai, iškart sulaukė didelio susidomėjimo – per tris mėnesius rezervuota 60 proc. būstų, o ypač daug dėmesio sulaukė tie, kuriuose bus įrengtos 15 – 45 kv. metrų terasos ant stogo.

„Tai, kad nekilnojamasis turtas Kauno senamiestyje pastaruoju metu pritraukia vis daugiau investuotojų, gali lemti ir pasiūlos trūkumas, ir kylančios NT kainos – skaičiuojama, kad dabar būsto vertė visoje Lietuvoje auga sparčiausiai nuo 2014 m. Kaunas – taip pat ne išimtis. Todėl žmonės skuba investuoti į nekilnojamąjį turtą jau dabar, nes suvokia, kad artimiausiu metu kainos išaugs“, – tikino M. Vanagas.

Bendrovės direktorius atkreipė dėmesį ir į tai, kad augantį susidomėjimą NT Kaune gali lemti ir gerokai mažesnės nei sostinėje kainos.

„Kadangi Vilniaus rinka yra labai užpildyta, pastaruoju metu investuotojų žvilgsniai krypsta į Kauną, kur kainos gerokai patrauklesnės pirkėjams. Sostinėje ekonominės klasės buto miegamajame rajone kaina nuo prestižinio centrinėje dalyje skiriasi 2–3 kartus, o Kauno senamiestyje butai, palyginus su ekonominiais būstais miegamajame rajone, brangesni vos 30–50 proc.“, – pastebėjo ekspertas.

Jo teigimu, jeigu ir toliau didės prestižinio būsto miesto centre paklausa, tikėtina, kad butų kainos Kauno senamiestyje per artimiausius 10 metų gali išaugti ir 50 proc.

Vilioja spartus miesto augimas

Pasak M. Vanago, pirkėjų susidomėjimą būstu Kaune didina ir sparčiai augantis miestas bei patrauklesniu tampantis jo senamiestas. Kauno miesto savivaldybės atstovai tikina, kad mieste ne tik aktyviai vykdomos statybos, bet ir renovuojami seni statiniai, kuriamos naujos maitinimo įstaigos, atidaromi viešbučiai, įrengiami pėsčiųjų ir dviračių takai.

„Naujos statybos numatomos teritorijoje prie Karaliaus Mindaugo prospekto, prie „Daugirdo“ viešbučio, planuojama kvartalo teritorijos tarp Jonavos ir Šv. Gertrūdos gatvių konversija, bus įrengtos papildomos automobilių stovėjimo vietos. Užbaigus gyvenamosios, komercinės ir visuomeninės paskirties objektų statybas, ši teritorija pritrauks daugiau gyventojų ir verslo įstaigų“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Natalija Danielienė-Tsebriy.

Anot jos, Kauno centre numatomos ir tokių visuomenei svarbių objektų, kaip Mokslo inovacijų centro Nemuno saloje bei Koncertų, kongresų ir konferencijų rūmų kairiajame Nemuno krante, statybos.

„Senamiestį gali smarkiai pakeisti ir atsiradęs patogesnis susisiekimas, kultūrinio gyvenimo patrauklumas, išvystyta miesto socialinė infrastruktūra. Visa tai, be abejonės, ateityje darys įtaką teigiamiems demografiniams pokyčiams mieste“, – tikino N. Danielienė-Tsebriy.

Pirkėjai – emigrantai ir dideles pajamas gaunantys jauni specialistai

Pašnekovo teigimu, į naujai kylančius modernius apartamentus Kauno centre dėmesį atkreipė nemažai užsienyje verslus turinčių ir aukštas pajamas gaunančių lietuvių šeimų, kurie nori investuoti į NT – būstus „Kauno senamiesčio apartamentuose“ jau įsigijo trys tautiečiai, kurie planuoja čia apsigyventi, kai grįš.

„Kauną jie renkasi dėl to, kad numato intensyvią šio miesto gyvenamojo ir komercinio NT plėtrą, ir yra įsitikinę, kad nekilnojamasis turtas laikinojoje sostinėje yra gera investicija, kuri tikrai atsipirks ateityje“, – teigė M. Vanagas.

Be to, kaip pastebėjo NT ekspertas, prestižinėje Kauno vietoje būsto sau ieško ir užsieniečiai, kurie Lietuvoje yra sukurę savo verslus ar šeimas.

„Visi į užsienį išvykusiems tautiečiams ar mūsų šalyje gyvenantiems užsieniečiams parduoti butai yra didžiausi mūsų projekto apartamentai. Dviem iš jų buvo pritaikyti individualūs sprendimai ir sujungti net keli butai. Tai dideli apartamentai su išskirtiniais vaizdais į Kauno senamiestį, balkonais ir terasomis“, – pasakojo M. Vanagas.

Susidomėjimą apartamentais Kaune, anot NT eksperto, rodo ne tik savo ateitį su Lietuva ir šiuo miestu siejantys emigrantai, bet ir dideles pajamas gaunantys vietiniai jauni specialistai – pavyzdžiui, IT isektoriaus atstovai.

„Jauni specialistai nori gyventi miesto centre, kuriame yra išvystyta visa infrastruktūra. Jie vertina tai, kad jų gyvenamasis būstas bus patogioje ir lengvai pasiekiamoje vietoje kuo arčiau įvairiausių kultūros bei pramogų vietų: populiarių kavinių, barų, kino teatrų ir įvairių parduotuvių. Taip pat jiems aktualu ir tai, kad aplink būtų darželiai ir kitos jaunai šeimai reikalingos įstaigos“, – tikino M. Vanagas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.