Neįtikėtinas Griškabūdžio miestelio bendruomenės pirkinys

Apie neįprastą pirkinį, tyvuliuojantį miestelio centre, Griškabūdžio (Šakių r.) bendruomenė pradėjo svajoti dar prieš euro įvedimą. Užsispyrimo nestokojantiems žmonėms galų gale pavyko surinkti reikiamus tūkstančius eurų ir įsigyti tvenkinį, rašo „Lietuvos rytas“.

Griškabūdiškis P.Bačkaitis iš parasparnio nufotografavo miestelio panoramą, kurioje matyti ir įsigytas tvenkinys.<br>P.Bačkaičio nuotr.
Griškabūdiškis P.Bačkaitis iš parasparnio nufotografavo miestelio panoramą, kurioje matyti ir įsigytas tvenkinys.<br>P.Bačkaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodževičienė („Lietuvos rytas“)

2016-08-04 11:49, atnaujinta 2017-05-16 21:54

Griškabūdžio miestelio bendruomenei pavyko iš privataus asmens nusipirkti ne tiktai gyvenvietės centre esantį 46 arų tvenkinį, bet ir aplink jį esančios 70 arų žemės.

Miestelėnai čia planuoja įkurti poilsio parką su suoleliais ir treniruokliais, takeliais ir kalneliais, nuo kurių žiemą vaikai važinėsis rogutėmis.

Išvalytame ir įžuvintame tvenkinyje bus galima maudytis. Ant ledo galės treniruotis miestelio ledo ritulio komanda. Bendruomenė numato gauti ir naudos – žvejai turės pirkti bilietus.

Neįprastam pirkiniui lėšos buvo renkamos įvairiais būdais. Miestelėnai gamino ir pardavinėjo marškinėlius su Griškabūdžio simbolika, rengė labdaros vakarus ir šokius, kuriuose vyko aukcionai.

Juose buvo pardavinėjama naminė duona, sūriai, saldūs grybukai. Aukojo ne tiktai miestelio gyventojai, bet ir užsienyje dirbantys kraštiečiai.

Kai iki reikiamos sumos trūko nebedaug, tačiau galimybės gauti pinigų jau buvo bemaž išnaudotos, Griškabūdžio bendruomenės pirmininkė Agnė Paškauskienė kreipėsi pagalbos į Griškabūdžio žemės ūkio bendrovės vadovą Petrą Puskunigį ir ūkininką Edviną Bertašių.

Jie sutiko padėti, ir bendruomenė už tvenkinį bei žemę savininkui sumokėjo 5800 eurų.

„Buvo ir skeptiškai nusiteikusių žmonių. Kai jie pamatė, jog ne taip greitai klostosi reikalai, pinigų surinkti nėra lengva, siūlė atsisakyti šio sumanymo.

Tačiau bendruomenės branduolys nenusileido. Yra tikslas – žmonėms yra pažadėta, todėl turime idėją įgyvendinti“, – sakė bendruomenei vadovaujanti dviejų mažamečių motina A.Paškauskienė, A.Stulginskio universitete įgijusi kaimo plėtros administravimo specialybę ir grįžusi gyventi į gimtąjį miestelį.

Iki šiol prie tvenkinio ganydavosi karvės, žėlė aukšta žolė.

Miestelio gyventojai ir dabar žvejoja, o kai kurie netgi drįsta ir maudytis, nors gali būti, jog į tvenkinį vis dar bėga dalis nuotekų. Tai paaiškės, kai tvenkinys bus valomas.

A.Paškauskienė teigė, jog įvairiuose bendruomenės darbuose sulaukia seniūnijos pritarimo ir pagalbos: „Ūkininkai irgi sakė mielai prisidėsiantys, kai pasibaigs žemės ūkio darbai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.