Vos įsigiję „Snoro“ vilą Nicoje, ją perparduoda dukart brangiau

Mažiau nei prieš savaitę „Snoro“ bankroto administratoriaus parduota vila Nicoje vėl atsidūrė prabangaus turto rinkoje. Ją įsigijusi bendrovė vilą šiuo metu pardavinėja kone dvigubai brangiau – už 3,7 mln. eurų.

„Snoro“ vila praėjusią savaitę buvo parduota už 1,95 mln. eurų, šiandien ji perparduodama už 3,7 mln. eurų.<br>„Google Street View“ nuotr.
„Snoro“ vila praėjusią savaitę buvo parduota už 1,95 mln. eurų, šiandien ji perparduodama už 3,7 mln. eurų.<br>„Google Street View“ nuotr.
Vaizdai, atsiveriantys priešais vilą Nicoje.<br>„Google Street View“ nuotr.
Vaizdai, atsiveriantys priešais vilą Nicoje.<br>„Google Street View“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 6, 2016, 4:11 PM, atnaujinta May 13, 2017, 9:47 PM

„Vila įsigyta už 1,95 mln. eurų, o dabar ji siūloma gerokai brangiau. Manau, jog ji buvo parduota už siaubingai mažą kainą“, – taip portalui lrytas.lt teigė Nicoje jau dešimt metų brokeriu dirbantis Dainoras.

Prieš aštuonerius metus už 2,8 mln. eurų banko įsigytas beveik 600 kv. metrų būstas yra prestižiniame Nicos senamiestyje, kitaip dar vadinamame auksiniu kvadratu. Čia pat yra Viduržemio jūros pakrantė, o iki Nicos operos rūmų vos 2 minutės kelio pėsčiomis.

„Šioje vietoje galima rasti patį brangiausią nekilnojamąjį turtą visoje Nicoje. Neseniai šiose apylinkėse pardavinėjau 160 kv. metrų ploto butą, kuris buvo įsigytas už 2,3 mln. eurų. Kvadratinio metro kaina čia turėtų siekti maždaug 12–13 tūkst. eurų“, – teigė nekilnojamojo turto specialistas.

Nors „Snorui“ priklausęs būstas – tikras laimikis, jis viešose varžytynėse buvo pardavinėjamas ne vienus metus, kol galiausiai surado savo pirkėją.

„Pirkėjo šiam turtui ieškojo ankstesnio bankroto administratoriaus pasamdyta nekilnojamojo turto agentūra „Societe par Actions Simpliftee Nexity Lamy“.

Turtą buvo mėginta parduoti už 3,7 mln. eurų pradinę kainą, į kurią buvo įskaičiuotas mokestis brokeriui. Tuo laikotarpiu buvo gautas tik vienas pasiūlymas parduoti turtą už 1,25 mln. eurų, pasiūlymas nebuvo priimtas.

Siekiant iš naujo pradėti pardavimo procesą, 2014 metais, vadovaujantis „Colliers International“ atlikta turto vertinimo ataskaita, buvo nustatyta nauja 1,8 mln. eurų minimali turto vertė. Sutartis su „Colliers“ baigėsi 2015 metų rugpjūtį ir buvo nutarta jos nepratęsti“, – teigė BAB „Snoras“ bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

Būstą nuspręsta iš naujo pardavinėti praėjusių metų spalį už nustatytą 1,8 mln. eurų pradinę kainą. Vila nebuvo remontuota nuo pat jos įsigijimo 2008 metais, buvęs banko administratorius privalėjo sumokėti ir baudą už pastato nepriežiūrą.

Pasak G.Adomonio, nors vila buvo parduodama ne kartą, paskutinėse varžytynėse atsirado net trys turto pirkėjai, iš jų vienas ir pakėlė jos kainą 150 tūkst. eurų. Naujoji vilos savininkė – akcinė bendrovė „BS INVEST“.

„Vila Nicoje buvo ryškus ankstesnių banko savininkų ir vadovų veiklos potėpis. Šiandien galime tik spėlioti, kam bankui reikalinga vila Viduržemio jūros pakrantėje, tačiau kitados sprendimą ją įsigyti „Snoras“ motyvavo ketinimu steigti ten savo filialą ir gyventojų aptarnavimo skyrių.

Realybė tokia, kad pastatas daug metų stovėjo nenaudojamas, jo prekinė vertė nuolat mažėjo, ir mes labai džiaugiamės, kad objektą pavyko parduoti brangiau, nei kreditorių nustatyta pradinė kaina“, – dar praėjusią savaitę teigė G.Adomonis.

„Snoro“ banko veikla Lietuvos Respublikos Vyriausybės sprendimu buvo sustabdyta 2011 metų lapkričio 16 dieną, lapkričio 24 dieną Lietuvos bankas kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, o bankroto byla „Snorui“ buvo iškelta 2011 metų gruodžio 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.