Vienas keisčiausių pasaulio pastatų stulbina ir savo kaina

Potencialūs nekilnojamojo turto pirkėjai nėra linkę investuoti į šį pastatą Ohajo valstijoje. Nenuostabu, kodėl – tai milžiniškas pintinės formos pastatas, priklausantis pintines gaminančiai bendrovei „Longaberger Company“.

Pastatas – pintinė Ohajo valstijoje iškilo 1997 metais.<br>ViDA Press nuotr.
Pastatas – pintinė Ohajo valstijoje iškilo 1997 metais.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2016, 5:22 PM, atnaujinta May 13, 2017, 4:35 AM

Beveik 17 tūkst. kv. metrų ploto pastatas yra tikra Niuarko pažiba. Statinys bendrovės įkūrėjo Dave Longabergerio įsakymu buvo užbaigtas 1997 metais, jo viduje galima rasti nemažai prabangos detalių – čia įrengtas marmurinis įėjimas bei septynių aukštų atriumas.

Nuo pat to laiko, kai bendrovės įkūrėjas persikėlė į kitas patalpas, o gamyba buvo perkelta į netoliese esantį fabriką, šį statinį bandoma parduoti. Akivaizdu, jog didžiausias kliuvinys pardavimo sandoriui yra neįprasta pastato forma.

Maždaug prieš pusantrų metų statinį bandyta parduoti už 6,67 mln. eurų, dabar jo kaina sumažėjo iki 4,45 mln. eurų. Kvadratinio metro kaina čia siekia maždaug 280 eurų, palyginus su kitais šiame mieste esančiais pastatais, ši kaina yra neįtikėtinai mažai. Vidutiniškai, kv. metro kaina administraciniuose pastatuose siekia nuo 500 iki 800 eurų.

Nepaisant keistos formos, pastatas yra ganėtinai įprastas. Užėjus į jo vidų, galima pasijausti, kaip normaliame aukštybiniame biurų pastate. Vis dėlto, čia netrūksta ir papildomų trūkumų – dėl šildymo lupasi sienų dažai, pastatas įsikūręs ne pačioje geriausioje vietoje, o pakeisti jo keistą fasadą beveik neįmanoma.

Pintinės formos statinys neseniai buvo įtrauktas į 18 keisčiausių pasaulio pastatų sąrašą.

Parengta pagal businessinsider.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.