Dar taip nėra buvę Kaune – statybininkai žmonėms užtvėrė kelią į namus

Kaune viena po kitos dygsta mašinų plovyklos. Tad vos išgirdę apie naujas statybas gyventojai nusprendžia, kad ir po jų langais atsiras būtent toks objektas, rašo „Lietuvos rytas“.

D.Gudaitis piktinosi, kad statybvietėje nebuvo informacijos apie tai, kas ir kokius darbus atlieka kaimynystėje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Gudaitis piktinosi, kad statybvietėje nebuvo informacijos apie tai, kas ir kokius darbus atlieka kaimynystėje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Darbininkai užtvėrė pagrindinę įvažą į trijų daugiabučių kiemus.
Darbininkai užtvėrė pagrindinę įvažą į trijų daugiabučių kiemus.
Daugiau nuotraukų (2)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Oct 13, 2016, 2:13 PM, atnaujinta May 10, 2017, 11:27 PM

Gandus ir pykčius kartais gimdo ir verslininkų nenoras bendrauti su kaimynais.

Aukštuosiuose Šančiuose, Prancūzų gatvėje, gyvenantys kauniečiai jau kurį laiką yra nepatenkinti – prie pat gatvės greta daugiabučių vyksta kažkokie statybos darbai.

Greta statybvietės nėra jokių pranešimų, kas toje vietoje statoma ir į ką kreiptis, jeigu kiltų problemų.

Gyventojai nepatenkinti, kad būsimi kaimynai nelinkę bendrauti su čia gyvenančiais žmonėmis. Taip pat ir dėl to, kad be jokio perspėjimo statybininkai užtvėrė pagrindinę įvažą į trijų daugiabučių kiemus.

Nerimą kelia ir gandas, kad netrukus greta daugiabučių iškils automobilių plovykla, nors žemės sklypo savininkas šiuos gandus neigė ir žadėjo, kad pravažiavimas netrukus vėl bus atidarytas.

Rado perkastą įvažą

Prancūzų gatvės 64-ojo daugiabučio gyventojas Darius Gudaitis pasakojo, kad prieš pusmetį darbininkai iškirto prie gretimo namo augusius ir nuo gatvės pastatą skyrusius senus medžius.

Netrukus buvo atgabentos kai kurios statybinės medžiagos. Tačiau vos pradėti darbai kuriam laikui buvo sustoję.

Prieš mėnesį statybvietė vėl atgijo, o prieš savaitę per pietus automobiliu grįžęs namo D.Gudaitis jau nebegalėjo įvažiuoti į savo kiemą per pagrindinę įvažą. Šia įvaža naudojasi ir kitų dviejų 62-ojo ir 62A daugiabučių gyventojai.

„Įvaža buvo užtverta tvora bei perkasta. Jokių ženklų nepastatyta.

Taip pat, kaip ir nuo pat darbų pradžios greta statybvietės nebuvo jokios informacijos, kas čia vyksta ir į ką kreiptis, jei kiltų klausimų“, – pasakojo vyras.

Tokia situacija piktinosi ir kitų greta esančių daugiabučių gyventojai. Žmonės nepatenkinti, kad riedėti į kiemus priversti aplinkinėmis duobėtomis gatvėmis. Kiti mašinas net palieka prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje.

Sklando tik gandai

„Norėjau išsiaiškinti, ar statybos legalios, ar statybininkai galėjo užtverti bei perkasti įvažą, todėl iškviečiau policijos pareigūnus“, – sakė D.Gudaitis.

Pasak kauniečio, pareigūnai atvyko, viską apžiūrėjo ir pasakė, kad darbai vyksta legaliai.

Bet gyventojai ir toliau nežino, kas bus pastatyta po jų langais. Girdi tik gandus apie būsimą automobilių plovyklos kaimynystę.

„Jei plovyklai čia lemta būti, tebūnie. Gyvename mieste, todėl jei statybos legalios, tegul vyksta. Tačiau norime draugiškų kaimynų, norime gyventi ir elgtis kultūringai.

Civilizuotame pasaulyje vykstant statyboms verslininkai bendrauja su aplink gyvenančiais žmonėmis. Šiuo atveju būsimi kaimynai elgiasi negražiai“, – kalbėjo D.Gudaitis ir kiti Prancūzų gatvės gyventojai.

Plovyklos po langais nebus?

Kitą dieną po žurnalistų apsilankymo ant statybvietę juosiančios tvoros atsirado skelbimai. Juose atsiprašoma už laikinus nepatogumus ir pranešama, kad įmonė „Vetera“ atlieka inžinerinių tinklų rekonstrukcijos darbus.

Įmonės atstovas Saulius Gabalas sakė, kad tai – privatus žemės sklypas. Todėl iš jo reikia iškelti miestui priklausančius po žeme esančius lietaus ir buitinių nuotekų tinklus. Darbus, jei bus geras oras, statybininkai planavo baigti kitą savaitę.

Žemės sklypo savininku prisistatęs Algis tvirtino, kad įsigijo kitiems kauniečiams grąžintą žemę: „Ten tikrai nebus automobilių plovyklos. Bus užsiimama kur kas malonesne veikla.“

„Veteros“ darbuotojas S.Gabalas prasitarė matęs verslininko projektą.

Numatyta, kad sklype atsiras prekybos paviljonas ar kioskas, kuriame greičiausiai bus pardavinėjami mėsos gaminiai.

Prašė 8 leidimų plovykloms statyti

Lolita Rakevičienė

Kauno savivaldybės Miesto planavimo ir architektūros skyriaus Architektūros poskyrio vedėja

„Šioje vietoje vyksta paviršinių nuotekų ir tinklų rekonstrukcijos bei iškėlimo darbai. Darbus atliekanti įmonė „Vetera“ leidimus turi. Statybų leidimas ką nors čia statyti neišduotas.

Šiais metais Kaune išduoti 8 leidimai automobilių plovykloms statyti. Jos jau yra ar atsiras Miežėnų g. 16, Partizanų g. 73B, Islandijos pl. 211, Raudondvario pl. 226B, Baltų pr. 22, Chemijos g. 6, Kuršių g. 43.

Šiais metais tai 14 procentų daugiau nei pernai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.