Kaune parduodamas 3,5 mln. eurų vertės vaiduoklis „Lidl“ nesuviliojo

Kaunui buvo sužibusi viltis atsikratyti vieno miesto centre stūksančio vaiduoklio – nebaigto statyti Stoties turgaus pastato Šiaulių gatvėje. Šiuo apleistu statiniu, o tiksliau – žemės sklypu patrauklioje vietoje domėjosi prekybos tinklas „Lidl“.

Parduodamu pastatu Šiaulių gatvėje domisi ir kiti galimi pirkėjai, tačiau „Lidl“ investicijos buvo labai laukiamos.<br>„Google Street View“ nuotr.
Parduodamu pastatu Šiaulių gatvėje domisi ir kiti galimi pirkėjai, tačiau „Lidl“ investicijos buvo labai laukiamos.<br>„Google Street View“ nuotr.
Parduodamu pastatu Šiaulių gatvėje domisi ir kiti galimi pirkėjai, tačiau „Lidl“ investicijos buvo labai laukiamos.<br>Ekrano nuotr.
Parduodamu pastatu Šiaulių gatvėje domisi ir kiti galimi pirkėjai, tačiau „Lidl“ investicijos buvo labai laukiamos.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Oct 26, 2016, 2:00 PM, atnaujinta May 10, 2017, 4:08 AM

Derybos su Vokietijos prekybos tinklo atstovais prasidėjo prieš kelis mėnesius ir atrodė, kad iki susitarimo beliko vienas žingsnis.

„Miesto valdžia investuotojui buvo pasirengusi padaryti didelių nuolaidų ir suteikti visą būtiną paramą tvarkant šią teritoriją“, – kalbėjo šaltinis Kauno savivaldybėje. Jai priklauso 51 proc. Stoties turgaus bendrovės akcijų.

Vis dėlto galutinis prekybos tinklo atstovų sprendimas buvo kitoks – sumanymo statyti naują prekybos centrą šioje vietoje atsisakyta. Spėjama, kad tokiai derybų baigčiai įtakos galėjo turėti „Lidl“ užklupę nemalonumai Vilniuje.

Prekybos tinklas prieš metus įsigijo apleistą buvusį kelių policijos pastatą sostinės Giraitės gatvėje ir planavo jį nugriauti. Investuotojai ketino statyti šiuolaikišką biurų centrą, tačiau darbai sustojo pasigirdus svarstymams, kad pastatas gali turėti kultūros paveldo požymių.

Apleistas turgaus pastatas tikrai nėra vertingas statinys, tačiau dėl jo taip pat galėtų kilti teisinių ginčų su aplinkiniais gyventojais ar įmonėmis.

Parduodamu pastatu Šiaulių gatvėje domisi ir kiti galimi pirkėjai, tačiau „Lidl“ investicijos buvo labai laukiamos.

„Lidl“ atstovai pareiškė nenorintys komentuoti neįvykusio sandorio detalių ir dėstyti ateities planų Kaune, kurį pavadino neabejotinai patraukliu tolesnei prekybos tinklo plėtrai. Šiuo metu Kaune veikia dvi „Lidl“ parduotuvės, dar mažiausiai dvi bus atidarytos artimiausiu metu.

Kauno savivaldybė daugiau kaip dešimtmetį nesėkmingai mėgino parduoti 51 proc. jai priklausantį Stoties turgaus bendrovės akcijų paketą. Kartą tai buvo pavykę padaryti, tačiau aukciono laimėtojas iš Marijampolės persigalvojo ir pirkinio atsisakė.

Miesto valdžia praėjusių metų pabaigoje nusprendė parduoti ne turimas akcijas, o apleistą statinį su jam priskirtu 1 hektaro žemės sklypu. Pradinė jo kaina tąkart buvo 3,5 mln. eurų.

Pastatas Šiaulių gatvėje pradėtas statyti 1998 metais, tačiau po penkerių metų darbai visiškai sustojo. Anksčiau skaičiuota, kad statybai išleista apie 3 mln. eurų, o užbaigti prekybos kompleksą kainuotų dar mažiausiai 10 mln. eurų. Tokios pinigų sumos Stoties turgus neturi ir neturės.

Jau prieš tris dešimtmečius manyta, kad dabartinėje vietoje Stoties turgaus neturėtų likti, todėl planuotos statybos erdvesniame sklype.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.