Apleistoje Lietuvos kino studijos teritorijoje planuoja daugiabučius

Po dviejų metų prestižinaime Vilniaus rajone, Antakalnyje iškils nauja gyvenvietė „Ąžuolų terasos“. Ji – ketvirtasis ir paskutinysis „Antakalnių terasų“ gyvenviečių komplekso etapas. Projekto vystytoja „MG Valda“ į statybas investuoja 14 mln. eurų.

Į projektą vystytoja investuos 14 mln. eurų.<br>Vizualizacija
Į projektą vystytoja investuos 14 mln. eurų.<br>Vizualizacija
Į projektą vystytoja investuos 14 mln. eurų.<br>Vizualizacija
Į projektą vystytoja investuos 14 mln. eurų.<br>Vizualizacija
Į projektą vystytoja investuos 14 mln. eurų.<br>Vizualizacija
Į projektą vystytoja investuos 14 mln. eurų.<br>Vizualizacija
Į projektą vystytoja investuos 14 mln. eurų.<br>Vizualizacija
Į projektą vystytoja investuos 14 mln. eurų.<br>Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 8, 2016, 9:47 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 1:51 PM

Projekto statybos užbaigs vieną didžiausių konversijos projektų Vilniuje, kuriuo šalia Antakalnio žiedo buvusi apleista Lietuvos kino studijos teritorija sutvarkyta ir paversta unikalia gyvenviete šiuolaikiniam žmogui.

Šis projektas už urbanistinius sprendimus ir darnią integraciją į gamtą buvo apdovanotos Lietuvoje ir linksniuojamas kaip pavyzdinis Europos NT ekspertų. „Ąžuolų terasos“ pratęs šią tvarumo istoriją ir pasiūlys tai, ko ieško šiuolaikiniai miesto gyventojai – gyvenimo kokybę užtikrinančią unikalią aplinką ir puikiai išvystytą infrastruktūrą“, – sakė „MG Valdos“ pardavimų skyriaus vadovas Mantas Umbrasas.

Pasak projekto architekto Algirdo Kaušpėdo, „Antakalnio terasų“ gyvenvietė – tai vienas iš nedaugelio sėkmingų sostinės NT plėtros pavyzdžių. „Nedaug reikia kūrybinės ir profesinės išmonės norint suprojektuoti tradicinį daugiabutį, tačiau labai daug pastangų reikalauja sukurti projektą, kuris ne tik prisidėtų prie darnios Vilniaus plėtros, bet ir maksimaliai integruotųsi į aplinką išsaugant natūralumą – ilgaamžius medžius ir reljefo kalvas.

Prie šio projekto kartu su architektų komanda dirbo ir kraštovaizdžio specialistai. Viso to rezultatas – išskirtinis projektas, apjungiantis savyje modernumą, techninę pažangą ir natūralumą. Užsienio šalių architektus, vizituojančius Lietuvoje, visada nusivežu trumpai ekskursijai į „Antakalnio terasų“ namų kvartalą, kad išvykę jie perduotų žinią, jog ir pas mus jau yra darnių projektų pavyzdžių“, – teigė A. Kaušpėdas.

Naujoje gyvenvietėje gyventojai galės rinktis savo namus iš 151 naujos statybos 2-5 kambarių 44-142 kv. m butų su daline arba visa apdaila. Visi butai turės maumedžio lentomis išklotas terasas. Pietinėje namų pusėje įrengta saulės poveikio kontrolės sistema padės apsisaugoti nuo kaitrių spindulių.

Kaip ir kituose „Antakalnio terasų“ projektuose, čia yra požeminė automobilių parkavimo aikštelė, kad visa kiemo aplinka būtų saugesnė ir skirta tik gyventojams – čia bus vaikų žaidimų aikštelės, žaliosios zonos poilsiui, susibūrimams su kaimynais skirta bendruomenės aikštė. Uždaras kiemas bus rakinamas ir stebimas IP kameromis. Statant namus bus išsaugoti ilgaamžiai medžiai, augantys teritorijoje, bei suformuota ąžuolų alėja.

Vystančios bendrovės pardavimų skyriaus vadovas pastebi, kad nors „Antakalnio terasų“ kompleksas plėtojamas jau šešerius metus, tačiau pirkėjų portretas mažai pakito. „Išskirtinė vieta – šalia esantys Antakalnio pušynai – lėmė gyventojų pasirinkimą, kai ieškoma modernaus ir kokybiško būsto mieste, su gerai išvystyta aplinkine infrastruktūra, tačiau nesinori prarasti natūralios gamtos teikiamos naudos.

Be to, šiuo metu plėtojamame paskutiniame „Antakalnio terasų“ etape „Ąžuolų terasos“ pirmas aukštas bus skirtas komercijai. Paslaugų spektras bus sudėliotas atsižvelgiant į greta gyvenančius gyventojus ir jų poreikius.

Tokiu būdu aplinkinė infrastruktūra bus maksimaliai orientuota į naujakurius. Siekiant išsaugoti gyventojų privatumą bus suformuoti uždari vidiniai kiemai, kurie atskirti nuo komercinių patalpų“, – teigė M. Umbrasas.

Iš viso į gyvenvietes „MG Valda“ investavo 70 mln. eurų. Čia pastatytuose daugiabučiuose, įskaičiuojant būsimus butus, gyvens apie 850 šeimų. Tvarkant buvusią apleistą 5 ha teritoriją ir paverčiant ją šiuolaikine gyvenviete ypatingas dėmesys skirtas ekologiškumui ir natūralumui.

Pradėjus plėtoti kompleksą senų pastatų griuvėsiai buvo panaudoti požeminės automobilių stovėjimo aikštelės statybai ir kelių tiesimui. Namų statybai naudojamos ekologiškos ir natūralios medžiagos – natūralaus maumedžio lentos terasoms bei natūralaus degto molio plytos fasadams.

Siekiant tausoti išteklius vidiniuose kiemuose reguliuojamas apšvietimas atsižvelgiant į metų sezono ir paros laiką bei specialiuose rezervuaruose kaupiamas lietaus vanduo, kuris naudojamas aplinkos priežiūrai.

Projektas taip pat išsiskiria investicijomis į aplinką, kurios siekia beveik 4 mln. eurų. Vidiniuose namų kiemuose be fontanų ir vaikų žaidimų aikštelių sukurti net 45 metrų dirbtinis upelis ir bendruomenės aikštės, greta esančiame pušyne atidarytas skulptūrų-suoliukų parkas, kuriam darbus sukūrė žymus Lietuvos skulptoriai.

Projekto architekto Algirdo Kaušpėdo suburta landšafto specialistų komanda pasirūpino, kad gyvenamųjų namų komplekse būtų pasodinta daugiau nei 130 skirtingų rūšių augalų ir medžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.