Pigų tvarkingą butą parduodantis vilnietis apstulbęs: „Žmonių tokie nebedomina“

Viename naujausių nekilnojamojo turto projektų „Jogailos rezidencija“ Vilniaus senamiestyje požeminio parkavimo vieta automobiliui parduodama nuo 20 iki 25 tūkst. eurų. Neįtikėtina, tačiau užsukus į nekilnojamojo turto portalus, galima rasti padoriai įrengtą būstą už tą pačią ar kiek mažesnę kainą.

Tarp pigiausių butų – ir neįrengtos studijų patalpos.<br>Ekrano nuotr.
Tarp pigiausių butų – ir neįrengtos studijų patalpos.<br>Ekrano nuotr.
„Ober-Haus“ Būsto departamento vadovas Audrius Šapoka.<br>Bendrovės nuotr.
„Ober-Haus“ Būsto departamento vadovas Audrius Šapoka.<br>Bendrovės nuotr.
Užsukus į nekilnojamojo turto portalus, galima rasti padoriai įrengtą būstą už 20-25 tūkst. eurų.<br>„flickr.com“ asociatyvioji nuotr.
Užsukus į nekilnojamojo turto portalus, galima rasti padoriai įrengtą būstą už 20-25 tūkst. eurų.<br>„flickr.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 29, 2016, 10:19 AM, atnaujinta Apr 16, 2017, 9:51 PM

Tarp skelbimų – ir studijos

Kaip įprasta manyti, pigiausiai parduodamų būstų vaizdas yra gana šiurpus, vienas pavyzdžių – 6 tūkst. eurų vertės apleistas 18 kv. metrų butas bendrabutyje. Nors pardavėjas siūlo už papildomą kainą suremontuoti būstą ar jį iškeisti į automobilį, pirkėjų šiam turtui Naujoje Vilnioje kol kas neatsiranda.

Dar niūriau atrodo aukcione parduodamas Vilniaus savivaldybei priklausantis butas mūriniame name Naujininkuose, jo kaina kiek aukštesnė – 7700 eurai.

Tarp žemiausią kainą siūlančių skelbimų išsiskiria naujai suremontuotas vieno kambario butas Šnipiškių rajone. Jo kaina – sumažinta, ji siekia 24 tūkst. eurų. Tačiau atidžiau įsigilinus į skelbimą, paaiškėja, jog patalpos parduodamos su daline apdaila. Tiesa, mažo ploto erdvė teisiškai nėra skirta gyventi, tai – kūrybinės dirbtuvės (studija), kurios yra negyvenamosios paskirties patalpos.

Tvarkingi dar neranda šeimininkų

Vienas iš padoriausių butų parduodamas Naujininkuose – tai vieno kambario būstas bendrabučio tipo daugiabutyje, tačiau jame įrengta ir vonia, ir virtuvė. Atnaujinto ir visiškai įrengto 18 kv. metrų ploto būstas parduodamas už beveik 23 tūkst. eurų, tačiau kol kas pirkėjų neprivilioja.

„Pirkome du analogiškus butus investicijai, tačiau vieno dar nepradėjome pardavinėti. Šis įsikūręs penktame aukšte, galbūt todėl, jis taip nepatraukia pirkėjų. Šiuo metu sumažinome buto kainą, žiūrėsime, kaip seksis toliau“, – pasakojo buto savininkas.

Kitas, kiek pigesnis objektas tame pačiame rajone sulaukia būsto ieškančių pirkėjų dėmesio, tačiau daugelis jų supranta, kad bendrabutyje gyventi nenori, tik išvydę jį gyvai.

„Sulaukiame įvairių pirkėjų skambučių, iš pradžių, atrodo, jog jiems būstas tinka, tačiau supratę, jog bendromis patalpomis teks dalintis su kitais gyventojais, jie nusprendžia nepirkti. Pardavimui trukdo tik tai, jog būstas yra bendrabutyje ir Naujininkų rajone“, – kalbėjo viena iš būsto bendrasavininkų.

Beveik už 14 tūkst. eurų butą parduodanti pašnekovė pripažino, jog turtą pirko investicijai, tačiau pirkėjų vis dar nepavyksta surasti nuo rugsėjo mėnesio.

Pigus būstas – ir Antakalnyje

Nekilnojamojo turto agentūros „Ober-Haus“ Būsto departamento vadovas Audrius Šapoka teigė, jog už 10 – 25 tūkst. eurų sumą šiuo metu Vilniuje galima įsigyti 1-2 kambarių butus, bendrabučio tipo daugiabučiuose.

Natūralu, jog tokie objektai yra įsikūrę pigiausiuose miesto rajonuose – Markučiuose, Naujininkuose, kai kurie gali būti Naujojoje Vilnioje ar miegamuosiuose rajonuose. Pavyzdžiui, prestižiniu laikomame Antakalnyje taip pat yra keli bendrabučio tipo daugiabučiai, kuriuose butus galima įsigyti už 18-20 tūkst. eurų.

Kalbėdamas apie būsto pirkimą, specialistas visiems ieškantiems pigaus ar brangesnės klasės turto pataria, rinktis ne tik poreikius atitinkantį būstą, bet ir pasidomėti esamais komunalinių mokesčių įsiskolinimais.

„Reikia atkreipti dėmesį į skolas, tačiau ne ką mažiau svarbu suprasti, jog naujam savininkui, nepaisant to, kokį pigų jis butą pirktų, buvusio šeimininko skolų nereikės mokėti. Nesvarbu ar tai skolos už šildymą, vandenį ar elektrą – jų padengimas nėra prievolė naujajam savininkui.

Tiesa, rinkoje kartais pasitaiko ir tokių objektų, kurie yra parduodami itin pigiai, nes iš būsimo pirkėjo reikalaujama padengti savininko įsiskolinimus, vis dėlto, tokių sandorių yra labai mažai“, – pastebėjo A.Šapoka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.