Pagaliau! Ilgai laukta žinia visiems, mylintiems Palangą

Leista pradėti baseino ir pirčių komplekso statybas Palangoje – kurorto savivaldybė su konkursą laimėjusiu rangovu Vilniaus bendrove „Conresta“ pasirašė sutartį.

Kurorte bus daugiau pramogų ir šaltuoju metų laiku – leista pradėti baseino ir pirčių komplekso statybas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kurorte bus daugiau pramogų ir šaltuoju metų laiku – leista pradėti baseino ir pirčių komplekso statybas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Dec 2, 2016, 10:52 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:13 AM

Po sovietmečio pirmasis standartinio dydžio viešasis baseinas Palangoje iškils ties įvažiavimu į kurortą, tarp Kretingos gatvės ir Virbališkės tako.

Apie 5 tūkst. kvadratinių metrų ploto, 25 metrų ilgio, 8 plaukimo takelių baseiną statys sostinės įmonė „Conresta“, neseniai kurorte pastačiusi Palangos koncertų salę.

Viešąjį konkursą ši bendrovė laimėjo pasirašiusi jungtinę sutartį su dar dviem įmonėmis. Viena jų parengs baseino projektą, o kita bus atsakinga už inžinerinių sistemų įrengimą.

Baseino pastate bus įrengta ne tik SPA zona su įvairiomis pirtimis, bet ir nuo pramogų zonos atskirta miesto viešoji pirtis su atskiru įėjimu.

Viso projekto sąmata siekia apie 4,5 mln. eurų. Beveik 0,45 mln. eurų iš šios sumos bus skirta projektavimo darbams.

Baseinas bus statomas valstybės biudžeto lėšomis. Jei šio kurortui svarbaus objekto statyba bus dosniai finansuojama, „Conrestos“ direktorius Lukas Laukaitis teigė, kad baseino durys gali būti atvertos ir kitų metų Kalėdoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.