Vaizdai pro geriausiu paskelbto namo langus – stiprių nervų gyventojams

Vienas iš trijų pirmadienį geriausiais pripažintų šių metų daugiabučių projektų įsikūręs pačiame Vilniaus centre, ramioje Kražių gatvelėje. Šis Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos apdovanojimą pelnęs „Kražių namų“ projektas išsiskiria ne tik aukštos klasės energiniais sprendimais, bet ir netradicine Lukiškių kalėjimo kaimynyste.

„Kražių namų“ kompleksas sostinės centre išsiskiria ne tik A+ energinio efektyvumo klase, bet ir vaizdais į Lukiškių kalėjimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Kražių namų“ kompleksas sostinės centre išsiskiria ne tik A+ energinio efektyvumo klase, bet ir vaizdais į Lukiškių kalėjimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-06 22:30, atnaujinta 2018-02-10 00:15

Vietoj sandėlių – modernus kompleksas

„Anksčiau šioje vietoje stovėjo kalėjimo daržovių sandėliai, tačiau jie ilgą laiką buvo nenaudojami. Kai buvo suformuotas sklypas, mūsų bendrovė jį įsigijo ir pradėjo statybas, jas baigėme praėjusių metų lapkritį“, – pasakojo projekto plėtotojos „Merko statyba“ pardavimų vadybininkė Alina Krukovska.

Daugiau nei 3 mln. eurų vertės komplekse buvo suplanuota mažiau nei trisdešimt butų, jų rezervacijos prasidėjo dar 2014 metų pabaigoje. Vos per mėnesį po projekto paskelbimo šešis butus čia rezervavo kaimyninės J.Savickio gatvelės gyventojai.

„Vilniečiai, žinantys šią vietą, ją labai vertina, daugelis supranta, jog Lukiškių kalėjimas amžinai centre nestovės, jis bus iškeldintas.

Čia pat yra Gedimino prospektas, viešojo transporto stotelės, šalia kalėjimo veikai mokykla, du vaikų darželiai. Ši kaimynystė abejonių sukėlė tik ne Vilniaus gyventojams“, – prisiminė A.Krukovska.

Laukia pirkėjų metus

Užbaigus statybas buvo likę neparduoti du erdvūs butai ketvirtajame, mansardiniame, aukšte. Prabėgus metams šeimininkų vis dar nesurado vienas didžiausių, 105 kv. metrų ploto, butas. Šiuo metu jis parduodamas už kiek daugiau nei 334 tūkst. eurų, kas mėnesį būstą aplanko keletas susidomėjusiųjų.

„Tokią sumą pasiruošę sumokėti žmonės turi nemažai alternatyvų, už panašią kainą galima įsigyti ir gyvenamąjį namą gana geroje miesto vietoje. Manau, jog šiam butui reikia išskirtinio kliento“, – svarstė pašnekovė.

Du keturių aukštų namai yra pirmasis bendrovės „Merko statyba“ projektas, atitinkantis A+ energinio efektyvumo klasę. Kiekviename komplekso bute įrengta atskira rekuperacinė sistema, leidžianti sukurti skirtingą mikroklimatą atskiruose kambariuose.

Apdovanoti dar du projektai sostinėje

„Kražių namai“ – vienas iš trijų Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos organizuotame konkurse „Už darnią plėtrą“ dalyvavusių A+ energinės klasės projektų. Vertinimo komisija projektą apdovanojo už drąsų sostinės erdvių įveiksminimą kuriant tvarų ir šiuolaikinius poreikius atitinkantį būstą miesto centre.

„Projektas apdovanotas už taktišką urbanistinį sprendimą sudėtingoje ir išskirtinėje aplinkoje. Būstai – labai tinkama funkcija, nes gyventojų prie Lukiškių aikštės labai trūko“, – sakė architektė Dalia Bardauskienė.

Konkurse geriausiais pripažinti dar du projektai – Vilniaus Pilaitės rajone plėtojamas „Karaliaučiaus slėnis“ („Citus Construction“) įvertintas už humaniškos gyvenamosios aplinkos kūrimą bei kokybiško būsto pasiūlą pirkėjui ir aktyvų darbą su bendruomene.

O projektas „Upės rezidencija“ („YIT Kausta būstas“) – daugiabučių namų kvartalas sostinės Žirmūnų rajone šalia Neries įvertintas už darnią plėtrą mieste išlaikant jautrumą gamtinei ir urbanistinei aplinkai. Geriausio ateities projekto prizas įteiktas „Kauno senamiesčio apartamentams“ („Citus Construction“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą