Pagaliau: pradėta griauti nelegali buvusi žinomo politiko pirtis

Trylika metų. Tiek laiko įvairioms institucijoms prireikė bylinėtis ir susirašinėti, kad Rudnios kaime (Varėnos r.) būtų nugriauta savavališkai pastatyta pirtis.

Pirtį ant Skroblaus kranto A.Januška pastatė vietoj avarinės būklės pastato.<br>V.Balkūno nuotr.
Pirtį ant Skroblaus kranto A.Januška pastatė vietoj avarinės būklės pastato.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Dec 21, 2016, 10:01 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:28 PM

Įmonės „Tvirta“ darbininkai antradienį pradėjo griauti buvusio premjero patarėjo ir užsienio reikalų viceministro Albino Januškos pirtį Rudnios kaime, ant Skroblaus kranto.

Griovimo darbai truks ne vieną dieną, nes viską reikia atlikti rankomis. Ekskavatorius ir kita technika prie pažliugusio upės kranto neprivažiuoja.

Bendrovės „Tvirta“ vadovas Andrius Mačiulis sakė, kad dieną prieš tai su antstole teko aprašinėti pirtyje paliktus savininko daiktus. O pačios pirties išardytos sienos, stogas bus išvežta į sąvartyną.

„Pirties griauti važiuojame jau ketvirtą kartą.

Savininkas vis apskųsdavo teismui sprendimą ir tekdavo grįžti. Ir paskutinį kartą jis prašė teismo taikyti laikinąsias apsaugos priemones, bet jo prašymas nebuvo patenkintas“, – pasakojo A.Mačiulis.

Jis juokavo, kad „Tvirta“ griauna garsiausius Lietuvoje objektus. Be A.Januškos pirties, tą pačią dieną įmonės darbininkai griovė savavališkai pastatytą lūšną čigonų tabore Vilniuje, prieš tai nuvertė Kauno nusikaltėlių autoriteto Henriko Daktaro nelegalią sodybą Zarasų rajone.

Triukšmas dėl A.Januškos pirties kilo, kai paaiškėjo, kad ji pastatyta Skroblaus upės apsaugos juostoje, pažeidžiant Dzūkijos nacionalinio parko planavimo schemą bei kelis įstatymus.

Dar 2003 metais Dzūkijos nacionalinio parko direkcija kreipėsi į tuometę Alytaus apskrities viršininko administraciją prašydama patikrinti A.Januškos savavališkas statybas.

Vilniaus apygardos teismas savavališkai pastatytą pirtį nurodė nugriauti dar 2012-ųjų spalį. Tai turėjo būti padaryta per tris mėnesius. Šis teismo sprendimas buvo neskundžiamas, tačiau pirtis stovėjo iki šiol.

Alytaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėjas Raimondas Dargis sakė, kad prie pirties jau ne kartą vyko darbai, bet tik ne griovimo. Pirtį A.Januška mėgino išgelbėti ją sumažindamas.

Tačiau statybų inspektoriai ir toliau reikalavo savavališkai pastatytą pirtį nugriauti.

Kadangi A.Januška per tris mėnesius to nepadarė savo lėšomis, jie kreipėsi į antstolę Audronę Muzikevičienę.

Bet peržiūrėjusi dokumentus antstolė surado, kad iki šiol nepanaikinta toje vietoje stovėjusios senosios pirties registracija.

Pasirodo, ji priklauso kitam šeimininkui. Tuo metu naujoji pirtis buvo A.Januškos nuosavybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.