Šakiai pašiurpę: už 393 tūkst. eurų pievoje nutiesė gatvę ir vidury įkasė stulpus

Šakių pakraštyje nutiesta kol kas niekam nereikalinga gatvė tapo anekdotu. Statybininkai dirbo laikydamiesi projekto, todėl kraipė galvą, kai apšvietimo stulpus teko statyti šaligatvio viduryje.

Naujakuriams, kurie įsikurs šioje gatvėje, einant šaligatviu teks laviruoti tarp stulpų.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Naujakuriams, kurie įsikurs šioje gatvėje, einant šaligatviu teks laviruoti tarp stulpų.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė („Lietuvos rytas“)

Dec 22, 2016, 3:18 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:13 PM

Iš pat pradžių šakiečiai stebėjosi, kodėl nauja gatvė imta tiesti pievoje, jei yra daug reikalingesnių tvarkyti vietų.

O kai naujosios Šiaurės gatvės šaligatviuose atsirado stulpai, gyventojai ėmė atvirai šaipytis.

Šakių savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Inga Cibulskienė teigė, kad šią gatvę miesto taryba įtraukė į kelių programą prioriteto tvarka, ir buvo gautas finansavimas.

Kol kas čia tik pieva, tačiau ateityje turėtų iškilti 22 privačių namų kvartalas.

„Šiaurės gatvė yra miesto ir rajono riba, čia bus daug sklypų. Jau parengtas detalusis planas. Tai – investicija į miesto plėtrą“, – paaiškino I.Cibulskienė.

Bet naujos gatvės šaligatvį patyčiomis iš žmonių pavadino ir praėjusią savaitę iš mero posto pasitraukęs Juozas Bertašius.

„Didelė gėda, kad tokie projektai įgyvendinami. Projekte stulpai buvo numatyti kitoje gatvės pusėje, ir niekam nebūtų kliuvę. Kai išgirdome kalbas, nuvykome į tą gatvę pasižiūrėti. Mes buvome pakraupę – stulpai įkasti vidury šaligatvio. Normaliai mąstantis žmogus tokio stebuklo nesukurtų“, – stebėjosi J.Bertašius.

Leidimą statybos darbams išdavusi vyriausioji miesto architektė Vita Valaitienė teigė, kad nedalyvavo jokiuose šio projekto svarstymuose ar aptarimuose: „Arba jų nebuvo, arba manęs nekvietė. Stulpai man užkliuvo, kai pasirašinėjau leidimą.

Kai paklausiau projektuotojų, man buvo pasakyta, kad projektas jau pasirašytas visų jį derinusių institucijų.“

Šakių savivaldybės tarybos narys Mindaugas Tarnauskas stebėjosi, kad tokios didelės investicijos daromos plyname lauke, nors mieste yra vietų, kurioms verkiant jų reikia.

„Kelių šimtų metrų ilgio gatvė kainavo net 393 tūkst. eurų. Įspūdinga suma. Kontrolės komitete prašėme informacijos apie būsimų 22 sklypų savininkus, tačiau ji mums nebuvo pateikta“, – sakė M.Tarnauskas.

Tačiau pagal sutartį gatvė turi būti baigta su akis badančiais stulpais vidury šaligatvio ir tik tada bus ieškoma pinigų klaidai ištaisyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.