Siūlo būstus emigrantams, kad per šventes nereikėtų nakvoti ankštuose tėvų namuose

Pastebima tendencija, kad į Lietuvą iš svetur grįžtantys lietuviai vis dažniau renkasi apsistoti trumpalaikės nuomos butuose nei pas tetą, dėdę ar tėvus. Pastaruosius daug maloniau tiesiog aplankyti – be būtinybės traukti iš sandėliuko užsigulėjusią patalynę ir spraustis dažnai ankštuose butuose ar nakvoti svetainėje ant sofos.

Bene labiausiai Kalėdoms ir romantikai nuteikiantis butas – Vilniaus Senamiesčio širdyje, Trakų gatvėje, esantys apartamentai.<br>Archyvo nuotr.
Bene labiausiai Kalėdoms ir romantikai nuteikiantis butas – Vilniaus Senamiesčio širdyje, Trakų gatvėje, esantys apartamentai.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Grizas

Dec 24, 2016, 12:19 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:58 PM

Artėjantis švenčių metas – ne tik noras pabūti su giminėmis ir artimaisiais, bet ir gana romantiškas laikotarpis. Ta proga atrinkau penkis romantiškus trumpalaikei nuomai skirtus butus Vilniuje.

Skandinavija, menas ir senasis Vilnius.

Skandinaviškai įrengtas, su romantišku akcentu – žinomo dailininko Gustavo Klimto kūrinio „The Kiss“ („Bučinys“) reprodukcija miegamajame – tai Tado būstas.    

Visuomet pozityviai nusiteikęs ir asmeniškai visus svečius pasitinkantis šeimininkas sakė, kad toje Senamiesčio dalyje, kur yra butas, kadaise buvo žydų parduotuvėlės, svečių namai bei užeigos, o apsistojus jo bute galima pasijusti tarsi gyvenant senajame Vilniuje. Romantiška, ar ne?

Neblėstanti romantika – židinys.

Buto nuotraukos – tarsi atvirukai, kuriuose – jaukūs interjero elementai, romantiška aplinka, Senamiesčio kiemelis.

Butas ir nepakartojami jo šeimininkai.

Butas, kuriame norisi apsistoti ne tik dėl paties buto, bet ir dėl jo šeimininkų – Austėjos ir Vytauto, „Airbnb“ besivadinančių Vito ir Kira. Iš atsiliepimų matyti, kaip svečiai juos myli ir kaip jie rūpinasi svečiais. Tikrai dažnai taip nutinka, kad apsistoti viename ar kitame bute norisi ne tik dėl paties buto.

Austėja ir Vytautas sako: „Kiekvienai porai labai svarbu kartkartėmis į santykius įlieti šiek tiek romantikos, o tam puikiai tinka kelių dienų pabėgimas į naują, dar neatrastą vietą. Labai dažnai mūsų namuose keliautojai apsistoja poromis, nes čia gali rasti viską, ko reikia romantiškai išvykai.

Pasivaikščiojimas po Vilniaus senamiestį, vos už poros žingsnių esanti Trakų gatvė ir gausybė puikių restoranų gurmaniškai vakarienei, net židinyje rusenanti liepsna jaukiam vakarui su vyno taure mylimojo glėbyje. Iš to susideda nepamirštamas ir malonus laikas, kurį galite padovanoti brangiam žmogui.“

Skamba kaip ištrauka iš romantiško filmo, tiesa? Romantiško filmo apie mūsų visų mylimą ir tikrai romantišką Vilnių.

Stilinga, autentiška, jauku, romantiška.

Šie ir panašūs apibūdinimai turbūt labiausiai tinka Marijos butui.

Kalėdos ir romantika.

Bene labiausiai Kalėdoms ir romantikai nuteikiantis butas – Vilniaus Senamiesčio širdyje, Trakų gatvėje, esantys apartamentai. Juose rasite nuo mandarinų iki įvairiausių Kalėdas simbolizuojančių elementų – matyti, kad svečius pasitinkančios merginos Aistė ir Austė tikrai pasistengė.

„Norime, kad svečiai tiek mūsų apartamentuose, tiek pačiame Vilniuje pasijustų kaip namie. Ypač kai jie atvyksta į jiems nepažįstamą miestą.

Kalėdos mums neabejotinai siejasi su romantika, todėl ir mūsų prižiūrimus butus papuošėme ne tik Kalėdų atributais, bet ir romantikos butams suteikiančiais interjero elementais, dekoro detalėmis.“

Su „Airbnb“ atsiradimu trumpalaikė butų nuoma tapo kur kas daugiau nei svečių įleidimas ar raktų jiems įteikimas: tai ir bendravimas, ir užsimezgusios naujos pažintys bei draugystės, tai istorijos, pasakojamos iš lūpų į lūpas, tai vis daugiau ir daugiau po pasaulį keliaujantys žmonės.

Tomas Grižas yra trumpalaikės NT nuomos administravimo agentūros „Superhost“ vadovas, „Airbnb“ bendruomenės Lietuvoje kuratorius, investicijų į gyvenamąjį NT konsultantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.