5 šiemet ypač nustebinę naujos statybos būstai Vilniuje

Nekilnojamojo turto analitikai prognozavo, jog šiemet Vilniuje iškils beveik 4 tūkst. naujos statybos butų, o dar nesibaigus metams buvo iššluoti 3 tūkst. naujų butų. Iš milžiniškos naujo būsto pasiūlos atrinkome penkis išskirtinius projektus, nustebinusius savo architektūriniais ar energetiniais sprendimais.

B, A ir A+ energetinės klasės kotedžų kvartalas Pilaitėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
B, A ir A+ energetinės klasės kotedžų kvartalas Pilaitėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 7:16 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:22 PM

„Basanavičiaus 9A“

Vilniaus senamiestyje šios vasaros pabaigoje buvo užbaigtas Nacionalinės premijos laureato Rolando Paleko vadovaujamos studijos architektų suprojektuota trijų pastatų kompozicija. Prie Reformatų skvero esantis kompleksas darniai įsiliejo tarp senovinių istorinės Basanavičiaus gatvės pastatų.

Ypatingas dėmesys buvo skirtas erdvių, esančių tarp statinių, formavimui, nes būtent jos kuria papildomą vertę bei jungia su aplinka. Moderniai pritaikytas vilų formatas, vienatūriai pastatai, į Basanavičiaus gatvės pusę įsiliejantys šviesiu nano tinko fasadu.

Šalia parko esančiam korpuso fasadui parinktas tamsus medis – visų šių sprendimų dėka išlaikyta estetika ir senamiesčio stilistika.

„Projekte numatytas išmanusis „Danfoss“ šildymo valdymas WiFi ryšiu ir sumontuotas elektromagnetinis nukalkinimo prietaisas, nukalkinantis kietą vandenį ir apsaugantis vamzdynus bei kitus prietaisus nuo kalkių nuosėdų ir korozijos“, – pasakojo projekto plėtotojos, bendrovės „Eika“ Plėtros departamento vadovas Martynas Žibūda.

1-4 kambarių butai butai šiame projekte buvo parduodami nuo 2400 eurų už kv. metrą.

„Užupio vartai“

Šį rudenį Užupyje buvo baigtas plėtoti naujas nekilnojamojo turto projektas „Užupio vartai“. Projekto autoriai – UAB „Archinova“, architektė Aušra Gvildienė.

Dalis čia stovėjusio pastato buvo rekonstruota išsaugant klasikinės architektūros fasado elementus, o kita dalis – pastatyta naujai.

Projekte buvo išsaugotos šešios vidinį kiemą puošiančios kolonos, toks vidinis fasadas yra vienintelis visame Užupyje ir visame Senamiestyje, todėl pastatui suteikia solidaus išskirtinumo. Visą šį ansamblį paryškina tarp kolonų esanti didinga antrojo aukšto lodžija, priklausanti vienam iš butų.

Projekto plėtotoja, investicijų valdymo bendrovės „Lords LB Asset Management“ valdomo fondo „Lords LB Opportunity Fund II“ antrinė įmonė „Parko gama“ į restauraciją ir statybas investavo apie 5 mln. eurų. Čia įrengta kiek mažiau nei 40 butų, iš kurių 70 proc. jau yra parduota.

Vidutinė butų kaina už kv. metrą čia svyruoja nuo 2500 iki 3000 eurų, tiesa, du prabangiausi butai su terasomis parduodami už 3800- 3900 eurų už kv. metrą.

„Žvėryno simfonija“

Rudens pradžioje užbaigtas šių metų Nacionalinės premijos laureato architekto Audriaus Ambraso kūrinys „Žvėryno simfonija“. Šalia senojo XX amžiaus pradžios pastato A.Mickevičiaus ir Vytauto gatvių kampo išsidėstęs modernus kompleksas išsiskiria savo architektūriniais sprendimais ir A enereginės klasės efektyvumu.

Vis dėlto, prabangiam bendrovės „GSD Baltic“ projektui buvo išduotas viešbučio paskirties statybos leidimas, tad daugiau nei pusė čia esančių patalpų atitiko komercinę paskirtį, kita dalis gyvenamąją. Užbaigus statybas, šiemet projekto paskirtis buvo pakeista į gyvenamąją. 

Čia parduodamų apartamentų kainos siekė iki 4 tūkst. eurų, keletas pirkėjų įsigijo šalia vienas kito esančius butus ir sujungė 200 kv. metrų erdvės esančias prieš cerkvę. Likę komplekso apartamentai yra parduodami nuo 3200 eurų už kv. metrą.

„Užupio etiudas“

Dar vienas neeilinis daugiabučių kompleksas Užupyje buvo užbaigtas šį rūgpjūtį – mažaaukščiai namai, įkurti Polocko ir Kreivojo skersgatvio sankirtoje. Projektą plėtojančios bendrovės „YIT Kausta“ kompleksą sudaro trys namai su mansardomis, juose įrengta kiek daugiau nei 40 butų. Kainos už kv. metrą čia svyravo nuo 1680 iki kiek daugiau nei 2700 eurų už kv. metrą.

Vadovaujant architektui Vytautui Janušaičiui, kvartalas suprojektuotas taip, kad sudarytų uždaros erdvės įspūdį – namų teritorija šiaurinėje pusėje ribojasi su apželdintu šlaitu, įrengtos poilsio zonos, žaidimų aikštelės vaikams.

Šių namų statyboms naudotos gelžbetonio ir mūro konstrukcijos, šlaitiniai stogai, dengti skarda. Būtent tokie, skardiniai, stogai yra būdingi senajai Užupio architektūrai.

„Karaliaučiaus slėnis“

Pilaitė – vienas labiausiai besiplečiančių Vilniaus rajonų, kuriame vis dar stinga energetiškai efektyvių būstų. Šių metų rudenį užbaigtas paskutinysis kotedžų komplekso „Karaliaučiaus slėnis“ etapas – vienas iš nedaugelio tokių projektų. Jį sudaro B, A ir A+ energinę klasę atitinkantys kotedžų korpusai.

Pasak projektą plėtojančios bendrovės „Citus Construction“ vadovo Mindaugo Vanago, šiuo metu šis kotedžų kvartalas yra vienintelis toks Vilniuje, turintis ir geoterminį šildymą, užtikrinantį mažesnius šildymo kaštus.

Dviaukščius kotedžus pirkėjai galėjo rinktis už ekonominės klasės kainas – nuo 1070 iki 1287 eurų už kv. metrą. Šis projektas taip pat buvo apdovanotas kasmetiniame Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos konkurse „Už darnią plėtrą“. Jis įvertintas už humaniškos gyvenamos aplinkos kūrimą bei kokybiško būsto pasiūlą pirkėjui ir aktyvų darbą su bendruomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.