15 brangiausiai Lietuvoje parduodamų namų – pasižvalgę nustebsite

Namas už 1,37 mln. eurų Valakampiuose ir butai už 750 tūkst. eurų Subačiaus ir M. K. Čiurlionio gatvėse – tai brangiausiai 2016 metais parduoti būstai ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje. Į šį sąrašą galėtų būti įtrauktas ir 2 mln. eurų vertės buvęs verslininko Nerijaus Numavičiaus namas Laurų kvartale, kuris jau rezervuotas, tačiau dar oficialiai neparduotas.

Įrengtas 332 kv. metrų namas Vilniuje, Laurų kvartale – 999 tūkst. eurų.<br>„DNB Būstas“ nuotr.
Įrengtas 332 kv. metrų namas Vilniuje, Laurų kvartale – 999 tūkst. eurų.<br>„DNB Būstas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-02 06:46, atnaujinta 2018-02-09 19:53

Parduota gerokai daugiau prabangaus turto

Vienas iš praėjusių metų nekilnojamojo turto rinkos išskirtinių bruožų buvo ne tik paaugusios būsto kainos, bet ir didesnė prabangaus turto pasiūla. O šiemet prestižinės klasės būsto pardavimo mastas dar labiau išaugo – rinkai buvo pasiūlyta gerokai daugiau išskirtinių naujos statybos projektų Vilniuje bei Klaipėdoje.

Skaičiuojama, jog prieš dvejus metus rinkoje buvo pristatyta 330 prestižinio lygio butų, 2015–aisiais – 580, o šiemet jų planuojama užbaigti gerokai daugiau – net 780.

„Mūsų agentūros duomenimis, per pirmuosius devynis šių metų mėnesius Vilniuje parduota ir rezervuota beveik 390 prestižinės klasės butų. Pavyzdžiui, naujos statybos projektuose didžioji dalis su daline apdaila parduodamų butų kainuoja daugiau nei 2000 eurų už kv. metrą.

Šiais metais pagal sumokėtą sumą daugiausia parduota ir rezervuota butų buvo tuose projektuose, kurie rinkai pasiūlė daugiausia butų, – tai „Pilies apartamentai“, „Užupio krantinės“, „Naujoji rivjera“, „Jasinskio namai“, nors metai buvo sėkmingi ir mažesnės apimties projektams, pavyzdžiui, „Užupio vartams“, – pažymėjo „Ober-Haus“ Būsto departamento vadovas Audrius Šapoka.

Šiemet nekilnojamojo turto brokeriams ar privatiems pardavėjams vien Vilniuje pavyko parduoti per 80 objektų, kurių kainos viršijo 300 tūkst. eurų.

Tikrąją kainą sužinoti keblu

Norintiems paganyti akis į brangiausiai Lietuvoje parduodamus būstus, atrodo, tereikia užsukti į bet kurį nekilnojamojo turto skelbimų portalą ar agentūros svetainę. Vis dėlto čia vaizduojami objektai dar toli gražu neatskleidžia tikrosios rinkos situacijos. Nemažai prestižinės klasės būstų kainos yra neskelbiamos arba informacija apie juos iš viso nepatenka į internetinę erdvę.

„Pasaulinė praktika ir vietinė patirtis rodo, kad tiek prabangių objektų pardavėjai, tiek pirkėjai nepageidauja didelio viešumo, tokie žmonės jau yra daug pasiekę – papildomas viešumas jiems nereikalingas.

Be to, prabangų turtą reikia pateikti rafinuotai, subtiliai, o ne įkeliant paprastą informaciją populiariame skelbimų portale. Kai toks turtas reklamuojamas šalia sodo namelių, tai atrodo gana neprofesionaliai.

Pavyzdžiui, agentūros „Sotheby's“ biuras šalia Komo ežero Italijoje neturi net iškabos, nes agentūros klientai išskirtinai vertina konfidencialumą ir nenori būti matomi, kai ruošiasi pirkti ar parduoti savo būstą.

Panašios tendencijos vyrauja ir Lietuvoje, tad dėl šių priežasčių kai kurių objektų kainos yra neskelbiamos, nors jie kainuoja ne vieną ir ne du milijonus eurų“, – pripažino prabangų turtą parduodančios agentūros „Baltic Sotheby's Realty“ bendraturtis Paulius Gebrauskas.

Vis dėlto ne visi prabangų turtą parduodantys žmonės nori slėpti savo būsto kainą. Pasak nekilnojamojo turto agentūros „DNB Būstas“ brokerės Agnės Navickienės, sprendimas neviešinti pardavimo yra tarsi savanoriškas maždaug 40 proc. potencialių klientų atsisakymas. 

„Bendraudama su klientais dažnai išgirstu jų svarstymus neskelbti savo turto, tai suprantama – juk būsto pardavimas yra gana privatus reikalas. Tačiau paaiškinus, ką pirkėjai gauna ir ko gali netekti, jie dažnai apsisprendžia rinktis viešumą“, – pripažino už N.Numavičiui priklausiusio namo pardavimą atsakinga brokerė.

Siūlome pasižvalgyti į brangiausiai Lietuvoje parduodamus butus ir namus, kurių duomenys yra prieinami viešai. Kai kurie objektai iš šio sąrašo išliko nuo 2015 metais atliktos portalo lrytas.lt apžvalgos. Kita dalis – jau parduoti arba pakeisti, tokie kaip brangiausias praėjusių metų butas Vilniuje, „Helios City“ komplekse. Už 1,76 mln. eurų parduotas 600 kv. metrų ploto būstas buvo paverstas keliomis biurų patalpomis ir išnuomotas.

1. Įrengtas 900 kv. m namas Vilniuje, Didžiuosiuose Gulbinuose, – 4,1 mln. eurų („Baltic Sotheby's Realty“).

2. Įrengtas 323 kv. m namas Vilniuje, Žvėryne, – apie 4 mln. eurų („Baltic Sotheby's Realty“).

3. Įrengtas 494 kv. metrų namas Vilniuje, Valakampiuose, – 2, 48 mln. eurų („DNB Būstas“).

4. Įrengtas 651 kv. metrų namas Vilniaus senamiestyje – 2,19 mln. eurų („Baltic Sotheby's Realty“).

5. Įrengtas 422 kv. metrų namas Vilniuje, Valakampiuose, – 2 mln. eurų („Baltic Sotheby's Realty“).

6. Įrengtas 431 kv. metrų namas Vilniuje, Valakampiuose, – 1, 79 mln. eurų („Baltic Sotheby's Realty“).

7. Įrengtas 361 kv. metrų namas Vilniuje, Valakampiuose, – 1,7 mln. eurų („DNB Būstas“).

8. Neįrengti 285 kv. metrų apartamentai Vilniaus senamiestyje – 1,69 mln. eurų („Baltic Sotheby's Realty“).

9. Neįrengtas 785 kv. metrų namas Trakuose – 1,6 mln. eurų („Remax/Prestige“).

10. Įrengtas 344 kv. metrų namas Vilniuje, Valakampiuose, – 1,6 mln. eurų („Ober-Haus“).

11. Neįrengtas 605 kv. metrų namas Vilniuje, Valakampiuose, – 1,55 mln. eurų („Capital“).

12. Įrengti 314 kv. metrų apartamentai Vilniuje, Konstitucijos prospekte, – 1,5 mln. eurų („Ober-Haus“).

13. Neįrengti 200 kv. metrų apartamentai Vilniaus senamiestyje – 1,34 mln. eurų („DNB Būstas“).

14. Neįrengtas 396 kv. metrų namas Laurų kvartale, Vilniuje, – 1,3 mln. eurų („Capital“).

15. Įrengtas 196 kv. metrų namas Preiloje – 1,2 mln. eurų („Baltic Sotheby's Realty“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.