Sužinokite, kodėl kauniečio metaliniu garažu susidomėjo per šimtą tūkstančių žmonių

Eilinis, žalias, metalinis garažas nukėlimui buvo parduotas per dvi dienas. Jo skelbimą peržiūrėjo daugiau nei 100 tūkstančių lankytojų ir dar 5 tūkstančiai pardavėjo feisbuko draugų. Kas tai per turtas, įvertintas 250 eurų ir per tokį trumpą laiką sulaukęs šitiek dėmesio?

Už 250 eurų Juozas garažą pardavė per 2 dienas.<br>Nuotr iš asmeninio J.Surblio albumo
Už 250 eurų Juozas garažą pardavė per 2 dienas.<br>Nuotr iš asmeninio J.Surblio albumo
Juozo Surblio pomėgis – kelionės.<br>Nuotr iš asmeninio J.Surblio albumo
Juozo Surblio pomėgis – kelionės.<br>Nuotr iš asmeninio J.Surblio albumo
Juozo Surblio pomėgis – kelionės.<br>Nuotr iš asmeninio J.Surblio albumo
Juozo Surblio pomėgis – kelionės.<br>Nuotr iš asmeninio J.Surblio albumo
Juozo Surblio pomėgis – kelionės.<br>Nuotr iš asmeninio J.Surblio albumo
Juozo Surblio pomėgis – kelionės.<br>Nuotr iš asmeninio J.Surblio albumo
Juozo Surblio pomėgis – kelionės.<br>Nuotr iš asmeninio J.Surblio albumo
Juozo Surblio pomėgis – kelionės.<br>Nuotr iš asmeninio J.Surblio albumo
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 25, 2017, 1:50 PM, atnaujinta Apr 26, 2017, 3:17 AM

32 metų Juozas Surblys, Kaune jau keliolika metų gyvenantis klaipėdietis ir šį miestą labiau pamilęs nei savo gimtąjį, garažą pardavė Žemuosiuose Šančiuose, ten, kur ir gyvena. Tiesa, garažas butui nepriklausė, su juo apskritai įvyko daug keistų dalykų.

Pasirodo, jo buvusi šeimininkė, per aštuoniasdešimt perkopusi kaunietė, laikė jame savo žaliąjį „Žiguli“ ir kartais išvažiuodavo pasivažinėti – kadangi ponia neturėjo nei vairuotojo pažymėjimo, nei automobilio techninės apžiūros kortelės, nei draudimo, kad jos nepastebėtų kelių policijos pareigūnai, važinėdavo jau sutemus ir paprastai neįsijungusi žibintų.

Sykį ji trenkėsi į šalia garažo stovintį namą, atvykę pareigūnai konfiskavo senolės automobilį. Tada ji nutarė atsikratyti ir garažu, o kadangi Juozas buvo jos mėgstamiausias kaimynas, pirmiausia pasiūlė pirkti jam. Bet kol vyras svarstė, moteris pasimirė. Tačiau prieš dvejus metus tą garažą jis vis dėlto nusipirko, laikė jame savo „Suzuki Vitara“. Kai ją pardavė, „nes į darbą smagiau važinėti motoroleriu“, nutarė atsisveikinti ir su garažu. Tokia štai ir istorija.

Tada vaizdo montuotojas prisėdo ir surašė skelbimą – tiesiog apdainavo savo žaliąjį garažą:

„Metalinis garažas – tai viena iš subkultūrų. Tai tarsi palapinė cirkui, arba jurta ir arklių kaimenė mongolui, tai indėno tipis arba biblioteka moksliukui. Kai nebeliks garažo, nebeliks dalelės mūsų tautos.

Daugelis jaunosios kartos atstovų į metalinį garažą žvelgia skeptiškai, mat jame nepatogu darytis selfį, arba nėra galimybės įsivesti šviesolaidį internetą (dėl to, kad jis neturi adreso) ir žaisti kompiuterinius žaidimus. Be to, plečiantis miestams ir brangstant žemei aplink juos, metaliniai garažai tapo nebepageidaujami. Mat pačių garažų savininkų į miesto valdžią išrinkti kaklaraiščiais prisismaugę politikai užvirė garažų genocidą.

Tačiau ar tikrai garažas nusipelnė tiek neapykantos ir pašaipų? Didžiosios Britanijos ir Kalifornijos mokslininkai atliko daugel metų trukusius tyrimus. Jų rezultatai neabejotinai paneigia metalinio garažo kenksmingumą ir net įrodo didžiulę naudą visuomenei. Kviečiu susipažinti su mokslininkų pateikta medžiaga.

Metalinis garažas nekenkia nes:

– Jis yra sudarytas iš metalo, o tai yra gamtoje natūraliai išnykstanti medžiaga. Be to, gali būti perdirbtas į bet kokį metalinį daiktą. Iš vieno garažo išeina net keli motociklai.

– Metalinis garažas negali būti panaudotas kaip ginklas. Nors jo cheminė struktūra panaši į kalašnikovo automatą, garažas niekada neiššaus šūvio. Be to, kad ir koks girtas būtum, su garažu nepartrenksi nė vieno žmogaus ar gyvūno.

– Garaže nerūkoma. Dėl prastos ventiliacijos galima uždusti nuo smalkių, todėl niekas nenori mirti ir nerūko garaže.

Metalinis garažas yra labai gerai, nes:

– Vyrai, praleidžiantys daug laiko garaže, rečiau konfliktuoja su savo žmonomis.

– Garaže galima laikyti motorolerį ir visus šeimos dviračius. Įrodyta, jog žmonės, turintys garažą, rečiau stovi kamščiuose. Be to, rečiau serga širdies ligomis.

– Paaugliai, kurie turėjo garažą, geriau perprato inžinerines žinias, gautas besikrapštant garaže.

– Vyrai, kurie nuo ankstyvos jaunystės turėjo galimybę garaže laikyti „Jawa“, anksčiau pradėjo lytinius santykius su kitos lyties atstovėmis.

– Paaugliai, kuriems tėvai užleido garažą ir nupirko motociklą, beveik visiškai nevartojo narkotikų, nes pinigų vos užtekdavo benzinui ir naujoms detalėms.

– 6 iš 10 vyrų, turinčių garažą, patys pasikeičia žiemines padangas, dėl to jie nesukelia eilių prie padangų serviso. Sutaupytą laiką skiria šeimai. Jų santuokos darnesnės.

– Esant karo pavojui garaže galima laikyti degalų atsargas. Todėl visad būsite pasiruošę išvažiuoti į saugią vietelę ir išsaugoti savo šeimos gyvybę.

– Garaže galima diskretiškai laikyti draudžiamus daiktus. Tarkime, prieš 100 metų balso teisė moterims buvo draudžiama. Dabar draudžiama vergovė. Vėliau bus draudžiamas alus.

– Savivaldybėse, kuriose didesnis skaičius motociklų, mopedų, dviračių, nevyksta korumpuoti konkursai gatvėms platinti ir  papildomiems tiltams statyti, nes nėra eismo kamščių. Spėkite, kur geriausia laikyti dviratę priemonę?

– Jeigu jus kas nors pasiuntė n...ui, jūs galite tiesiog eiti į savo garažą.

Taigi, jei norite gyventi visavertį, saugų ir darnų gyvenimą, jei nerimaujate dėl savo vaikų ateities, jums tiesiog dar šiandien būtina įsigyti, patikimą, storo metalo, nesurūdijusį garažą.“

Skelbimą perskaitė tūkstančiai, tačiau paskambino tik šeši žmonės. Keturi domėjosi garažu, vienas jų ir nupirko, o du skambinusieji pasiūlė Juozui darbą – už honorarą rašyti rekalminius tekstus.

„Noriu tik priminti, jog „Microsoft“, „Apple“, „Mattel“ ir kiti milžinai viską pradėjo garaže. Todėl raginu miesto planavimu užsiimančius asmenis atkreipti į tai dėmesį ir vietoj brangiai kainuojančių mokslo slėnių, skirtų startuoliams, pagalvoti apie garažų masyvus. Išspręstume parkavimosi problemas ir sukurtume precedentą naujiems išradimams“ – štai tokį pasiūlymą pabaigai pateikė Juozas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.