Ką reiškia skylės Kinijos dangoraižiuose? Nė už ką nepatikėsite

Ši publikacija prieš metus sulaukė ypatingo jūsų dėmesio, gal dar yra tokių, kurie neįminėte  mįslės, kodėl tie namai  „skylėti“.

 Youtube nuotr.
 Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2019, 11:28 AM

Honkongas labai sparčiai kyla į viršų. Įvairiais skaičiavimais, šiame mieste yra daugiau nei tūkstantis dangoraižių. Ir nieko keisto, juk kalnuotoje vietovėje įsikūręs miestas iš visų pusių apribotas gamtinių kliūčių ir neturi kaip kitaip plėstis. Tačiau viena savybe šio miesto dangoraižiai stipriai išsiskiria. Daugelis jų yra „skylėti“. 

Įdomu, tačiau su jokiais architektūriniais sprendimais, kaip iš pirmo žvilgsnio būtų galima pamanyti, tai visiškai nesusiję.

Tai – Feng Shui – senovės kinų meno sutvarkyti aplinkinę erdvę, pritraukiant sėkmę ir gerovę bei harmoningai gyventi su aplinka, išdava.

Ypač svarbų vaidmenį šioje tradicijoje vaidina Drakonas – stipriausias sėkmės simbolis ir pats stipriausias magiškas gyvūnas.

Remiantis Feng Shui, įprasti dangoraižiai trukdytų iš kalnų besileidžiančiam Drakonui pasiekti vandenį, o tai savo ruožtu reikštų nusigręžiančią sėkmę.

Taigi, siekiant to išvengti pastatai statomi su skylėmis, vadinamomis Drakono vartais, leidžiančioms jiems netrukdomai praskristi.

Skamba keistai, tačiau tai duoklė senovės tradicijoms. Juk mes irgi turime keistų tradicijų, ar ne?

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų gegužės 10 dieną.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.