Panevėžio vaiduoklio giganto niekam nereikia

Pirmas bandymas parduoti nebaigtą statyti Pilėnų mokyklą už daugiau kaip milijoną eurų nepavyko, tuo nesusidomėjo niekas.

 Amžiaus statybos Panevėžyje.<br> A.Švelnos nuotr.
 Amžiaus statybos Panevėžyje.<br> A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2017, 9:32 AM, atnaujinta May 10, 2017, 5:04 PM

Panevėžio valdžia nusprendė parduoti per 18 metų amžiaus statybomis virtusią, bet taip ir nebaigtą statyti Pilėnų mokyklą V.Alanto gatvėje, tačiau didžiulis pastatas vaiduoklis kol kas nieko nesudomino.

Savivaldybės skelbtame elektroniniame aukcione už 7092,43 kvadratinio metro pastatą su daugiau kaip 3 ha žemės sklypu buvo prašoma 1,24 mln. eurų. Pastato pirmame aukšte yra 92 neįrengtos patalpos, antrame – 51 patalpa.

Savivaldybės administracijos Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Petrauskė sakė, kad, išskyrus žurnalistus, parduodamu pastatu niekas nesusidomėjo.

J.Petrauskė pripažino, kad kaina didoka, tačiau ją sugalvojusi ne savivaldybė, o turto vertintojai. Antrame aukcione, vyksiančiame gegužę, už pastatą bus prašoma 10 proc. mažiau – 1 mln. 116 tūkst. eurų. Dar daugiau nuleisti kainą nuo pradinės savivaldybė negalinti.

J.Petrauskė sakė, kad savivaldybė nesugalvojo, kaip panaudoti pastatą, nes jam užbaigti reikia labai didelių investicijų.

Anksčiau buvo planų į šį pastatą perkelti apylinkės ir apygardos teismus, tačiau Finansų ministerija tam nepritarė.

Už nebaigto statyti pastato apsaugą savivaldybė saugos tarnyboms kas mėnesį sumoka 3 tūkst. eurų arba 36 tūkst. eurų per metus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.