Stulbinama žinia emigrantams – nemokamas geriausios būsto paskolos pasiūlymas per 3 dienas

Nauja kreditavimo platforma NamaiLietuvoje.lt padės užsienyje pajamas gaunantiems asmenims gauti būsto paskolą Lietuvoje. Šiuo metu platforma vienija 14 Lietuvos kreditorių, siūlančių įvairius kreditavimo produktus Lietuvos emigrantams.

Gal naujos galimybės gauti paskolą geresnėmis sąlygomis paragins emigrantus rinktis kelią namo.  <br> 123 rf asociatyvioji nuotr.
Gal naujos galimybės gauti paskolą geresnėmis sąlygomis paragins emigrantus rinktis kelią namo.  <br> 123 rf asociatyvioji nuotr.
Naujos kreditavimo platformos NamaiLietuvoje.lt tikslas – nemokamai suteikti geriausią būsto paskolos pasiūlymą rinkoje per 3 darbo dienas.<br> 123 rf nutor.
Naujos kreditavimo platformos NamaiLietuvoje.lt tikslas – nemokamai suteikti geriausią būsto paskolos pasiūlymą rinkoje per 3 darbo dienas.<br> 123 rf nutor.
Gal naujos galimybės gauti paskolą geresnėmis sąlygomis paragins emigrantus rinktis kelią namo.  <br>J. Stacevičiaus nuotr.
Gal naujos galimybės gauti paskolą geresnėmis sąlygomis paragins emigrantus rinktis kelią namo.  <br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 22, 2017, 10:16 AM

Planuojama, kad iki metų galo platformoje paslaugas siūlys apie 50 Lietuvos kreditorių: bankų, kredito unijų ir tarpusavio skolinimo platformų. Platformoje veikiantys kreditoriai interesantų duomenis mato anonimine forma ir teikia pasiūlymą remdamiesi tik objektyviais kriterijais.

Tai leidžia paskolų gavėjams išsirinkti geriausiai jų poreikius ir galimybes atitinkantį būsto paskolos pasiūlymą. Ateityje platformos kūrėjai žada pasiūlyti ir platesnį spektrą finansinių paslaugų. Tikslas – nemokamai suteikti geriausią būsto paskolos pasiūlymą rinkoje per 3 darbo dienas     „Pradėti veiklą pasiūlant būsto paskolas emigrantams nutarėme dėl to, kad šiame rinkos segmente matome daugiausiai problemų, kurias galime išspręsti. Pagrindinės problemos yra dvi: pirma, emigrantai turi ribotas galimybes pateikti būsto paskolos paraiškas, nes yra užsienyje.

Antra, kreditoriai nevienodai vertina užsienyje pajamas gaunančių asmenų riziką, be to, kreditorių komercinės sąlygos labai skiriasi, todėl labai svarbu gauti kuo daugiau pasiūlymų, kad klientas turėtų iš ko rinktis. Platformos tikslas – sukurti galimybes emigrantams gauti geriausią būsto paskolos pasiūlymą rinkoje, pateikiant paraišką internetu. Siekiame, kad paskolos pasiūlymai pareiškėjams būtų pateikti ilgiausiai per tris darbo dienas”– sako Justas Tolpežninkas, bendrovės „E. Kreditas”, valdančios platformą, vadovas.    

 Paklaustas, kodėl šiuo metu platformoje paslaugas teikia tik kredito unijos ir tarpusavio skolinimo platformos, bendrovės vadovas atsakė: „šiuo metu platformoje veikia 14 kreditorių, su 10 naujų kreditorių vyksta integracijos darbai. Dar su keliais kreditoriais yra deramasi, jų tarpe ir su keliais komerciniais bankais. Kreditorių kainodarą ir kreditavimo sprendimų priėmimo logika yra skirtinga, todėl siekiame platformoje apjungti kuo didesnį kiekį kredito įstaigų, kad sukurti konkurenciją.

Matome, kad nors kredito unijos yra mažai populiarios, emigrantams jos gali pateikti patrauklių būsto paskolų pasiūlymų, dažnu atveju geresnių nei kiti kreditoriai, todėl tai buvo vienos pirmų kredito bendrovių, kurias pakvietėme dalyvauti” – teigė J. Tolpežninkas. Skatins konkurenciją – paskolų gavėjai turės galimybė rinktis iš keliasdešimt kreditorių     „Rinkoje matome nepalankaus pasirinkimo efektą – dažniausiai žmonės renkasi tas kredito bendroves, kurios daugiausiai reklamuojasi.

Deja, bet dažniausiai tai nebūna geriausiai paskolų sąlygas teikiančios įmonės. Mūsų platforma šį klausimą sprendžia visus dalyvius sustatant į vieną prekybos lentyną, taip sukuriant klientams galimybę rinktis objektyviai”, dėstė J. Tolpežninkas. Naujos galimybės smulkiems kreditoriams   

 

Bendrovės teigimu, platforma atveria naujas galimybė ne tik klientams, bet ir kreditoriams. Klientai nežino smulkių kredito įstaigų, nors jos ir teikia paskolas itin palankiomis sąlygomis. Platformoje visų kreditorių galimybės gauti klientą yra vienodos ir priklauso tik nuo pateikto pasiūlymo patrauklumo. Taip smulkieji kreditoriai, pvz. regionuose veikiančios kredito unijos, turi galimybę didinti pardavimus neinvestuojant į reklamą.     Šeimos kredito unijos administracijos vadovas Žygimantas Valys teigia jaučiantis naujos platformos naudą. „Tėvynainiai dirbantys užsienyje į mus dėl būsto paskolos kreipiasi ir patys, o mes šiame segmente įžvelgiame didelį potencialą. Visgi aptarnaujant emigrantus susiduriame su eile keblumų, pradedant nuo komunikacijos su klientu, esančiu užsienyje ir iki didesnių, kaip visų reikiamų dokumentų surinkimas bei apdorojimas.

Dėl išvardintų priežasčių emigrantų aptarnavimo kaštai išauga, tai verčia didinti paskolų kainas ir neleidžia pasiūlyti konkurencingų sąlygų klientui, o tai yra vienas iš pagrindinių mūsų tikslų. Gaunant klientus per NamaiLietuvoje.lt platformą, šių problemų išvengiame: jie specializuojasi šioje srityje, turi reikiamus technologinius išteklius, partnerių tinklą užsienio šalyse, be to, aptarnaudami didelį kiekį klientų platforma sukaupia pakankamai statistinių duomenų, kuriuos galėsime panaudoti sumažinant išduodamų paskolų riziką. Kaip rezultatas, galime platformos klientams taikyti labai konkurencingas kreditavimo sąlygas“, teigia Ž. Valys.

Kredito unijos mato verslo nišą     Lietuvos Centrinės kredito unijos, vienijančios 59 Lietuvos kredito unijas, administracijos vadovas Mindaugas Vijūnas sako, kad emigrantų kreditavimas – iš dalies neatskleista kredito unijų verslo niša:  „Užsienyje pajamas gaunantys asmenys yra specifinis segmentas: reikia specialių įgūdžių, norint įvertinti šių asmenų pajamas, kredito istoriją ir mokumą. Nevisi kreditoriai nori ir gali tai padaryti. LCKU kredito unijos jau eilę metų sėkmingai teikia vartojimo ir būsto paskolas į užsienį emigravusiems lietuviams.

Turėdami patirtį ir tinkamus instrumentus mielai kredituojame šiuos klientus, padedame jiems įsigyti būstą tiek didžiuosiuose, tiek mažesniuose Lietuvos miestuose ir regionuose. Reikšminga LCKU kredito unijų paskolų portfelio dalis jau dabar atitenka asmenims, gaunantiems pajamas užsienyje. Suprantame, kad NamaiLietuvoje.lt platformoje dalyvausime kreditavimo konkursuose o klientas rinksis patraukliausią kreditavimo pasiūlymą, tačiau tai mūsų negąsdina: mūsų žiniomis LCKU kredito unijos gali pasiūlyti vienas patraukliausių būsto paskolų sąlygų emigrantams.” Partneriai teiks turto valdymo paslaugą   

 Bendrovės teigimu, emigrantai Lietuvoje dažnai perka būstą investiciniais tikslais, todėl bendrovė pasitelkė partnerius, kurie, esant poreikiui, teiks ir turto valdymo paslaugas. Šią paslaugą platformos klientams teiks bendrovės Verslavita ir Capital. NT bendrovės Verslavita vadovės, Gražinos Garuolienės, teigimu, susidomėjimas gyvenamuoju būstu tarp emigravusių lietuvių pastaruoju metu auga, tačiau dažniausiai tautiečiai būstą perka iš dalies investiciniais tikslais: kol kas, nuomoti ir gal grįžti į Lietuvą kada nors vėliau. Dėl to auga ir turto valdymo paklausa.

Priims paraiškas būsto paskoloms Londone     Vienas iš NamaiLietuvoje.lt strateginių tikslų – suformuoti platų užsienio partnerių tinklą tradicinėse lietuvių emigracijos šalyse. Užsienyje esantys partneriai padės klientams surinkti ir pateikti visus dokumentus paskolai gauti. Vienas pirmųjų platformos partnerių JSC „UJS Group” – bemaž 20 metų UK rinkoje veikianti ir vietinio centrinio banko atestuota paskolų brokerio kompanija, kuriai vadovauja Londono lietuvis Remigijus Pleinys.

Anot R. Pleinio, poreikis būsto paskoloms Lietuvoje tarp Anglijos lietuvių buvo nuolatos, tačiau dėl sudėtingo paraiškų pateikimo proceso, daugelis tautiečių šį procesą vis atidėdavo. UJS Group vadovas naują partneryste su NamaiLietuvoje.lt platforma vadina daug žadančiu ir tikisi plėsti savo veiklą bei teikti tarpininkavimo paslaugas bendradarbiaujant ne tik su  UK bankais, bet ir Lietuvos kreditoriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.