Architektai kviečiami kurti viešąsias erdves buvusio stadiono vietoje

 Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „Hanner“ skelbia atvirą projektinių pasiūlymų konkursą viešosioms erdvėms verslo ir administraciniame centre buvusio stadiono teritorijoje. Konkurse dalyvauti galės visi norą išreiškę ir užsiregistravę Lietuvos ir užsienio architektai, kurie yra kviečiami teikti pasiūlymus ir pagrindinius sprendinius planuojamoms vystyti viešosioms erdvėms. 

 Žalgirio stadiono vietoje jau kyla nauji statiniai.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
 Žalgirio stadiono vietoje jau kyla nauji statiniai.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2017, 9:27 AM, atnaujinta May 31, 2017, 9:41 AM

Projektinių pasiūlymų konkurso tikslas – atrinkti geriausias idėjas ir sprendinius, siekiant sukurti estetiškai patrauklią aplinką. Viešosioms erdvėms šiame kvartale numatoma skirti 1,5 ha žemės plotą. Visa teritorija bus skirta pėstiesiems, privažiuoti bus leidžiama tik aptarnaujančiam transportui.

„Ši teritorija yra centrinė miesto dalis, todėl čia siekiame sukurti patrauklią aplinką, kuri taptų Vilniaus gyventojų ir miesto svečių traukos centru. Didžiausią dėmesį mes skirsime viešųjų erdvių estetikai ir funkcionalumui“, – teigė Arvydas Avulis, UAB „Hanner“ valdybos pirmininkas.

Dalyvių registracija bus vykdoma iki birželio 9 dienos, o darbų bus laukiama iki 2017 metų liepos 17 dienos. Konkursui pateiktus darbus vertins komisija, sudaryta iš architektų bendruomenės, Vilniaus miesto savivaldybės ir „Hanner“ atstovų. Penki geriausi darbai bus apdovanoti piniginėmis premijomis. Konkursui pasibaigus planuojama pradėti viešųjų erdvių projektavimo darbus, šių erdvių statybos darbų pradžia numatoma 2017 metų rudenį.

Buvusioje stadiono teritorijoje šiuo metu yra statomas 200 kambarių viešbutis „Courtyard by Marriott“, ir 15,5 tūkst. m2 verslo centras. Netrukus čia bus pradėtos ir gyvenamųjų namų statybos. Iš viso į šios teritorijos plėtrą, kur numatyta viešbučio, verslo centrų bei gyvenamųjų namų statyba, planuojama investuoti daugiau nei 200 mln. eurų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.