Gyvenate miesto centre? Verslininkai gali pasiūlyt jums keltis į kaimą, kaip šiems vilniečiams

„Norite žalumos – kelkitės į kaimą“, – tokio pasiūlymo sulaukė sostinės Šnipiškių rajono gyventojai. Apie 5 tūkst. kvadratinių metrų žaliąją zoną šiame rajone ketinama paversti daugiabučių kvartalu.

Senųjų Šnipiškių rajono namų pašonėse pastaruoju metu labai sparčiai kyla nauji gyvenamieji daugiabučiai.<br>D.Umbraso nuotr.
Senųjų Šnipiškių rajono namų pašonėse pastaruoju metu labai sparčiai kyla nauji gyvenamieji daugiabučiai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2017, 12:05 PM

Šnipiškių rajono gyventojų nuotaika subjurusi, nes statybininkai rengiasi pradėti statybas Kernavės gatvėje.

Žalgirio g. 92 namo gyventojai, šalia kurių būtų statomi nauji daugiabučiai, skundžiasi, kad planuojami statyti pastatai yra per aukšti ir per arti jų pastato.

Žmonės liks be saulės šviesos

„Dalis Žalgirio g. 92 namo gyventojų jau dabar gyvena be saulės šviesos dėl pastatyto naujo pastato Žalgirio g. 90.

Saulės šviesa, patenkanti iš Kernavės g. pusės, šiuo metu yra vienintelis natūralios šviesos šaltinis mūsų namo gyventojams. Pagal pateiktą statybų projektą akivaizdu, kad pastačius suprojektuoto aukščio Kernavės g. namą natūrali šviesa mūsų daugiabučio nebepasieks“, – kreipimesi į Vilniaus merą Remigijų Šimašių rašė gyventojai.

Be to, pasak gyventojų, plečiant statybas Žalgirio ir Kernavės gatvių teritorijose, visiškai negalvojama, kur ateityje reikės statyti automobilius, rašo interneto svetainė lrt.lt.

Be to, šioje teritorijoje būtų iškirsta daugybė medžių, nugriauta krepšinio aikštelė.

„Gyventojai manė, kad prasidės teritorijos miesto centre planavimas, bus nugriautos dar esamos griuvenos ir šis rajonas paverstas žalia oaze, suformuotas skveras su suoliukais, takeliais.

Pasirodo, klydome – ėmė kilti namai, daugiaaukščiai. Jie kišami netikėčiausiose vietose.

Sunku suprasti, kuo vadovautasi projektuojant naujus daugiabučius“, – rašė Šnipiškių gyventojai.

Sutvarkys rajono dykynes

Bendrovės „Anreka“ architektui ir projektų vadovui Dariui Railai tokie Šnipiškių gyventojų skundai nesuprantami.

„Juk čia Vilniaus centras. Jei žmonės nori gyventi kaime, kur aplink būtų tik žolė ir medžiai, gali keltis ten gyventi. Mieste taip nėra“, – sakė architektas.

Jis sakė, kad krepšinio aikštelė, dėl kurios nuogąstauja žmonės, pastatyta nelegaliai privataus statytojo sklype. Be to, bus įkurta ir žalioji zona prie Kernavės gatvės.

D.Railos teigimu, reikia tik džiaugtis, kad atsiranda statytojų, kurie gali sutvarkyti dykynes, kurios dabar paverstos šiukšlynais, griuvėsių zonomis ir chaotiško parkavimo vietomis.

Jo žodžiais, numatoma statyti 6 ir 7 aukštų namus, o reikalavimai dėl šviesos esą išlaikomi.

Leidimas dar neišduotas

„Natūralu, kad negyvenamų ar apleistų teritorijų šioje investicijoms patrauklioje zonoje neturėtų likti, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės Miesto plėtros departamento vadovas Mindaugas Pakalnis. – Šioje teritorijoje galioja jos galimą plėtros apimtį nustatantis detalusis planas. Projektuojamas objektas bet kuriuo atveju negali jų viršyti.“

Miesto plėtros departamentas kol kas esą nėra išdavęs statybos leidimo. („Sostinė")

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.