Statytojai vis dar atranda patrauklių vietų gyventi – šįkart vos 10 km nuo Vilniaus centro

Vilnius į įvairias puses aktyviai plečiasi naujais nuosavų namų kvartalais, statomos nedidelės gyvenvietės, į kurias keliasi nenorintys pernelyg atitrūkti nuo miesto, bet ieškantys ramybės, gryno oro ir savo erdvės, naujakuriai. Šįkart mūsų dėmesį patraukė vis didėjantis Bajorų mikrorajonas, kuriame sklypą įsigijo ir mūsų Prezidentė.

 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
 ANDRUM nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Asta Geibūnienė

Jun 20, 2017, 10:18 AM, atnaujinta Jun 20, 2017, 2:27 PM


Vieta, kurioje lankomės, vos 10 km nutolusi nuo miesto centro. Čia, Bajorų mikrorajone, Šaulio gatvėje kuriasi naujų namų „Šaulio slėnio“ gyvenvietė. Namai pastatyti, dabar baigiami aplinkotvarkos darbai, ramiose gatvelėse jau žaidžia vaikai. Pakalbinti jų tėveliai sutiko papasakoti, kaip jiems sekasi naujoje vietoje ir kodėl apsigyveno būtent čia.

Patogus susisiekimas su miesto centru

Faktas, kad gyvendamas nuosavame name, esi pats sau šeimininkas ir gali organizuoti savo gyvenimą taip, kaip tau patinka, mėgautis grynu oru, gulinėti ant savo pievelės. Bet jei tavo gyvenimo būdas neatsiejamas nuo miesto, patogus susisiekimas su juo yra vienas svarbiausių veiksnių. „Šaulio slėnio“ gyventojams tie 10 km iki miesto neatrodo problema. Netoliese, vos už kelių šimtų metrų, yra dažnai kursuojančio miesto autobuso stotelė, į centrą veda dvi svarbios miesto arterijos, o jei juose kamščiai, tai labai patogiai išlysite į naujai įrengtą aplinkkelį, kuris, pasak gyventojų, yra tikras atradimas – juo labai greitai galima pasiekti įvairias miesto vietas. Beje, didžiosios gatvės yra nutolusios nuo gyvenvietės, o vingiuotas gražus kelias Bajorų gatve daug kam netgi teikia malonumą. „O ką gąsdina priklausomybė nuo automobilio, tegu prisimena, kiek metrų galėdavo ar norėdavo nueiti pėsčiomis iki parduotuvės ar kokios kitos vietos, gyvendamas mieste? Čia artimiausi prekybos centrai „Iki“ ir „Norfa“ yra vos už kelių kilometrų, o iki Bukiškio tvenkinio dar arčiau, – šypsosi naujieji gyventojai. – Be to, kaip gera atsigauti nuo parkavimosi problemų ir šalto mašinos salono žiemos rytą“.

Miesto riba – ne užribis

„Šaulio slėnis“ įsikūręs jau Vilniaus rajone, ties pačia miesto riba. Ar tai nesukelia kokių nors problemų, nepatogumų gyventojams? Jau antrus metus šalia gyvenanti šeima sako, kad apie tai pagalvoti nei neprireikė ir jie niekaip nepajuto esantys ne miestiečiai. Vaikai kol kas lanko privatų vietoje esantį darželį, o kaip paaugs, mokyklos dairysis bendra tvarka, kaip ir kiti. Be to, pasak jų, ta miesto riba taip arti, o miestas nuolat plečiasi, tad greičiausiai ne ilgai truks ir „Šaulio slėnis“ bus Vilniuje. 

Garantuoti patogumai ir sutvarkyta aplinka

Naująją gyvenvietę vysto ANDRUM grupės,  taip pat statančios daugiaaukštį pastatą Vilniaus Naujamietyje Eglių gatvėje, nekilnojamojo turto įmonės. Šaulio slėnyje yra visos miesto komunikacijos, tad papildomai investuoti į vandentiekį, kanalizaciją, šildymą, dujas – netenka. Pirmojo etapo namai jau pastatyti, dabar matosi, kad aktyviai baigiami ir aplinkos tvarkymo darbai, galų gale po tokio pavasario jau želia žolė, kelkraštis nuo Šaulio gatvės apželdinamas pušaitėmis, kurios tikimasi, kad sudarys natūralią užtvarą, suteiks jaukumo ir saugos gyventojų privatumą ir ramybę. Sklypus skiria medinės tvoros. Vyksta vidinės gatvės esamos kelio dangos taisymo darbai. O  jau malonioji aplinkotvarkos dalis – pasisodinti gėlių, pasistatyti lauko pavėsinę, ištiesti gultus ir pripūsti vaikams baseiną teks patiems. Vietos tam tikrai yra. Prie kiekvieno namo – nemažas sklypas, kuriame galima užsiimti širdžiai malonia veikla, erdvi medinė terasa. 

Bendruomeninė erdvė

Daugelis baiminasi, jog kuriant naujas gyvenamąsias teritorijas negalvojama apie ateitį: nenumatoma, kur galėtų atsirasti parkas, mokykla ar vaikų darželis. O tai tikrai gali būti aktualu jaunoms šeimoms. Šaulio slėnyje dabar formuojama gyvenvietė turi galimybę, patiems gyventojams pasistengus, tapti uždara, saugia teritorija, kurioje jie galės įsirengti ir vaikų žaidimo aikšteles, pasistatyti užkardą ar kitas bendros apsaugos priemones. Jau dabar vaikai čia lanko privatų vaikų darželį, o medicininę pagalbą teikia netoli esančio šeimos medicinos centro gydytojai. „Man taip smagu, kad matau vis daugiau kartu žaidžiančių vaikų, maniškiai greitai susirado naujų draugų, – džiaugiasi pakalbinta „Šaulio slėnio“ gyventoja. – Be to, esu rami dėl jų saugumo, geri kaimynai, pati gyvenvietė tarsi izoliuota, per ją nevažiuoja jokie pašaliniai, visa teritorija – mūsų“. 


Apsilankius „Šaulio slėnyje“ liko įspūdis, kad Vilniaus priemiesčiai įgyja naujas ir patrauklias formas. Sutvarkyta ir patogi infrastruktūra, geras susisiekimas su miestu, patikimos komunikacijos, nuosava erdvė ir grynas oras – privalumai, kuriuos įvertina vis daugiau naujakurių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.