Naujas triukas NT rinkoje: parduoda butą žymiai pigiau nei jis vertas

 

Pirkti butą kad ir penkeriems metams už 25 tūkst. svarų ir ramiai gyveni penkerius metus. Buto nuoma atsieitų kur kas brangiau.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Pirkti butą kad ir penkeriems metams už 25 tūkst. svarų ir ramiai gyveni penkerius metus. Buto nuoma atsieitų kur kas brangiau.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2017, 4:37 PM, atnaujinta Jul 5, 2017, 4:42 PM

Ieškantiems buto Londone ir neturintiems ypatingų reikalavimų šiomis dienomis pasitaikė reta  galimybė britų sostinėje nusipirkti pastogę. Mat rinkai pasiūlytas pigiausiu šiuo metu Londone vadinamas būstas, rašo „The Telegraph“

Už jį prašoma 25 tūkst. svarų (apie 28,5 tūkst. eurų). Keista tai, jog ši suma tesudaro vos 5 proc. nuo vidutinės būstų Londone kainos. 

Pigusis butas – pirmame dviaukščio namo aukšte, Leitono rajone, sostinės rytuose. Būste – du kambariai, virtuvė ir atskiras sanitarinis mazgas. Be viso to – dar ir atskiras įėjimas iš gatvės pusės bei bendras su kaimynais sodas galiniame kieme.

Baldų čia nėra, o ir apskritai butas atrodo niūriai, todėl be remonto iš pagrindų neapsieisi. 

Tačiau šuo pakastas čia: objektas parduodamas vos penkeriems metams. Pasibaigus šiam terminui teks arba nuomą pratęsti už papildomą mokestį, arba butą išpirkti už papildomas lėšas, kurios gali siekti 300 tūkst. svarų (apie 341,5 tūkst. eurų).

Nepaisant šios neįprastos sąlygos, dėl būsto aukcione, kuris vyks liepos 11 d., jau nusiteikę varžytis per 50 asmenų. Esmė ta, jog pirkti butą kad ir penkeriems metams už 25 tūkst. svarų pigiau, nei tuos pačius penkerius metus už būsto nuomą kas mėnesį mokėti po panašiai 900 svarų (kiek per tūkstantį eurų). Tai būtų dukart daugiau, nei vienu ypu sumokėti 25 tūkst. svarų ir ramiai gyventi penkerius metus.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.