„Danske Bank“ prestižiniame sostinės kvartale nuomojasi dar vieną biurą

Aukščiausios klasės biurų kvartalas Vilniuje, Žvėryno rajone, toliau plečiasi. Buvusią pramoninę teritoriją Saltoniškių gatvėje plėtojanti bendrovė „M.M.M. projektai“ pasirašė sutartį su „Danske Bank“ dėl dar vieno naujai projektuojamo, apie 15 000 kv. m ploto ir 1 100 darbo vietų biurų pastato nuomos.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2017, 10:07 AM


Tai bus trečias pastatas iš keturių numatytų šiame biurų kvartale ir antrasis, kurio nuomininku tampa „Danske Bank“. Banko Globalių paslaugų centras (GSL) jau šį rudenį įsikels į baigiamą statyti pirmąjį verslo kvartalo pastatą, kuriame numatytos 850 darbo vietų.

„Dar vienas naujas, modernus biuras – tai „Danske Bank“ vizijos Saltoniškių gatvės apylinkėse sukurti „Danske miestelį“ dalis. Esame didžiausias ir vis dar augantis paslaugų centras Lietuvoje ir antras didžiausias „Danske Bank“ Grupės strateginis padalinys pasaulyje. Norėdami pritraukti ir išlaikyti aukštos kvalifikacijos bankininkystės, finansų, rizikos, teisės, pirkimų ir kitus specialistus, kartu su įdomiu ir prasmingu darbo turiniu siekiame užtikrinti ir geriausias fizines sąlygas tam darbui atlikti, inovacijoms kurti ir darbuotojams save realizuoti“, - teigia Rosita Vasilkevičiūtė, „Danske Bank“ Globalių paslaugų centro vadovė.

Naujieji „Danske Bank“ pastatai suprojektuoti kaip vientisa darbo erdvė, kurioje atsispindės „Danske Bank“ ateities darbo aplinkos koncepcija „WorkPlace2020“. Vadovai čia neturės savo kabinetų, juos pakeis skirtingos erdvės, skirtos dirbti atskirai nuo kolegų arba globalioms komandoms. Dalis darbo vietų bus bendros visiems, t.y. jas užimti galės bet kuris biuro darbuotojas.

Į abiejų pastatų paslaugų planavimą „Danske Bank“ įtraukia darbuotojus: „Biure, į kurį įsikelsime jau šį rudenį, vienas iš šešių aukštų yra skirtas darbuotojų sveikai gyvensenai ir gerai savijautai. Čia bus įrengtas restoranas, sporto klubas, norintiems pasikrauti energijos ar draugiškai pakonkuruoti su kolegomis – stalo, loginių ir kompiuterinių žaidimų kambarys. Asmeniniam tobulėjimui, susikaupimui ir mokymuisi sukursime didelę tylos ir ramybės erdvę. Antrajame pastate, atsižvelgdami į darbuotojų poreikius, stengsimės sukurti tokią pat atmosferą“, - sako R. Vasilkevičiūtė.

„Su „Danske Bank“ pernai sudarėme rekordinį Lietuvos rinkoje biurų nuomos sandorį. Vertiname pasitikėjimą, kurį kompanija rodo toliau plėsdama savo valdas mūsų vystomame projekte. Mūsų sprendimas investuoti į biurų kokybę, tvarumą, kuris tampa vis svarbesniu reikalavimu, atspindinčiu verslo vertybes, pasiteisina“, – teigia bendrovės „M.M.M. projektai“ direktorė Natalija Monkevičienė.

Pats biurų pastatas derės prie vieningos verslo kvartalo stilistikos, kurioje atsispindi naujausios architektūros, inžinerinės ir biurų funkcionalumo tendencijos. Siekiant šį kvartalą priderinti prie supančios aplinkos, čia nuspręsta statyti ne dangoraižius, o mažaaukščius pastatus ir sukurti patrauklias miesto erdves.

Pastate suprojektuoti išmanūs inžineriniai sprendimai. Pavyzdžiui, apšvietimas bus reguliuojamas automatiškai – sistema reaguos į natūralios šviesos kiekį. Patalpų ventiliacijos sistema reaguos į anglies dvideginio koncentraciją ir pagal tai reguliuos vėdinimą. Pastato sistemas planšetiniais kompiuteriais galės valdyti ir patys darbuotojai.
Banko darbuotojai ir toliau bus skatinami dirbti ir gyventi tausodami aplinką: Saltoniškių gatvėje šiuo metu jau tiesiami nauji dviračių takai, o naujuose pastatuose bus įrengtos saugios patalpos jiems laikyti, su Vilniaus miesto savivaldybe diskutuojama dėl papildomos dviračių nuomos stotelės. Taip pat, numatytos kelios dešimtys įkrovimo aikštelių elektromobiliams ir rezervuotos vietos automobilių dalinimąsi propaguojantiems darbuotojams.

„Džiaugiamės galėdami šią patrauklioje miesto vietoje ir gamtos apsuptyje esančią buvusią pramoninę teritoriją paversti kone geriausia vieta dirbti. Prie to prisideda ir reiklūs, aukštas vertybes ir socialinę atsakomybę puoselėjantys nuomininkai“, – sako N. Monkevičienė.

Trečiasis biurų pastatas kvartale turėtų būti baigtas 2019 metų pabaigoje. Planuojama, kad iš viso 2 ha teritorijoje iškils 4 biurų pastatai, kurių bendras plotas sieks 60 000 kv. m. Iš viso į projektą numatyta investuoti virš 100 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.