Būsimi pirmakursiai sujudino NT rinką: kiek nuoma paplonins studentų tėvų kišenę?

Iki studijų  pradžios likus mėnesiui, nekilnojamojo turto specialistai pastebi, kad studentai pradeda aktyviau ieškoti nuomojamų butų. Ekspertų teigimu, ne bendrabutyje gyventi nusprendusiems jaunuoliams kambario nuomai gali tekti skirti ne mažiau kaip 100 eurų per mėnesį. 

Artėja rugsėjis - studentų metas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Artėja rugsėjis - studentų metas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Greta Klimkaitė, LRT RADIJAS, LRT.lt

Aug 1, 2017, 10:56 AM, atnaujinta Aug 1, 2017, 11:01 AM

Specialistai pastebi, kad dažniausiai studentai ieško dviejų ar trijų kambarių butų, taip pat populiarėja ir nedideli vieno kambario butai, kuriuose apsistoja keli žmonės. Siekdami sutaupyti, jaunuoliai kartais pasirenka nuomojamą kambarį kelių kambarių bute, kur jiems tenka gyventi su šeimininkais ar kitais nuomininkais.

Nekilnojamojo turto ekspertai sako, kad Vilniuje, kur nuomos kainos yra didžiausios, toliau nuo centro esančiuose rajonuose kaip Žirmūnai, Šeškinė ar Pašilaičiai kambarį išsinuomoti galima už 100 ar 150 eurų.

Vidutinė dviejų kambarių buto nuomos kaina sostinėje siekia per 400 eurų, Klaipėdoje – šiek tiek mažiau, o Kaune dviejų kambarių buto nuoma vidutiniškai kainuoja mažiau nei 300 eurų per mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.