Atsinaujino: daugiabučius žvalgys ir iš oro

Bendrovės „Mano būstas“ pastatų priežiūros ekspertai savo darbo įrankių sandėlį papildė šiuolaikiškais prietaisais ir pirmieji Lietuvoje daugiabučių namų apžiūrą atlieka pasitelkę skraidykles.

Bepilotės skraidyklės yra nepamainomos pagalbininkės apžiūrint šlaitinius stogus, kurie dažnai yra Senamiestyje.
Bepilotės skraidyklės yra nepamainomos pagalbininkės apžiūrint šlaitinius stogus, kurie dažnai yra Senamiestyje.
Daugiau nuotraukų (1)

„Sostinė“

2017-08-05 15:43, atnaujinta 2017-08-05 15:45

Jos gerokai palengvina darbą nustatant pastato defektus, o kai kuriais atvejais yra nepamainomos pagalbininkės.

Norėdami apžiūrėti problemines aukštai esančias namo vietas iki šiol daugiabučių specialistai dažniausiai pasitelkdavo aukštalipius arba automobilinius bokštelius.

Tam reikia ir ne tik daugiau laiko, bet ir didesnių išlaidų. Be to, kai kuriais atvejais naudoti tokius bokštelius būdavo tiesiog neįmanoma, o lipti ant seno stogo – dar ir pavojinga.

„Mano būsto“ technikos inžinieriai tapo pirmieji pastatų priežiūros specialistai Lietuvoje, kurie šias problemas išsprendė pasitelkę skraidykles.

Šiuo metu šie skraidantys inspektoriai sėkmingai naudojami daugiabučių namų stogų bei fasadų apžiūrai bei defektams nustatyti.

„Pagrindinis mūsų tikslas, dėl kurio pradėjome naudoti skraidykles, – paspartinti daugiabučių namų apžiūros laiką ir po truputį atsisakyti senų apžiūros priemonių.

Šiuo metu tai yra nepamainomos pagalbininkės apžiūrint senus šlaitinius stogus, kurie dažnai yra senamiesčio zonoje“, – sakė „Mano būsto“ Inžinerinių produktų departamento direktorė Agnė Rakauskienė.

Jos teigimu, prireikus galima modeliuoti pastatų 3D modelius, kuriuose galima detaliai matyti pagrindinius pastato defektus, taip pat atlikti žemės sklypų matavimus, per kuriuos įvertinamos žemės altitudės.

Pasak A.Rakauskienės, skraidyklių užfiksuotus defektus galės įvertinti ir daugiabučių gyventojai.

Mat iki šiol jie iš techninės priežiūros specialistų gaudavo tiktai defektinius aktus, tačiau savo akimis negalėjo matyti, kaip atrodo probleminės stogo ar fasado vietos.

Filmuota arba fotografuota medžiaga leis gyventojams patiems pamatyti realias problemas. A.Rakauskienė neabejoja, jog pamatę savo daugiabučio namo problemines vietas gyventojai bus labiau linkę pritarti jų remontui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.