Neįtikėtina, ką Niujorko teisininkai dovanojo J. Stalinui ir A. Hitleriui

Niujorke (JAV) stovi namas, kuris praėjusio amžiaus viduryje buvo padovanotas  valstybės vadovams. Sovietų Sąjungos – Josifui Stalinui ir nacistinės Vokietijos – Adolfui Hitleriui.

 Niujorke (JAV) stovi namas, kuris praėjusio amžiaus viduryje buvo padovanotas  valstybės vadovams. Sovietų Sąjungos – Josifui Stalinui ir nacistinės Vokietijos – Adolfui Hitleriui.<br> Reuters nuotr.
 Niujorke (JAV) stovi namas, kuris praėjusio amžiaus viduryje buvo padovanotas  valstybės vadovams. Sovietų Sąjungos – Josifui Stalinui ir nacistinės Vokietijos – Adolfui Hitleriui.<br> Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-21 22:27

Šią informaciją paviešino architektūros ir dizaino portalas 6sqft, remdamasis detektyvų agentūros „The Brownstone Detectives“ tyrimu. 1940-aisiais teisininkai Juliusas Freilicheris ir Martinas Auslanderis, gyvenę Brukline (Niujorkas) Clintono gatvėje 541, turėjo 3,3 tūkst. JAV dolerių įsiskolinimą bankui, sakoma pažymoje.  Jo nepadengus, bankas turėjo teisę atimti namą.

Būsto savininkai neturėjo pinigų, todėl nusprendė įteisinti dovanojimo aktą J.Stalinui ir A.Hitleriui. Tuomet, kaip paaiškino „The Brownstone Detectives“ agentūra, skolos išmokėjimo įsipareigojimai teko Sovietų Sąjungos ir nacistinės Vokietijos vadovams.

Procedūra buvo visiškai teisėta, todėl bankas buvo priverstas kreiptis į Sovietų Sąjungos ir Vokietijos ambasadas. Šios turėjo patvirtinti, jog naujieji namo savininkai gavo dovaną.

Negavęs oficialaus atsakymo, bankas nusiuntė į Clintono gatvės 541 namą antstolį, teigiama detektyvų agentūros tyrime. Žinoma, kad šiame name nebuvo nei J.Stalino, nei A.Hitlerio.

Teisinė bendrovė, į kurią vėliau kreipėsi bankas, gavo valstijos aukščiausiojo teismo leidimą.  Juo remiantis, apie įsiskolinimą naujieji namo savininkai turėjo būti informuoti per skelbimą laikraštyje.

Praėjus trims savaitėms po skelbimo išspausdinimo nė iš vieno valstybės vadovų nebuvo gautas atsakymas. Tuomet bankas atėmė iš jų teisę išpirkti namą.

J.Freilicheriui ir M.Auslanderiui vietoj 3,3 tūkst. dolerių skolos teko sumokėti teismo išlaidas – apie 440 JAV dolerių. Tai nustatė „The Brownstone Detectives“ agentūros tyrimas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.