Šarūno Marčiulionio krepšininkų kalvė virto plytų krūva

Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje Raitininkų gatvėje kamuolį vaikėsi ne vienas dabartinis garsus krepšininkas, bet dabar toje vietoje – tik griuvėsiai.

Krepšinio akademijos pastatas Raitininkų gatvėje baigiamas nugriauti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Krepšinio akademijos pastatas Raitininkų gatvėje baigiamas nugriauti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas, LR korespondentas

Oct 14, 2017, 12:37 PM

Vienas Š.Marčiulionio krepšinio akademijos istorijos puslapis jau užverstas – Raitininkų gatvėje nebeliko trijų salių, sporto bazės, kurioje šio žaidimo paslapčių mokėsi šimtai vilniečių.

Akademija dabar glaudžiasi vienintelėje salėje Vytenio gatvėje, nors garsioje krepšinio mokykloje kadaise mokėsi ir žaidėjai, kurie rungtyniauja geriausiuose ne tik Europos, bet ir NBA klubuose.

O sklype, kurio savininkas buvo Š.Marčiulionis, netrukus bendrovė „YIT Kausta“ pradės „Raitininkų sodo“ statybas. Čia iškils gyvenamieji namai su komercinėmis patalpomis.

Vidinėje erdvėje – sodas

„YIT Kausta“ žada, kad pirmieji gyventojai į „Raitininkų sodo“ kvartalą atsikraustys jau 2018 metų vasaros pabaigoje.

Sklype Raitininkų gatvėje iškils pastatas, kuriame bus įrengta 210 butų. Namas turės vidinį kiemą, kuris gyventojams suteiks daugiau privatumo ir saugumo.

„Centrinėje miesto dalyje daugėja nekilnojamojo turto projektų – vis daugiau žmonių renkasi gyvenimą arčiau miesto centro, kur ne tik išplėtota infrastruktūra, bet ir viskas ranka pasiekiama.

Rinkdamiesi būstą tokie gyventojai jau akcentuoja ne tik patogumą – jiems svarbu ir privatumas, būsto išskirtinumas bei estetiška aplinka.

Todėl kurdami „Raitininkų sodą“ itin daug dėmesio skyrėme vidinei komplekso erdvei, kurioje bus įkurdintas sodas su poilsio zona bei vaikų žaidimų aikštele“, – pasakojo „YIT Kausta“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Kaimynai buvo nepatenkinti

Statybas buvo pristabdę aplinkinių Šeimyniškių, Raitininkų ir Sporto gatvių gyventojų kreipimaisi į įvairias įstaigas, bylinėjimasis teismuose.

Kaimynai tikino, kad Š.Marčiulionis ir statybų bendrovė nesitarė su jais dėl teritorijos plėtros plano. Juos stebino ir skubotas detaliojo plano svarstymas savivaldybėje.

Tiesa, savivaldybei vėliau pavyko surasti sutarimą su vietos gyventojais, sumažinant pastatų aukštingumą ir užstatymo tankį.

Sienos ir stogas – kiauri

Kad krepšinio akademijos salės jau seniai buvo avarinės būklės, prasitarė vienas šios mokyklos vadovų Rolandas Jarutis.

Pastato stogas ne vienoje vietoje buvo daugybę kartų lopytas, tačiau į vidų vis tiek smelkėsi drėgmė. Lietus ir sniegas dvi sienas buvo taip sugadinęs, kad reikėjo jas permūryti. Joks renovavimas jų nebūtų išgelbėjęs.

R.Jaručio žodžiais, paskutiniais akademijos gyvavimo Raitininkų gatvėje metais treniruotės buvo tiesiogiai priklausomos nuo sinoptikų prognozių.

Jei išgirsdavo, kad dieną smarkiai lis arba snigs, treneriai į darbą eidavo neramia širdimi.

Dabar akademijos auklėtiniai treniruojasi Vytenio gatvėje, kur ir prasidėjo mokyklos istorija.

Akademija pradėjo byrėti

Kad Š.Marčiulionio krepšinio akademijai atėjo sunkūs laikai, pradėjo aiškėti jau prieš ketverius metus.

Š.Marčiulionis ne kartą skundėsi, kad savivaldybė beveik neskiria pinigų mokyklai išlaikyti, tad ji gyvavo tik savininko lėšomis.

Pamažėle sumažėjo trenerių, krepšininkų grupių, nors pats Š.Marčiulionis tikino, kad reformos pasiteisino.

O prieš porą metų paaiškėjo, kad Š.Marčiulionis parduos ne tik krepšinio akademijos pastatą, sklypą, bet ir šalia esantį viešbutį „Šarūnas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.