Pasitikrinkite savo daugiabučio numerį – ar jis atitinka reikalavimus

Namo numerio žymėjimas negali būti bet koks.<br>T.Bauro nuotr.
Namo numerio žymėjimas negali būti bet koks.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas („Rinkos aikštė“)

Nov 3, 2017, 12:11 PM

Ant daugiabučių namų matant skirtingų dydžių ir formų namų numerius, vis dažniau kyla klausimas – ar juos gyventojai gali pasikabinti ar užsirašyti tokius, kokius nori? Ar nėra jokių bendrų reikalavimų, nurodančių, kaip daugiabučių namų numeriai turi atrodyti?

Mato įvairių

„Mums labai įdomu, ar geras mūsų namo numeris? Ar jis gerai užrašytas? Jis padidintas kokius tris kartus. Nudažytas dažais. Ryškiai aiškiai matomas. Bet įdomu, ar taip gali būti? Ar galima žymėti, kaip sugalvoji, ar reikia kažkieno atsiklausti? Nes mieste matėme ir kitokių numerių. Matėme prikaltų lentelių. Tokių dailių. Gal jie daro pagal reikalavimus, o gal ne? Nedrįstame klausti ar kreiptis į kitas institucijas, todėl rašome jums. Jei rasite laiko, prašome paaiškinti. Gal ir kitiems bus naudinga žinoti, ne tik mums“, – tokio skaitytojo laiško su prašymu padėti sulaukė „Rinkos aikštės“ redakcija.

Turi elgtis atsakingai

Kėdainių miesto seniūnas Valentinas Tamulis taip pat pripažįsta, jog ir jam teko matyti skirtingus numerių žymėjimus ant daugiabučių namų.

„Už daugiabučio namo žymėjimą yra atsakingas jo administratorius. Kėdainiuose arba namo bendrija taip pažymi, arba įmonė „Kėdainių butai“. Kiek žinau, būtent butų ūkis naujas dailias lenteles kabino ant savo administruojamų daugiabučių. Taip pat teko matyti ir bendrijų, kurios pasikabino tokias pat dailias lenteles. Ypač ant renovuotų daugiabučių namų. Žinote, manau, viskas turi būti tvarkingai. Taip kaip daugiabučių namų negalime dažyti bet kokia spalva, taip ir namo numerio žymėjimas negali būti bet koks. Turi būti estetiškas vaizdas“, – paaiškino miesto seniūnas V.Tamulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.