Moteris prakeikė statybininkus: įtaria, kad šitaip jai keršija

Jau daugiau nei metus Nina Čeremnych negali išnuomoti savo patalpų Šnipiškių gatvėje, nes šiltindami namą darbininkai sugebėjo užblokuoti įėjimą.

 Duris į N.Čeremnych patalpas vos įmanoma praverti, nes trukdo pastoliai.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Duris į N.Čeremnych patalpas vos įmanoma praverti, nes trukdo pastoliai.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2017, 10:00 AM

Vagys neįlįs – duris užrėmė pastoliai. Bent tuo gali guostis patalpų Šnipiškių gatvės 2-ajame name šeimininkė N.Čeremnych. Tačiau pastato renovacija jai įgriso iki gyvo kaulo.

Moteris įtarė, jog visos kartu su namo apšiltinimu užgriuvusios nelaimės vien dėl to, kad ji prieštaravo šiems darbams. Tad dabar ji patiria nuostolių ne tik nevaisingai ieškodama patalpų nuomininkų, bet ir jas nuolat remontuodama, džiovindama.

Praveria tik durų plyšį

Nors vienas įėjimas į N.Čeremnych patalpas pirmajame aukšte iš fasado pusės, durų nepastebėsi, mat jas dengia žalias apsauginis tinklas ir pastoliai.

Aplink – statybininkų tvora, o link įėjimo tenka brautis pro pasodintą tują.

Moteris praveria tik durų plyšį – daugiau neleidžia pastoliai – ir iš karto pataria saugoti galvą. Virš durų – aštrus metalinių pastolių kampas.

Viduje – tik remontą baigiantys statybininkai. N.Čeremnych prisipažino, kad grožio salonui iš jos patalpas nuomoję verslininkai išsikraustė dar prieš pradedant namo renovavimą praėjusių metų pirmoje pusėje.

O naujų nuomininkų paieškos – bevaisės. Patalpų su tokiu užslaptintu įėjimu niekas nenori nuomotis.

Tad kiekvieną mėnesį N.Čeremnych patiria mažiausiai 850 eurų nuostolį – tiek už patalpų nuomą mokėjo ankstesni nuomininkai.

Patalpos nuolat drėksta

Tai dar ne visi N.Čeremnych nuostoliai. Per renovavimą pusrūsyje esančios patalpos per liūtį buvo užlietos.

„Langas yra žemiau gatvės lygio, tad vandens buvo per pusę jo. Jis tekėjo į patalpas, kurias tik dabar baigėme remontuoti“, – pasakojo moteris.

Už patalpų remontą jai teko sumokėti 4800 eurų.

Atvėrusi langą pirmajame aukšte ji parodė kalną statybinių šiukšlių. Jos, N.Čeremnych tvirtinimu, neišvežamos nuo darbų pradžios, sukrautos prie pat sienos, ji drėksta.

Moteris piktinosi statybininkų darbu: lietaus vanduo vamzdžiu teka po pamatais.

Apskritai pamatai jos patalpų pusėje prastai izoliuoti.

O pastolius jie įsigudrino sumontuoti taip, kad konstrukcija palieka neuždengtą tarpą tarp pusrūsio lango ir atraminės sienos, todėl lietui pilant patalpos dar labiau drėksta.

Prieštaravo ir anksčiau

N.Čeremnych neslėpė, kad, patalpų savininkams balsuojant dėl renovavimo, ji buvo prieš. Dėl to esą dabar ir tenka kentėti.

Šnipiškių gatvės 2-ojo namo bendrijos pirmininkas Aleksandras Urbanavičius sakė N.Čeremnych nematęs keletą metų, o dabar štai pasipylė skundai.

Jis prisiminė, kad kai reikėjo keisti vamzdį, kuris buvo N.Čeremnych patalpose, teko pavargti ieškant Vokietijoje gyvenančios ir Vilniuje retai pasirodančios moters.

Anot A.Urbanavičiaus, įėjimas į N.Čeremnych patalpas yra iš abiejų namo pusių, tad moteris gali naudotis antruoju.

O įėjimą fasado pusėje statybininkai pastoliais užgriozdino dėl to, kad pro jį niekas nevaikščiojo.

„Jeigu moteris būtų pareiškusi, kad naudosis tuo įėjimu, per 10 minučių pastolius būtume nukėlę“, – tikino bendrijos pirmininkas.

O teritorija prieš įėjimą į N.Čeremnych patalpas aptverta saugumo sumetimais.

A.Urbanavičius prisiminė, kad N.Čeremnych ir anksčiau prieštaravo bendrijos valdybos sprendimams, todėl su ja net teko bylinėtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.