Turtingiausiam ukrainiečiui neleido parduoti brangiausio buto Londone

Ukrainos milijardieriui Rinatui Achmetovui teismas uždraudė Didžiosios Britanijos sostinėje Londone parduoti penthauzą. Šis būstas 2016 m. laikytas brangiausiu visame pasaulyje. Londono teisininkai baiminosi, kad pardavęs šį nekilnojamojo turto objektą R.Achmetovas nuslėps dalį lėšų, nors turi skolų kitam oligarchui ukrainiečiui Dmitrijui Firtašui.

 R.Achmetovas 2011 m. už 136 mln. svarų sterlingų nusipirko trijų aukštų penthauzą „One Hyde Park“ komplekse. 
 R.Achmetovas 2011 m. už 136 mln. svarų sterlingų nusipirko trijų aukštų penthauzą „One Hyde Park“ komplekse. 
 51-erių R.Achmetovas tebėra turtingiausias ukrainietis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 51-erių R.Achmetovas tebėra turtingiausias ukrainietis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Prabangus gyvenamasis kompleksas Londone laikomas ne tik pačiu brangiausiu, bet ir saugiausiu pasaulyje.<br> „Reuters“/Scanpix nuotr.
 Prabangus gyvenamasis kompleksas Londone laikomas ne tik pačiu brangiausiu, bet ir saugiausiu pasaulyje.<br> „Reuters“/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 3:29 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:34 PM

R.Achmetovo teisininkai jau pranešė, kad teismo sprendimą skųs.

Sausio pradžioje teismas Kipre įšaldė 820 mln. JAV dolerių R.Achmetovo turto. Žurnalo „Forbes“ skaičiavimu, tai – beveik penktadalis turtingiausio Ukrainos verslininko turimo turto. R.Achmetovas 4,7 mlrd. JAV dolerių turtą susikrovė iš anglių kasybos ir metalo gamybos Donbase.

Kipro teismo sprendimą lėmė ilgai trunkantis ginčas dėl stambiausio Ukrainoje fiksuotojo ryšio operatoriaus „Ukrtelekom“ privatizacijos.

Pagal kaltintojos kompanijos „Raga Establishment“ versiją, R.Achmetovas 2013 m. „Ukrtelekom“ įsigijo už 860 mln. JAV dolerių. Tačiau, atseikėjęs 100 mln. JAV dolerių, turtuolis daugiau mokėti nebenorėjo.

Kiek anksčiau Ukrainos leidinys lbi.ua rašė, kad už „Raga Establishment“ interesų gali stovėti kitas ukrainiečių oligarchas D.Firtašas. Iš pradinių pokalbių dėl „Ukrtelekom“ pardavimo 2012-aisiais matyti, kad būtent šiam asmeniui tuomet priklausė 75 proc. operatoriaus. Vėliau D.Firtašas įsigijo ir likusią akcijų dalį tapdamas šimtaprocenčiu savininku.

„Raga Establishment“ tikina, kad D.Firtašas tebuvo fondo EPIC kreditorius ir dabar tenori susigrąžinti pinigus.

51-erių R.Achmetovas tebėra turtingiausias ukrainietis, skelbia dailymail.co.uk.

2011 m. jis už 136 mln. svarų sterlingų (154,6 mln. eurų) nusipirko trijų aukštų penthauzą „One Hyde Park“ komplekse. Dar kone pusę tiek – 60 mln. svarų (68,2 mln. eurų) – atseikėjo jo remontui. Prabangus gyvenamasis kompleksas Londone laikomas ne tik pačiu brangiausiu, bet ir saugiausiu pasaulyje. Čia įstatyti kulkoms nepralaidūs stiklai ir įrengti kambariai, kuriuose būtų galima pasislėpti kilus pavojingoms situacijoms. „One Hyde Park“ turi kino teatrą, 21 m ilgio baseiną, sauną, treniruoklių salę ir vyno rūsį.

Pasidairykite po „One Hyde Park“, brangiausią ir saugiausią kompleksą pasaulyje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.