Vilniečio įkurtuves apkartino skylės lubose ir pro jas lašantis vanduo

Vietoj įkurtuvių naujuose namuose – skylės lubose ir pro jas į kibirą lašantis vanduo. Tokioje situacijoje atsidūręs vilnietis Martynas Zlatkus įsitikinęs, kad problema – nesandarus daugiabučio stogas, bet statytojai ramina, jog problema laikina.

 Skylės buto lubose.<br> M.Zlatkaus nuotr.
 Skylės buto lubose.<br> M.Zlatkaus nuotr.
 Skyllės buto lubose.<br> M.Zlatkaus nuotr.
 Skyllės buto lubose.<br> M.Zlatkaus nuotr.
 Skyllės buto lubose.<br> M.Zlatkaus nuotr.
 Skyllės buto lubose.<br> M.Zlatkaus nuotr.
 Skyllės buto lubose.<br> M.Zlatkaus nuotr.
 Skyllės buto lubose.<br> M.Zlatkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-02-02 12:01, atnaujinta 2018-02-02 12:22

Skyles pradūrė atsuktuvu

„Vienas svarbiausių kriterijų buvo kaina, o patį butą įsigijome su daline apdaila, tad samdėme įmonę, kuri jį remontavo“, – pasakojo jis. Po kurio laiko vyras pastebėjo, kad po dažais lubose susikaupė tam tikras vandens kiekis.

„Atėjo įmonės darbuotojas, atsuktuvu prabedė lubose skylę ir vanduo išbėgo. Mums buvo pasakyta, kad vanduo išbėgs, viskas išdžius ir problemos išsispręs. Kai lubos buvo pradurtos, lauke buvo šalčiai, o vėliau vėl atslinko atodrėkis. Vieną vakarą nuvykau į butą pasižiūrėti kokia situacija – ir vėl tose pačiose vietose pamačiau, kad kaupiasi vanduo, vėl kreipiausi į statytoją.“

Vilnietis piktinosi, kad dėl tokios nedėkingos situacijos yra priverstas gyventi nuomojamame bute, o mokesčius mokėti už du butus. „Miegamajame dušas – jau mėnesį įsikelti negalime“, – sakė jis.

„Statytojai sako, kad naujai pastatytame name kaupiasi drėgmė ir kartais kai kuriose vietose ji koncentruojasi. Aš paklausiau, ar dabar man kas pusę metų reiks gręžti skyles, kad susidarytų drenažas vandeniui? O štai po tokio vandens nuleidimo kas kartą dažyti lubas. Jų atsakymas buvo, kad taip tikrai nebus, bet jau du kartus to reikėjo“, – kalbėjo pašnekovas. 

M. Zlatkus teigė, kad vos atšyla oras, iš karto pro skyles ima lašėti vanduo. „Jie man sakė, kad tikrai kaltas ne stogas. Užlipo statytojai ant stogo, vaikščiojo po jį. Tuo metu buvau kitame kambaryje, kai išgirdau, kad vanduo ėmė per skyle tekėti srovele. Įspėjau, kad vanduo laša smarkiai, o man buvo atsakyta, kad ką tik nulipo nuo stogo. Matyt, jie vaikščiojo ant stogo tose vietose, kur jis nesandarus ir vanduo man subėgo į skyles“, – pasakojo pašnekovas ir pridūrė, kad dėl lašančio vandens tose vietose teko kibirus statyti.

Problema – vėdinimas?

Iš statytojų vilnietis gavo ir apžiūros aktą. „Jame nurodoma, kad besikaupiantis vanduo yra mūsų kaltė, mat vartotojo instrukcijoje nurodoma, kad patalpos kasdien kelis kartus turi būti vėdinamos. Bet jei lauke minus dvidešimt laipsnių šalčio, tai man atsidaryti langą ir mėgautis gaiva? Ir tikėtis, kad tokioje temperatūroje viskas džius?“, – klausė pašnekovas. 

Jis patikslino, kad šlampa ir virtuvės siena. Šią problema taip pat bandė aiškintis su statytojais, nurodydamas, kad ventiliacijos angos funkcionuoja blogai, ir jam buvo atsakyta, kad dėl kondensato kaupimosi jam reikia įsirengti atbulinės eigos vožtuvus ir sklendes. Pašnekovo žiniomis, bėdų dėl šlampančių virtuvės sienų turi kiti kaimynai.

Darbų vadovas: „Netrukus darbai bus baigti“

UAB „Geransta“ statybos darbų vadovas Albertas Sinkevičius teigė, kad buto šeimininkų problemos jam žinomos ir netrukus bus išspręstos.

„Vakar vakare ten buvo dirbama ir netrukus visi darbai bus baigti. Atvirai kalbant, pats šeimininkas nėra iki galo įsirengęs būstą. Tai, kas priklauso nuo mūsų sutvarkysime – viskas bus baigta jau kitos savaitės pradžioje“, – kalbėjo pašnekovas ir patikslino, kad padarys viską, kad įkurtuvės įvyktų kuo greičiau.

A.Sinkevičius patikslino, kad būdamas šeimininko vietoje į butą būtų kraustęsis anksčiau, o į skyles lubose, anot jo, galima kurį laiką nekreipti dėmesio.

Apie šeimininko nuogąstavimus, kad vanduo galimai sunkiasi į butą per kiaurą stogą, statybos darbo vadovas atsakė, kad problema ne nesandarus stogas, o kondensato kaupimasis. „Buto viduje yra drėgmės ir ji turi pasišalinti“, – apie problemą kalbėjo pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.