NT brokeriai siūlys architektūros, statybų ir perkraustymo paslaugas

„Jei anksčiau būsto ar kito nekilnojamojo turto pirkėjas viską darydavo pats – pradedant skelbimų paieškomis, paskola ir baigiant įrengimu bei perkraustymu, tai šiandien situacija yra visiškai kitokia. „Pirkėjui reikia visko čia ir dabar“, – pastebi neseniai 5 metų veiklos sukaktį minėjusios didžiausios nekilnojamojo turto (NT) bendrovės Lietuvoje „Capital“ vadovas Dmitrijus Semionovas.

Jei anksčiau būsto ar kito nekilnojamojo turto pirkėjas viską darydavo pats – pradedant skelbimų paieškomis, paskola ir baigiant įrengimu bei perkraustymu, tai šiandien situacija yra visiškai kitokia.<br>D.Umbraso nuotr.
Jei anksčiau būsto ar kito nekilnojamojo turto pirkėjas viską darydavo pats – pradedant skelbimų paieškomis, paskola ir baigiant įrengimu bei perkraustymu, tai šiandien situacija yra visiškai kitokia.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2018, 12:17 PM, atnaujinta Feb 26, 2018, 12:19 PM

Turi daugiausia brokerių

Tai, kad ieškodami nekilnojamojo turto žmonės vis rečiau patys gaišta laiką skelbimų portaluose, patvirtina ir nuolat augantis profesionalių NT brokerių skaičius: šiandien po „Capital“ vardu Lietuvoje dirba daugiau nei 330 NT brokerių – daugiausia Vilniuje, dar maždaug 30 – Latvijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Ispanijoje. Pagal brokerių skaičių tai yra didžiausia NT bendrovė Lietuvoje ir visose Baltijos šalyse.

„Kodėl auga brokerių skaičius, atsakymas labai paprastas: jie turi savo vidinę duomenų bazę, kur pirmiausia patenka visi nauji objektai. Pastebime, kad vis daugiau sandorių sudaroma informacijai iš šios duomenų bazės net nepatekus į kitus skelbimų portalus“, – teigia D. Semionovas ir pabrėžia, kad šiandieninėje NT rinkoje misija – sudaryti po sandorį kas pusvalandį – jau yra įmanoma.

Išlošia klientai

Kitas svarbus aspektas – norimo įsigyti nekilnojamojo turto kreditavimas. Finansų ekspertai sutartai tvirtina, kad lietuviai vis dar nepakankamai dėmesio skiria geriausio pasiūlymo paieškoms. Paprastai kreipiamasi tik į vieną banką, kuriame tvarkomi finansai, o reikėtų įvertinti mažiausiai 3 bankų ar kitų kredito įstaigų pasiūlymus.

Todėl prieš keletą metų „Capital“ pasiūlyta kreditavimo paslauga tikrai pasiteisino: klientai išsirenka norimą objektą, o paskolų brokeris pateikia skirtingų bankų, kredito įstaigų pasiūlymus ir padeda juos įvertinti.

Dažnai profesionalus tarpininkavimas ne tik padeda išsiderėti palankesnes skolinimosi sąlygas, bet ir apskritai sudaro galimybes gauti reikiamą paskolą, ypač įsigyjant brangesnį nekilnojamąjį turtą.

Plečia paslaugų spektrą

„Atidžiai išanalizavę rinką ir klientų poreikius, papildomai pasiūlėme matininkų, turto vertintojų, apdailos, valymo paslaugas, mūsų komandą taip pat papildė investavimo, prabangaus nekilnojamojo turto įsigijimo, finansų srities specialistai, o neseniai pasirašėme sutartį dėl visų rūšių turto draudimo tarpininkavimo“, – „Capital“ paslaugų spektrą pristato D. Semionovas ir vardija, kad netrukus jį turėtų papildyti profesionalios teisinės konsultacijos, architektūros, statybų ir perkraustymo paslaugos.

Pasak jo, iš papildomų paslaugų „Capital“ 2017 m. gavo daugiau nei 1,02 mln. eurų pajamų, tai sudaro maždaug penktadalį iš pagrindinės įmonės veiklos – NT tarpininkavimo – uždirbamų komisinių, kurie pernai siekė daugiau nei 5,6 mln. eurų.

„Tačiau per praėjusius metus papildomų paslaugų apimtys padidėjo net 47 proc. Tai rodo, kad jų poreikis auga“, – pastebi D. Semionovas ir sako, jog tai lemia ir nuolatinį komandos augimą: iš viso, kartu su NT tarpininkais, šiandien „Capital“ tinkle dirba daugiau kaip 540 įvairių sričių specialistų.

Vieno langelio principas

Kalbėdamas apie besikeičiančius pirkėjų poreikius, „Capital“ vadovas taip pat pastebi, kad tai keičia ir NT brokerio darbo principus: jei anksčiau jo veikla įprastai apsiribodavo reikiamo NT objekto paieška ir sandorio įforminimu, tai šiandien to jau nepakanka.

„Ypatingą dėmesį skiriame bendradarbiavimo stiprinimui. Jei klientas kreipiasi dėl norimo NT objekto suradimo ar pardavimo, brokeris turi įvertinti ir kitus galimus poreikius, tokius kaip paskola, turto vertinimas, draudimas, įrengimas ir daugelis kitų, jokiu būdu neapsiriboti tik savo sritimi. Dabar mūsų klientas gali vienoje vietoje gauti visas reikalingas paslaugas, tai savotiškas vieno langelio principo įvedimas NT rinkoje“, – teigia „Capital“ vadovas D. Semionovas.

Tai skatina nuolat investuoti ir į NT brokerių kvalifikacijos kėlimą, darbui reikalingų žinių bei įgūdžių tobulinimą, ypač daug dėmesio skirti gebėjimui išsiaiškinti ir suprasti klientų poreikius, todėl nuolatiniai mokymai, seminarai su geriausias lektoriais ir neatsiejama šiandieninės NT rinkos dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.