Naujakurė dėkinga kaimynams už išlaužtas duris

Būna dienų lyg tyčia. Taip atsitiko ir visai neseniai į Kėdainius atsikrausčiusiai jonaviškei Dainai. Moteris išėjo į lauką pasivaikščioti, tačiau sugrįžusi negalėjo atidaryti durų. Ji ilgai stovėjo ir šalo, kol galų gale paskambino pagalbos telefonu, tačiau ten jai nurodė kreiptis į meistrus. Dainai pagalbos ranką ištiesė jos naujieji kaimynai.

 Į S. Jaugelio-Telegos g. 30-ąjį daugiabutį namą atsikrausčiusi naujakurė džiaugiasi sulaukusi kaimynų pagalbos.<br> A.Barzdžiaus nuotr.
 Į S. Jaugelio-Telegos g. 30-ąjį daugiabutį namą atsikrausčiusi naujakurė džiaugiasi sulaukusi kaimynų pagalbos.<br> A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

2018-03-21 12:59, atnaujinta 2018-03-21 13:39

Užsikirto durys

„Ruošiamės atsikraustyti gyventi į S. Jaugelio-Telegos g. 30-ąjį daugiabutį namą. Kartkartėmis atvykstame apžiūrėti butuko. Vieną dieną (šeštadienį) išėjau į lauką pasivaikščioti, o sugrįžusi niekaip negalėjau atidaryti buto durų. Ilgai jas bandžiau atidaryti, bet pasirodo, kad jos tiesiog užsikirto. Nežinojau, ką daryti. Juk tiek name, tiek mieste aš esu visiškai viena“, – pasakojo naujakurė Daina.

Stipriai šalo

„Tomis dienomis buvo tikrai šalta, aš stovėjau ir drebėjau. Nebežinodama, ką daryti, paskambinau telefonu 112. Ten atsiliepusi operatorė viską išklausė ir sujungė su gelbėtojais. O gelbėtojai man paaiškino, kad čia ne jų, o meistrų darbas. Tai kaip man tuos meistrus išsikviesti, neturiu aš nei pinigų, nei ko? Juk nieko aš čia nepažįstu, nieko nežinau. Stoviu, drebu ir šąlu“, – kiekvieną akimirką prisiminė jauna moteris.

Padėjo kaimynai

Netrukus prie durų šąlančią moterį pastebėjo kaimynai. Vieni jų staigiai pasikvietė pas save į butą, užplikė karštos arbatos, kad moteris bent kiek sušiltų. Vyrai puolė galvoti, ką daryti, kaip čia tas mano duris atidaryti. Galų gale durys, visų kaimynų pastangomis, buvo išlaužtos. Esu jiems be galo dėkinga. Pažadu, kad kai tik įsikelsiu į naujus namus, būtinai juos aplankysiu su savo keptomis bandelėmis. Bet visgi yra nuoskauda, kodėl man negalėjo padėti ugniagesiai?“ – retoriškai klausė moteris.

Durų nerakina

Kauno apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje „Rinkos aikštė“ išsiaiškino, jog ugniagesiai išties dėl užstrigusių durų į pagalbą nevažiuoja. Buvo paaiškinta, kad gelbėtojai vyksta tik tuomet, kai žmogaus sveikatai arba gyvybei gresia pavojus. Taip pat ugniagesiai vyksta ir medikų ar policijos prašymu.

Praktikos, kad ugniagesiai skubėtų atrakinti žmonėms užsikirtusias duris, jau nebėra daugybę metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.