Žinomas verslininkas Vilniuje peržengė jau visas ribas

Statybų verslu užsiimantis Vilniaus verslininkas Rimantas Jurkšas įvarė šoką sostinės gyventojams. Po vaikų darželių langais pasiuntė visą dieną kursuojančius buldozerius ir vietoj gyventojų ir vaikų pamėgto parkelio ėmė rausti daugiabučių statybą.

 laidos stop kadras
 laidos stop kadras
 laidos stop kadras
 laidos stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Kristina Ramanauskienė, „Lietuvos ryto“ televizija

2018-04-20 18:40, atnaujinta 2018-04-20 18:52

O savivaldybė niekaip nesusigaudo, kas ir kaip iš jų verslininkui išdavė statybų leidimą, kai toje vietoje jokia statyba negalima.

Truputis po vidurdienio. Tokiu metu, kai vaikai darželyje miega pietų miego, jiems po langais kursuoja buldozeriai, visu garsu dirba statybų technika.

Vilniaus Karoliniškių gyventojai nustėro, kai prieš porą savaičių po jų ir šalia esančių dviejų darželių langais esantį parkelį ėmė kirsti, tverti tvoromis, važiuoti statybininkai.

Karoliniškių gyventoja Alma Mikalauskienė sako, jog rajone neliko jokios žalios erdvės, aplink tik dygsta nauji namai. „Tai buvo vienintelė žalia erdvė, kur vaikai galėjo pažaisti“, – tikino moteris.

Į statybų aikštele paverstą parką buldozeriai važiuoja per vaikų krepšinio aikštelę, daugiabučių statyboms nutiestas laikinasis kelias eina palei vaikų darželio tvorą.

„Mes nufilmavome, kaip šiuo keliu eina vaikas iš mokyklos, o ką tik pravažiavo vienas sunkvežimis, važiuoja kitas.Vaikai žaidžia prie šios tvoros, o sunkvežimiai vis važinėja, visos dulkės eina vaikams, vaikučiai kvėpuoja“, – skundėsi kita rajono gyventoja Virginija Vileikienė.

Tik prasidėjus šioms statyboms vilniečiai iškart sužinojo, kad jų mėgstamas parkelis pateko į skandalais garsėjančio verslininko rankas, o statyboms leidimą išdavusi savivaldybė po laiko susizgribo, kad jį galbūt išdavė neteisėtai.

„Savivaldybė negali užtikrinti už kiekvieno žmogaus pareigų atlikimą, pasitaiko žmogiškų klaidų“, – svarstė Vilniaus vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis.

Šiuo metu savivaldybė atlieka tarnybinį patikrinimą. Pasak jos atstovo, parkelio ir vaikų žaidimo aikštelių sklypas per teismus buvo grąžintas atsiradusiems savininkams, o jie žemę pardavė R. Jurkšui. Dabar pati leidimą išdavusi savivaldybė aiškinasi, ar jį gali stabdyti.

„Palaukime tyrimo rezultatų, tada žiūrėsime, ką daryti. Situacija yra labai skaudi, tiek gyventojams, tiek mums, savivaldybei. Gyventojams, kad per jų galvas yra numatyti ir privažiavimai, ir teritorija, kur buvo jų želdynas, yra dabar užstatoma. Savivaldybei, kad išaiškėjo faktas, kad buvo išduotas leidimas, kur labai daug kyla klausimų, ar jis neprieštarauja bendrojo plano“, – sakė M.Pakalnis.

Į žurnalistų skambučius R. Jurkšas neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.