Absurdiška istorija kartojasi – Palanga vėl kariaus dėl tualetų

Prieš Palangos paplūdimiuose atsiradusius konteinerinius tualetus pernai piestu stoję statybos inspektoriai galės kariauti ir šiemet, nes iki vasaros nesuspėta jų įteisinti. Vadinasi, tualetai ir vėl stovės nelegaliai.

Palangos paplūdimiuose konteineriniai tualetai bus atrakinti gegužės viduryje.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Palangos paplūdimiuose konteineriniai tualetai bus atrakinti gegužės viduryje.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2018, 10:18 AM

Praėjusią savaitę į Palangos paplūdimius atvežti konteineriniai tualetai. Tačiau šiemet, kaip ir pernai, jie bus nelegalūs, nes Aplinkos ministerija nesugebėjo priimti žadėtų pataisų.

Per praėjusią vasarą visais Palangos paplūdimiuose pastatytais konteineriniais tualetais pasinaudota 300 tūkst. kartų. Tokie statiniai poilsiautojams reikalingi.

Tačiau pernai tualetai buvo pripažinti neteisėtais, nes jie nepažymėti Paplūdimių rekreacijos plane. Jame numatyti tik biotualetai, kurie nėra prijungiami prie miesto nuotekų tinklų.

Be to, Klaipėdos apygardos administracinis teismas konteinerinius tualetus, prie kurių prijungti nuotekų ir geriamojo vandens tinklai, pripažino statiniais, kuriems reikia statybos leidimo.

Ginčas dėl tualetų teisėtumo persikėlė į Vyriausiąjį administracinį teismą, kuris šios bylos imsis tik kitais metais.

Galutinio teismo sprendimo galėjo ir neprireikti, nes Aplinkos ministerija dar pernai liepą buvo pažadėjusi iki šios vasaros pataisyti Paplūdimių rekreacijos planą, tačiau to nepadarė.

Prieš porą dienų su ministerijos specialistais Palangos savivaldybėje apsilankęs aplinkos viceministras Martynas Norbutas visus nuliūdino – naujojo plano šią vasarą nebus.

Pasirodo, kad iš pradžių ketinusi taisyti tiktai Paplūdimių rekreacijos planą, ministerija sumanė už tuos pačius pinigus į vieną dokumentą sujungti ir Pajūrio juostos žemyninės dalies tvarkymo bei ribų planus.

Užtruko rangovo paieškos, su juo sutartis pasirašyta tik sausio pabaigoje. Naujojo plano sprendinių ruošimas užtruks 3 mėnesius.

Dar pusę mėnesio jie bus viešinami, o kiek dar truks plano derinimas ir tvirtinimas, niekas nežino.

Į neaiškią situaciją pateko prie tualetų nuotekų ir vandentiekio linijas nutiesusi Palangos vandentiekio įmonė.

Laukdama plano pataisų statybos inspekcija iki birželio buvo atidėjusi privalomą nurodymą jas išmontuoti. Dabar „Palangos vandenys“ paprašė teismo šį nurodymą atidėti iki rugsėjo mėnesio.

Tačiau ir tai vandentiekininkų gali neišgelbėti, nes atrodo, kad sunkiai ruošiamas naujasis planas dar gali būti neįsiteisėjęs net iki metų pabaigos.

„Būtų apmaudu rudenį išardyti 30 tūkst. eurų kainavusias trasas, o kitų metų vasarai jas kloti iš naujo“, – teigė savivaldybės bendrovės „Palangos vandenys“ vadovas Virgilijus Beržanskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.