Kas užtikrina jaukią namų šilumą dangoraižyje?

Nei per karšta, nei per šalta. Maloniai vėsu vasarą ir jaukiai šilta žiemą. Galimybės valdyti savo namų klimatą pagerina gyvenimo kokybę, tačiau šis tikslas pasiekiamas tik profesionaliai derinant inovatyvius inžinerinius sprendimus, patalpų šildymo ir vėdinimo sistemų technologijas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2018, 11:12 AM

Išmanaus daugiaaukščio #TOWER projektą Vilniuje įgyvendinęs bendrovės „Irec Baltic“ komercijos direktorius Saulius Kulvietis pastebi, kad šiuolaikiniame interjere radiatoriai atrodo tarsi reliktas iš praėjusio amžiaus. „Tvarių ir modernių pastatų projektuotojai renkasi visiškai kitokius sprendimus, išnaudoja oro kondicionavimo įrangos ir šildymo technologijų pažangą“, – pabrėžia S. Kulvietis. Su šiuolaikiniais šildymo sprendimais ir pavyzdžiais jis siūlo susipažinti Vilniaus centre stovinčiame įspūdingame pastate.

Išmaniajame #TOWER daugiaaukštyje oro temperatūrą galima nustatyti ir reguliuoti individualiai kiekvienoje patalpoje. „Norimą kambario temperatūrą gyventojai gali valdyti pulteliu, taip pat – išmaniuoju telefonu būdami bet kurioje pasaulio vietoje. Šildymo būdas bus parenkamas automatiškai: priklausomai nuo sąlygų, įsijungs oro kondicionierius arba grindinis šildymas“, – paaiškina S. Kulvietis.

Kompanijos LG sukurtas klimato kontrolės valdiklis tvirtinamas kiekvienoje patalpoje. Skirtingų kambarių temperatūra nustatoma labai paprastai pagal kiekvieno gyventojo poreikius nuotoliniu LG valdikliu ir mobiliąja programėle „LG System Air Conditioner“.

Be to, moderni rekuperacijos sistema užtikrina nuolatinį šviežio ir švaraus oro srautą.

Apartamentuose nėra radiatorių, todėl niekas neužstoja nuostabių Vilniaus vaizdų, kurie atsiveria žvelgiant į miestą iš viršaus pro didelius #TOWER langus.

#TOWER įrengta dviejų lygių šildymo sistema freoninė ir termofikacinė.

Termofikacinis šildymas veikia nuo miesto termofikacinės sistemos paduodamo šilto termofikato per name įrengtą šilumos punktą. Šiltas termofikatas izoliuotais nerūdijančio plieno stovais patenka iki butuose įrengto paskirstymo kolektoriaus, o iš jo – iki atskirų patalpų kontūrų.

Apartamentuose sumontuotas grindinis šildymas atskirais kontūrais kiekvienai patalpai. Grindinis šildymas įrengtas naudojant „KAN-therm“ „Push“ polietileninius vamzdžius su antidifuzine apsauga. Šie vamzdžiai taip pat pasižymi glotniu vidiniu paviršiumi, apsaugančiu nuo nuosėdų kaupimosi.

#TOWER pastate įrengta trivamzdė oro kondicionavimo sistema garantuoja, kad kiekviena patalpa, kurioje sumontuotas vidinis oro kondicionavimo blokas, palaiko individualų režimą. Vadinasi, oro kondicionierius–šilumos siurblys patalpas gali ir vėsinti, ir sušildyti. Freoniniu būdu patalpos gali būti šildomos, kai lauko temperatūra yra aukštesnė negu 15 laipsnių šalčio. Jeigu temperatūra nukrenta žemiau, sistema automatiškai persijungia į centrinę miesto šildymo sistemą ir patalpos šildomos grindinio šildymo įranga.

Daugiau apie šiuolaikinės šildymo sistemos savybes ir privalumus žiūrėkite laidos reportaže.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.