Papasakojo, kaip kambarių vėdinimas ir vėsinimas gali būti taupus ir efektyvus

Naujajame Vilniaus centre iškilęs #TOWER dangoraižis išsiskiria inžinerinių tinklų privalumais. Ortakių sistema ir moderni kondicionavimo įranga užtikrina, kad oro temperatūra apartamentuose visada bus maloni – išmaniuoju būdu galima valdyti kiekvieno kambario mikroklimatą. Tad lauke gali plieksti kaitri vasaros saulė, o viduje bus maloniai gaivu ir pilna šviežio, švaraus oro.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-10 10:24, atnaujinta 2018-05-11 13:29

Tikriausiai kiekvienas gyventojas sutiks, kad grynas, šviežias ir gaivus oras namuose suteikia jėgų, padeda išlaikyti gerą savijautą ir energiją. Oro kokybė turi didelę įtaką smegenų veiklai, darbingumui, nuotaikai.

„Oras į patalpas patenka lanksčia antibakterine sistema, sumontuota virš lubų. Sistemai panaudoti apvalūs vamzdžiai, kurie užtikrina tylią ir tolygią oro tėkmę“, – dėsto Saulius Kulvietis, #TOWER projektą įgyvendinusios statybų bendrovės „Irec Baltic“ komercijos direktorius. Individualiai valdoma rekuperacinė sistema įrengta kiekvienuose apartamentuose.

Oro cirkuliacijos ir vėdinimo, šildymo sistemos yra susietos inžineriniais sprendimais ir išmaniosiomis sąsajomis. Tad oro kokybę ir temperatūrą, kambarių šildymo ir vėsinimo sąnaudas kiekvienas gyventojas gali stebėti savo išmaniojo telefono ekrane.

S. Kulvietis sako, kad plokšteliniuose rekuperatoriuose integruoti davikliai fiksuoja anglies dvideginio koncentraciją iš patalpos šalinamame ore. Kai viršijamos nustatytos normos, oro apykaitos sistema paspartina patalpos vėdinimą ir atkuria oro grynumą, padidindama šviežio oro srautą.

#TOWER projektuotojai ir inžinieriai įrengė trijų vamzdžių ekonomišką freoninę kondicionavimo sistemą, kuri komfortą užtikrina kiekviename kambaryje, nepriklausomai nuo to, ar patalpos langai yra į Šiaurę, Pietus, Rytus ar Vakarus.

„Be jokių papildomų energijos sąnaudų gyventojai gali išmaniai valdyti temperatūrą skirtinguose kambariuose, tarsi žongliruodami kamuoliukais – šiltesnį orą nukreipdami viena kryptimi, vėsesnį – kita“, – vaizdžiai aiškina ekspertas S. Kulvietis. Jis atkreipia dėmesį, kad #TOWER kondicionavimo sistema įrengta taip, kad saugotų gyventojų sveikatą ir taupytų elektros energiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.