Sumanūs statytojai daugiaaukščio gyventojams užtikrina jaukią tylą

Dangoraižis #TOWER stovi naujajame Vilniaus centre. Šalia ramiai teka Neris ir nuolat ūžia Konstitucijos prospektas. Tėkmė, ramybė ir nuolatinis judesys, veiksmas. Tačiau gyvenimas #TOWER leidžia suderinti viską – gyventojai gali patys nuspręsti, kada jie nori garso, o kada – tylos.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 10, 2018, 9:53 AM

Maksimalų akustinį komfortą apartamentuose užtikrina nuosekliai įgyvendintų inžinerinių sprendimų deriniai.

„Žinoma, viskas prasideda nuo paprastų dalykų, pavyzdžiui, sienų ir perdangų storio. Kuo jos storesnės, tuo mažiau galimybių garsui prasiskverbti“, – aiškina statybų bendrovės „Irec Baltic“ komercijos direktorius Saulius Kulvietis. Monolitinis #TOWER daugiaaukštis pasižymi storomis ir tvirtomis sienomis, kurių storis siekia 25-32 centimetrus. Kitaip ir negalėtų būti – juk išmanusis #TOWER yra net 29 aukštų.

Švytintį pastato fasadą sudaro vokiečių gamintojo „Schüco” aliuminio profilių sistema, „Alucobond“ kompozito plokštės ir „Guardian“ dviejų kamerų saulę kontroliuojantys ir energiją taupantys stiklo paketai su trimis stiklo sluoksniais. S. Kulvietis pripažįsta, kad toks sprendimas yra brangus, tačiau atitinka aukščiausius statybos standartus.

„Bendradarbiaujant vokiečių „Schüco” ir bendrove „KG Constructions“ buvo sukurtas fasado variantas specialiai #TOWER pastatui. Fasado garso izoliacija atitinka B akustinio komforto klasę ir siekia 36 decibelus. O šilumos perdavimo koeficientas atitinka A energetinę klasę“, – dėsto projektą įgyvendinusios bendrovės „Irec Baltic“ komercijos direktorius.

Apartamentų gyventojai gali būti tikri dėl nepriekaištingos kokybės, o panorėję – lengvai išsiaiškinti, kaip #TOWER juos apsaugo nuo judrios gatvės triukšmo ir pašalinių garsų. Būtent tokį eksperimentą #TOWER viduje atliko pats S. Kulvietis – pasižiūrėkite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.