Paaiškino, kaip veikia gaisrinės saugos sistema moderniame Vilniaus dangoraižyje

Apžiūrėdami perkamą būstą žmonės ne visada pasidomi, kaip pastate veikia gaisrinės saugos sistema. Juk būsimi gyventojai dažniau galvoja apie interjero elementus, apartamentų jaukumą ir modernumą, o ne apie nelaimes.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2018, 4:11 PM

Užtat nekilnojamojo turto vystytojai ir projektuotojai apgalvoja kiekvieną detalę, kad pastate būtų užtikrintas visiškas saugumas. Kad ir koks aukštas būtų dangoraižis, statytojai jame įrengia inžinerinę gaisrinės saugos sistemą, kuri suveikia vos tik kyla pavojus.

Pasakodamas apie šiuolaikinius gaisrinės saugos sprendimus #TOWER dangoraižyje, projektą įgyvendinusios statybų bendrovės „Irec Baltic“ komercijos direktorius Saulius Kulvietis atkreipia dėmesį į evakuacinius koridorius, laiptines ir patalpas, kuriose įrengti gaisro čiaupai.

„Pavojaus signalas iš karto aktyvuoja „Schüco“ duris, kurios atsidaro į išorę 90 laipsnių kampu, kad visi aukšto gyventojai galėtų sklandžiai išeiti į papildomą laiptinę. Iš evakuacinių vestibiulių dūmų šalinimo ventiliatoriai automatiškai ištraukia dūmus, tad rasti išėjimą paprasta“, – pabrėžia S. Kulvietis. Anot jo, jeigu evakuacija įvyks žvarbią žiemos naktį, niekas nesušals, nes evakuacinė laiptinė yra šildoma.

Pasakodamas apie kiekvieną priešgaisrinės saugos sistemos elementą S. Kulvietis akcentuoja ilgaamžiškumą – net ir ilgus metus nenaudojami įrenginiai pavojaus atveju suveiks nepriekaištingai ir apsaugos kiekvieną #TOWER gyventoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.