Kaune dar vienas vaiduoklis lįs po žeme

Kaune griaunamas dar vienas vaiduoklis. Tunelio gatvėje stovėjusiame dvare anksčiau karaliavo kariškiai, vėliau – benamiai. Dabar juos išvaikius vietoj pamėklės iškils komercinės paskirties statinys.

Tunelio gatvėje daugelį metų stovėjęs pastatas vaiduoklis pradėtas griauti, o jo vietoje iškils naujas pastatas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tunelio gatvėje daugelį metų stovėjęs pastatas vaiduoklis pradėtas griauti, o jo vietoje iškils naujas pastatas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2018, 10:20 AM, atnaujinta May 15, 2018, 10:36 AM

Kičinės architektūros dvarą su kolonomis primenantis baltas pastatas daugeliui kauniečių puikiai matomoje ir žinomoje vietoje iškilo 1992 metais.

Jame veikė įvairios bendrovės, tačiau verslas pastate, prie kurio nėra kur pastatyti automobilio, neįsitvirtino.

1996 metais šiose patalpose buvo įsikūrę pakaunėje tarnavę Latvijos kariškiai. Tačiau po 7 metų jie išsikraustė ir namas tapo apleistas, priklausė vienam privačiam asmeniui. Neprižiūrimas turtas vis labiau nyko, į namą vis įjunkdavo benamiai.

Visai neseniai pastatas staiga ėmė keistis. Jį apjuosė „Stop“ juostos, praviri vartai buvo užrakinti, pradėtas ardyti stogas.

Seną vaiduoklį balandžio pradžioje įsigijo nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Meltera“. Jos vadovas Evaldas Stiklioraitis pasakojo, kad šis pastatas jam kliuvo seniai.

„Pagaliau netikėtai aplinkybės susiklostė taip, kad jo savininkas ėmė svarstyti, ką su šiuo turtu daryti. Po 6 mėnesius trukusių derybų neseniai jį įsigijome“, – patvirtino verslininkas.

Vaiduoklio savininkams pirmiausia iš jo teko vaikyti benamius. Dabar pastatas jau griaunamas, po kelių savaičių jo nebeliks.

„Jau projektuojamas naujas statinys. Jo autorius – architektas Gintautas Natkevičius. Naujas 700 kvadratinių metrų ploto pastatas bus stačiakampio formos, dviejų aukštų. Medžiagos – stiklas ir betonas.

Tai bus šiuolaikiškas statinys, jokių kolonų ar kito neskoningo „grožio“ tikrai nebus“, – sakė E.Stiklioraitis.

Verslininkas mano, kad komercinės paskirties pastate veiks kelios įmonės. Greičiausiai tai bus statybinių ir interjero prekių salonai. Su keliais šios srities verslininkais dėl pastato nuomos derybos jau vyko ir verslininkai pareiškė norą kurtis Tunelio gatvėje priešais Dainų slėnį.

E.Stiklioraitis sakė, kad kol kas automobilių prie senojo namo nėra kur pastatyti. Tačiau vietos keliems atsiras ateityje, namo kieme. Be to, patogi automobilių stovėjimo aikštelė yra priešais, prie Dainų slėnio. Čia pat įrengta moderni patogi pėsčiųjų perėja.

E.Stiklioraitis mano, kad įkurtuvės naujame pastate vyks kitų metų pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.