Ši vieta lyg magnetas traukia Kauno jaunimą

Kauniečių, miesto svečių ir dvasininkų nestebina ant Kauno Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios (Soboro) laiptų dažną dieną laiką leidžiantis jaunimas. Kodėl tuomet rūpesčių kelia nakties šėliotojai?

Ant laiptų mėgsta įsikurti jaunimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ant laiptų mėgsta įsikurti jaunimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

May 18, 2018, 5:35 PM

„Susitinkame ant Soboro laiptų“, „Kviečiu tave į pasimatymą prie Įgulos bažnyčios kolonų“ – tokių kvietimų pastaruoju metu tarp Kauno jaunimo galima sulaukti dažniau nei raginimų pasimatyti kone pagrindine įsimylėjėlių ar draugų laikytoje susitikimų vietoje – prie fontano Laisvės alėjoje.

Ant šventovės laiptų dažną, ypač šiltą, dieną įsitaiso nemažas būrys žmonių. Vieni sėdi ir šnekučiuojasi tarpusavyje, kiti iš rankų nepaleidžia išmaniojo telefono, dar kiti prigula norėdami atsipalaiduoti ar pasideginti prieš saulę. Poros šioje vietoje mėgsta meiliai burkuoti ir bučiuotis.

Praeiviai į jaunimo laisvalaikį ant bažnyčios laiptų žiūri prieštaringai. Jaunesniems žmonėms tai atrodo suprantama – žmonės taisosi, kur jiems patogu.

Vyresni kauniečiai – ne tokie tolerantiški. Einant pro Soborą yra tekę girdėti, jog religinės paskirties pastatą reikėtų gerbti, todėl gulėti ant jo laiptų nedera.

Kauno Šv.Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios vadovas Tomas Karklys sakė, jog ant šventovės laiptų įsitaisęs jaunimas jo nestebina. Žmonės nuo laiptų nevaikomi.

„Esu nemažai keliavęs ir matęs, kaip žmonės sėdi ant daugelio bažnyčių laiptų. Jeigu jaunimui patinka, tegul sau sėdi“, – kalbėjo T.Karklys.

Dvasininkas atskleidė kitą bėdą – neretą naktį šventovės laiptai tampa girtuoklysčių vieta. Praeiviai už Soboro kolonų ar ant laiptų nesigėdija nusišlapinti.

Pasitaiko, kad rytą randama krūvos šiukšlių, tuščių ar sudaužytų butelių šukių, nuorūkų.

„Soboras – vienas labiausiai matomų miesto centro pastatų, kurį lanko Kauno svečiai ir turistai. Tačiau netrūksta dienų, kad vos prašvitus išvystame nekokį vaizdą – bažnyčios laiptai būna nusėti šiukšlėmis. Skubame jų tvarkyti ir valyti. Įsivaizduokite, kad dažną rytą Soboro darbuotojai surenka po pusę kibiro nuorūkų. Sunku suvokti, kodėl žmonės taip elgiasi. Norėtųsi, kad visi drauge Kauną kurtume gražų ir švarų“, – sakė T.Karklys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.