Lietuvos NT rinkai pasiūlė naują produktą

Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“, nuo 2016 metų organizuojanti aukcionus tiek privataus, tiek valstybinio sektoriaus organizacijoms, siūlo naują produktą nekilnojamojo turto (NT) rinkoje – aukcionų platformą „Newsecaukcionai.lt“. Platforma suteiks galimybę apie siūlomą turtą informuoti didesnį potencialių pirkėjų ratą, pagerins informacijos sklaidą ir leis pateikti daugiau detalių apie parduodamus objektus, įtraukiant ir NT profesionalų įžvalgas apie objekto panaudojimą ar potencialias konversijas.

Elektroniniai NT aukcionai – tai efektyvus NT objektų pardavimų būdas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Elektroniniai NT aukcionai – tai efektyvus NT objektų pardavimų būdas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2018, 1:38 PM

Platforma yra skirta viešojo ir privataus sektoriaus bendrovėms bei fiziniams asmenims, siekiantiems sėkmingai parduoti ar įsigyti nekilnojamojo turto objektus visoje Lietuvoje. „Newsec“ ekspertų dalyvavimas procese padeda tinkamai identifikuoti nekilnojamojo turto privalumus ir pristatyti jį tiksliniams pirkėjams.

„Elektroniniai NT aukcionai – tai efektyvus NT objektų pardavimų būdas, eliminuojantis pardavėjų ir pirkėjų susitarimų riziką, užtikrinantis savalaikį informacijos pateikimą ir vienodas dalyvių teises. Aukcionas vyksta elektroninėje erdvėje, todėl dalyviams nereikia vykti į kitus miestus ar keisti savo planų. Paprastas ir sustyguotas aukciono procesas suteikia galimybę pritraukti daugiau dalyvių“, – teigia Jurgita Šilaikytė, „Newsec“ Tarpininkavimo paslaugų grupės vadovė.

Anot J. Šilaikytės, platforma yra itin aktuali viešojo sektoriaus organizacijoms, siekiančioms skaidriai parduoti įvairios paskirties nekilnojamąjį turtą.

„Valstybė valdo daugiau nei 28 tūkst. objektų, kurių bendras plotas siekia 10,45 mln. kv. m. Tūkstančiai objektų taip pat priklauso savivaldybėms bei jų įmonėms. Nemaža dalis šio turto yra nenaudojama ir nereikalinga esminėms funkcijoms vykdyti. Maža to, tas turtas yra išsidėstytas per įvairius šalies miestus ir miestelius. Elektroninio aukciono principas kartu su NT profesionalų konsultacijomis padeda sudominti tokio turto potencialius pirkėjus ir sėkmingai jį realizuoti net jeigu iš pirmo žvilgsnio jis atrodo ne itin patrauklus“, – sako „Newsec“ Tarpininkavimo paslaugų grupės vadovė.

Kitas elektroninės aukciono platformos privalumas, kurį ypač vertina privataus sektoriaus įmonės, yra galimybė greitai parduoti perteklinį turtą už geriausią rinkoje įmanomą kainą. Platus „Newsecaukcionai.lt“ siūlomas objektų spektras padeda pritraukti daugiau potencialių pirkėjų, taip didinant konkurenciją ir kuriant vertę NT savininkui.

„Aukcionų platformoje galima parduoti ne tik administracinės, poilsio, prekybinės ar gamybinės paskirties objektus, bet ir žemę, gyvenamąjį būstą, kuriuos gali įsigyti tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys. Aukcione siūlomi objektai visoje Lietuvoje, todėl platforma yra aktuali tiek smulkiems, tiek stambiems pirkėjams ir net asmenims, kurie nekilnojamąjį turtą perka pirmą kartą. Didelis dalyvių skaičius skatina konkurenciją ir užtikrina, kad galutinė objekto pardavimo kaina bus optimali. Paslauga taip pat gali pasinaudoti bankai turintys probleminio turto ir siekiantys jį parduoti už rinkos kainą“, – teigia J. Šilaikytė.

Elektroninę NT aukcionų paslaugą siūlanti „Newsec“ pasižymi solidžia patirtimi vykdant investicinius NT sandorius, tarpininkauja nuomojant ir parduodant komercinį turtą. Bendrovė teikia nekilnojamojo turto valdymo paslaugas, atstovauja klientų interesus vystant naujus ar plėtojant esamus projektus, atlieka rinkos tyrimus ir analizę, teikia licencijuotas turto ir verslo vertinimo paslaugas.

„Pagrindinis mūsų ekspertų tikslas – turto pardavimas įgyvendinant kiekvieno kliento lūkesčius. Aukcionų platforma, kurioje susitinka technologijos bei kompetetingų ekspertų patirtis, yra didelis žingsnis pirmyn NT rinkoje. Kiekvienam objektui galime atlikti analizę, paruošti pardavimo strategiją, vykdyti rinkodarinius veiksmus – pasirūpiname visu procesu, kurio rezultatas – už geriausią rinkos kainą parduotas NT objektas. Pastebime, kad informacija apie aukcionuose parduodamus objektus pasiekia platesnį potencialių pirkėjų ratą, o objekto pristatymas pateikiant ne tik techninę informaciją, bet ir NT profesionalų įžvalgas apie objekto panaudojimo ar konversijos galimybes, leidžia užtikrinti pardavimą už geriausią rinkos kainą. Toks procesas atneša naudos tiek turto pirkėjui, tiek pardavėjui“– sako J. Šilaikytė.

„Newsec“ aukcionus vykdo nuo 2016 metų. Per daugiau nei trejus metus įmonė suorganizavo 27 kompleksinius aukcionus, pardavė daugiau nei 150 NT objektų, o bendra parduoto turto vertė viršija 40 mln. eurų. „Newsec“ aukcionų paslaugomis jau naudojosi UAB „NT Valdos“ („Lietuvos energijos“ grupė), AB „Lietuvos radijo ir televizijos centras“, AB Lietuvos paštas, AB „Telia Lietuva“, UAB „Litectus“ (SEB grupė).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.