Klaipėdoje – metų įkurtuvės, gyventojų laukia vandens pramogos

Klaipėdoje netruks atvers duris ilgai lauktas vienas svarbiausių miesto socialinės infrastruktūros objektų – naujasis plaukimo baseinas. Gyventojai jau kviečiami birželio 26-osios pavakarę atvykti į atidaromą baseiną, išmėginti vandens takus, sveikatingumo procedūroms skirtas patalpas  bei įrenginius.

 Klaipėdoje plaukimo baseinas su sveikatingumo centru duris atvers birželio pabaigoje
 Klaipėdoje plaukimo baseinas su sveikatingumo centru duris atvers birželio pabaigoje
Naujasis baseinas su tribūnomis atitinka tarptautinius standartus. 
Naujasis baseinas su tribūnomis atitinka tarptautinius standartus. 
 Plaukimo baseine įrengtoje šachtoje treniruosis narai.
 Plaukimo baseine įrengtoje šachtoje treniruosis narai.
 Devynių metrų gylio nardymo šachta.
 Devynių metrų gylio nardymo šachta.
Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius S.Budinas ir bendrovės "Vakarų infrastruktūra" vadovas V.Kuodis sukirto delnais dėl plaukimo baseino koncesijos sutarties.
Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius S.Budinas ir bendrovės "Vakarų infrastruktūra" vadovas V.Kuodis sukirto delnais dėl plaukimo baseino koncesijos sutarties.
Klaipėdos plaukimo baseino su sveikatingumo centru pabaigtuvės vėluoja pusmečiu.
Klaipėdos plaukimo baseino su sveikatingumo centru pabaigtuvės vėluoja pusmečiu.
Daugiau nuotraukų (6)

Gediminas Pilaitis

Jun 6, 2018, 1:27 PM, atnaujinta Jun 6, 2018, 2:40 PM

Pirmiesiems lankytojams naujame baseine siūloma ne tik paplaukioti, bet ir išbandyti vandens atrakcionus, SPA procedūrų zoną. Birželio 28–29 dienomis čia jau vyks sporto varžybos – atvirame Lietuvos jaunių ir jaunimo plaukimo čempionate dalyvaus per 350 Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos plaukikų.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas džiaugiasi, kad Klaipėda, kuriai šiemet suteiktas Europos sporto miestas, greitai sulauks išsvajotos šventės: „Duris atveria pats moderniausias, visus tarptautinius standartus atitinkantis sporto kompleksas. Tikiu, kad naujasis baseinas patenkins reikliausių sportininkų, besiruošiančių olimpiniams startams, ir kiekvieno plaukimui neabejingo klaipėdiečio poreikius, kad ir kokie ambicingi jie bus“.

Naująjį plaukimo baseiną žadėta atidaryti kovą, bet pabaigtuvės užtruko ilgiau nei norėjo ir tikėjosi savivaldybė. V.Grubliauskas dabar ragina nukreipti žvilgsnį žvelgti į ateitį: „Šiandien turime išskirtinį rezultatą, atveriantį unikalias galimybes profesionalams sportininkams, mėgėjams, nardytojams. Tai - reikšmingas socialinis objektas, kuriuo, manau, didžiuosis ir miestas, ir kiekvienas klaipėdietis“.

Baseinas bus valdomas pagal koncesijos sutartį - Klaipėdos savivaldybės skelbtą konkursą laimėjo bendrovių „Vakarų infrastruktūra“ ir „Sporto infrastruktūra“ konsorciumas. Įkurta nauja valdymo įmonė „Klaipėdos baseinas“.

„Vakarų infrastruktūros“ direktorius Vitalijus Kuodis pažymėjo, kad dirbti moderniausiame sveikatingumo centre - didelė garbė ir atsakomybė: „Pažadame platų įvairių paslaugų krepšelį, išskirtinį dėmesį šeimoms, vaikams ir senjorams, sportininkams".

Parengta  kainodara, pasak V.Kuodžio, orientuota į miesto bendruomenės interesus: „Tokią būtinybę konkurso metu akcentavo savivaldybė - mes išgirdome partnerių balsą. Kainos priklausys nuo pasirinktų paslaugų, o jų spektras tikrai bus platus“.

Baseiną stačiusios bendrovės „Axis Industries“  vadovas Mantas Galdikas atkreipė dėmesį į pagerinimus: "Plaukikams įrengtas treniruoklis–srautinė vonia su povandeninėmis kameromis. Lankytojų patogumui vietoje monetinių spintelių užraktų bus užraktai su „laikrodukais“. Papildomai įrengta 130 kW saulės elektrinė objektui gamins elektros energiją“.

„Tai – išskirtinis statinys, galime džiaugtis, kad sėkmingai pavyko įveikti visus iššūkius, pasiekti geresnių nei planavome rezultatų. Klaipėdos baseinas su sveikatingumo centru yra A+ energetinės klasės objektas, atitinkantis aukščiausius kokybės standartus, nors projekte buvo numatytas A klasės statinys“, - pažymėjo M.Galdikas.

Dubysos gatvėje šalia „Švyturio“ pramogų ir sporto arenos iškilusio triaukščio 7400 kvadratinių metrų ploto baseino su sveikatingumo centru pastato erdvė suskirstyta į plaukimo, nardymo, sporto, SPA procedūroms skirtas zonas.

Lankytojai galės naudotis dešimties plaukimo takelių, 50 metrų ilgio ir 25 metrų pločio baseinu, kuris, pasak projektuotojų ir statytojų, atitinka Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus - čia galima rengti aukščiausio rango varžybas.

Daugiafunkcio plaukimo baseino statytojai pirmą kartą Lietuvoje panaudojo pakeliamųjų dugnų technologija, kuri leidžia visą erdvę padalinti į kelias dalis, zonas atskirti varstoma sienele, todėl jose gali skirtis net vandens temperatūra.

Kilnojamas baseino dugnas leidžia reguliuoti gylį, pritaikyti jį įvairiausioms sporto rungtims, vandens užsiėmimams. Be to, čia įrengta vienintelė Lietuvoje speciali 9 metrų gylio ir 8 metrų pločio nardymo šachta ir profesionalių narų parengimui. Vienu metu čia gali treniruotis iki 15 narų.

Klaipėdos baseino su sveikatingumo centru statyba startavo 2016-ųjų rugsėjį. Statinio techninį projektą parengė Olandijos kompanija „Slangen+Koenis International B. V.“ kartu su Lietuvos architektų įmonės „Cloud architektai“ specialistais. Projektavimo ir  statybų priežiūros darbų kaina – 509 tūkst. eurų.

Bendroji plaukimo baseino statybų rangos darbų sutarties vertė – 16,6 mln. eurų (11,6 mln. eurų projektui skirta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, 1 mln. eurų - iš valstybės biudžeto). Klaipėdos savivaldybės indėlis siekia 4 mln. eurų.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.