Miesto merui – keistos išimtys svarbioje statybvietėje

Nebaigtame statyti Fabijoniškių baseine, kaip ir bet kurioje kitoje statybvietėje, būtina užsidėti šalmą. Tik ne Vilniaus merui Remigijui Šimašiui.

Vaikštinėdamas po dar nebaigtas įrengti Fabijoniškių baseino patalpas R.Šimašius gyrėsi, ką nuveikė ir nuveiks.<br>Nuotr. iš vaizdo įrašo
Vaikštinėdamas po dar nebaigtas įrengti Fabijoniškių baseino patalpas R.Šimašius gyrėsi, ką nuveikė ir nuveiks.<br>Nuotr. iš vaizdo įrašo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2018, 12:12 PM

Nuo 80 iki 880 eurų bauda. Tokia ji numatyta statinio statybos vadovui už tai, kad jo prižiūrimame objekte atvykėlis vaikštinėjo be šalmo.

Žinoma, naivu tikėtis, kad Fabijoniškių baseino statybos rangovui nors plaukas nukris nuo galvos už tai, kad R.Šimašius nusižengė taisyklėms.

Fabijoniškių baseino dar nepriėmė komisija, todėl tai yra nebaigtas statyti objektas.

Bet R.Šimašius praėjusią savaitę lankėsi dar neatidarytame baseine, kad nusifilmuotų pasakojimą, ką gero nuveikė ir dar nuveiks Vilniui.

Tačiau Valstybinės darbo inspekcijos Techninės saugos skyriaus vedėjas Petras Jakutis tvirtino, kad statinio statybos metu lankantis objekte, pagal Saugos ir sveikatos taisykles statyboje, visi asmenys, esantys statybvietėje, privalo būti su apsauginiais šalmais.

Jo žodžiais, taisyklėse nereglamentuojama, kokiais atvejais vis dėlto nedraudžiama nuo galvos nusiimti šalmą.

Įvertinęs situaciją, tai turėtų leisti statinio statybos vadovas. Ar R.Šimašius jo klausė?

Tačiau P.Jakutis pridūrė, kad išėjus iš patalpos bei visoje statybvietės teritorijoje privalu dėvėti apsauginius šalmus. Vaizdo įraše matyti, kad R.Šimašius taisykles laužė ir stovėdamas lauke prie baseino.

Paklaustas, kas privalo svečią informuoti apie būtinybę užsidėti šalmą, P.Jakutis sakė, jog statinio statybos vadovas privalo užtikrinti saugų darbą, gaisrinę saugą, aplinkos apsaugą bei tinkamas darbo higienos sąlygas statybvietėje bei statomame statinyje.

Vis dėlto R.Šimašiui ar statybos vadovui nereikėtų baimintis. Per pastaruosius trejus metus už minėtus pažeidimus darbo inspektoriai administracinių nusižengimų protokolų nebuvo surašę.

„Jums, ko gero, iškilo klausimas: kur aš čia filmuojuosi?“ – per praėjusios savaitės mero ataskaitą žadino žiūrovų smalsumą R.Šimašius.

Atsakęs, kad tai Fabijoniškių baseinas, meras puolė pasakoti, kad jis pradėtas statyti tik prieš aštuonis mėnesius, kad tai bus vienas iš dviejų naujų baseinų Vilniuje.

Fabijoniškių baseine įrengti aštuoni 25 metrų ilgio plaukimo takai. O 2019-ųjų pirmąjį pusmetį bus atidarytas ir 50 metrų plaukimo takų baseinas Lazdynuose.

„Mūsų tikslas – kad Vilniaus vaikai išmoktų puikiai plaukti, todėl užbaigus abu baseinus antrokams kūno kultūros pamokos su plaukimo treneriais vyks juose“, – žadėjo R.Šimašius. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.