Dėl namo teismuose įklimpęs Egidijus Dragūnas sulaukė dar vienos bėdos

Su Valstybine teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (Inspekcija) teismuose besiginčijantis dainininkas Egidijus Dragūnas dar sykį pakliuvo į inspektorių nemalonę. Tik šįsyk – ne dėl Pavilnių regioniniame parke stovinčio namo, o dėl aplink jį tveriamos tvoros.

 E.Dragūnas dėl šio namo statybų įklimpo teismuose.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 E.Dragūnas dėl šio namo statybų įklimpo teismuose.<br> Lrytas.lt fotomontažas
E.Dragūnas žada į šį namą įsikelti jau rugsėjo pirmąją.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Dragūnas žada į šį namą įsikelti jau rugsėjo pirmąją.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Dragūnas žada į šį namą įsikelti jau rugsėjo pirmąją. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
E.Dragūnas žada į šį namą įsikelti jau rugsėjo pirmąją. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dainininkas E.Dragūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Dainininkas E.Dragūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 5, 2018, 1:37 PM, atnaujinta Jul 5, 2018, 2:35 PM

Šią savaitę Inspekcijos atstovai, patikrinę E.Dragūnui priklausantį sklypą Šilo gatvėje, užfiksavo, jog teritorija aplink namą tveriama įvairaus aukščio atraminėmis sienutėmis. Aukščiausioje vietoje ji virš žemės paviršiaus pakilusi apie 1,4 metro. Šalia kaimyninio sklypo įrengtos tik metalo konstrukcijos.

Inspektoriai surašė savavališkos statybos aktą ir nurodė nebevykdyti jokių savavališkai, be statybą leidžiančio dokumento, pastatytos gelžbetoninės atraminės sienutės statybos darbų, nugriauti statinį ir sutvarkyti statybvietę.

Kaip aiškino Inspekcijos atstovė Ligita Luščiauskaitė, įprastai nekilnojamojo turto objekto savininką pranešimas registruotu laišku apie fiksuotus pažeidimus pasiekia po dešimties darbo dienų nuo inspektorių vizito. Kai kalbėjomės su E.Dragūnu, žinia apie Inspekcijos nustatytą pažeidimą dėl tvoros iki jo dar nebuvo atėjusi.

„Dar ir tvorai reikia leidimo? Tai jau viršūnė – daugiau nieko negaliu pasakyti. Tai – persekiojimas, kažkieno duotas nurodymas susidoroti, kitaip to netraktuoju. Šalia mano namo dar mažesniame sklype stovi trys namai, kurių užstatymo plotas didesnis nei mano namo, už 300 metrų miške, lygiai taip ant skardžio, stovi kitas namas, bet į juos niekas neatsisuka“, – lrytas.lt kalbėjo dainininkas.

Anot E.Dragūno, tveriant tvorą jis trimis metrais sumažino savo sklypą, nes, priešingu atveju, būtų tekę iškirsti greta augusius medžius.

Priminsime, kad teismas yra nurodęs dainininkui savo lėšomis namą nugriauti, nes jis iškilo pažeidžiant įstatymus. Nors namo statybos pradėtos turint 2015 m. savivaldybės išduotą leidimą, vėliau dokumentą teismas panaikino. Toks sprendimas aiškintas tuo, kad detalusis planas prieštaravo Saugomų teritorijų įstatymo nuostatoms, nesilaikyta 50 metrų atstumo nuo šlaito viršutinės ir apatinės briaunos, pažeisti kiti Saugomų teritorijų įstatymo reikalavimai.

Viename teismo procesų Inspekcijos atstovas Ramūnas Šablauskas tvirtino, kad per didelis namas buvo numatytas jau Vilniaus miesto savivaldybės išduotame leidime bei projektuose, tačiau E.Dragūnas nukrypo ir nuo jų.

Vis dėlto dainininkas nusileisti neketina. „Bet kokiu atveju rugsėjo pirmąją įsikeliu į namą. Aš tame name gyvensiu ir ten stovės tvora”, – sakė E.Dragūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.