Prezidentė Dalia Grybauskaitė jau išleido apvalią sumą savo namo statyboms

Šio mėnesio pradžioje prezidentė Dalia Grybauskaitė patikslino privačių interesų deklaraciją. Iš dokumento aiškėja, kiek prezidentei tenka atseikėti už Vilniaus rajone, Bajoruose, Žemuogių g., statomą namą.

 Iki šiol sklypui, statybinėms medžiagoms bei statybų darbams pirkti prezidentė išleido 366213 eurų.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Iki šiol sklypui, statybinėms medžiagoms bei statybų darbams pirkti prezidentė išleido 366213 eurų.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2018, 12:00 PM, atnaujinta Jul 10, 2018, 12:28 PM

Liepos 1-ąją patikslinusi deklaraciją D.Grybauskaitė nurodė, kad „Baltic construction group“ už statybines medžiagas ir paslaugas sumokėjo 75077 eurus.

Kiek anksčiau, birželį, taip pat už statybines medžiagas ir statybos darbų paslaugas įmonei „Cezis“ atseikėta 72452 eurai.

53948 eurus iš D.Grybauskaitės už statybines medžiagas ir paslaugas gavo „Mūro ekspertai“, 89236 eurus – „Alavas“.

Už namų valdos sklypą su miško dalimi D.Grybauskaitė bendrovei „Apyvarta“ sumokėjo 75,5 tūkst. eurų.

Iki šiol sklypui, statybinėms medžiagoms bei statybų darbams pirkti prezidentė išleido 366213 eurus.

Pagal įstatymus viešųjų ir privačių interesų deklaracijose valstybės pareigūnai turi deklaruoti sandorius, jeigu jų vertė didesnė nei 3 tūkst. eurų.

Ir pradžių, kai žinios apie prezidentės sau statomą būstą buvo naujiena, kalbėta, jog dar neįrengto namo statybos atsieis labai pigiai – apie 128 tūkst. eurus.

Leidimą įsigytame 15 a sklype statyti namą D.Grybauskaitė iš Vilniaus rajono savivaldybės administracijos gavo šių metų balandį.

Būstą D.Grybauskaitei projektavo architektas Algimantas Mačiulis su studija „Metro architektūra“. A.Mačiulis yra pasakojęs, jog svarbiausias klientės reikalavimas buvo sukurti tokį namą, kuriame būtų išlaikytas privatumas.

Vis dėlto su prezidentės sklypu taip pat ribosis dar trys sklypai. Kaip anksčiau rašė lrytas.lt, į sklypą bus patenkama iš Žemuogių gatvės. Taip pat numatomi teritorijos vartai. Sklypas bus aptvertas tvora.

Prezidentė gyvens vieno aukšto pastate vienašlaičiais stogais. Į būstą ji įeis iš šiaurinės pusės. Pastato patalpos orientuojamos į pietus, į mišką. Name bus miegamasis, svečių kambarys, sporto, darbo ir kiti kambariai. Numatytas ir garažas automobiliui, terasa.

Bendras namo plotas – beveik 320 kv. metrų. Namo klasė bus A+, o ateityje neatmetama galimybė pastatyti ir saulės kolektorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.