Geriausi NT agentai pasidalijo patirtimi – kiekvienas turi triukų, kaip greičiau parduoti

Vieni būsto skelbimai dingsta bematant – namams per savaitę kitą atsiranda nauji šeimininkai. Tačiau kiti pardavėjai mėnuo po mėnesio savo preke negali suvilioti pirkėjų. Patyrę nekilnojamojo turto agentai pasidalijo kiekvienam prieinamais patarimais, ką daryti, o ko nedaryti, kad pardavinėjamas būstas taptų patrauklia preke.

Patraukti pirkėjo dėmesį galima pabrėžus įdomų būsto išplanavimą.<br>D.Umbraso nuotr.
Patraukti pirkėjo dėmesį galima pabrėžus įdomų būsto išplanavimą.<br>D.Umbraso nuotr.
Patraukti pirkėjo dėmesį galima pabrėžus įdomų būsto išplanavimą.<br> 123rf.com nuotr.
Patraukti pirkėjo dėmesį galima pabrėžus įdomų būsto išplanavimą.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 6, 2018, 3:28 PM, atnaujinta Oct 6, 2018, 3:32 PM

Tinkamos nuotraukos

Saulėti interjerai labiau traukia akį nei tamsūs. Geriausios interjero nuotraukos padaromos esant natūraliam apšvietimui antrąją dienos dalį, kai saulė jau nebe tokia ryški.

Plačiakampiu objektyvu padarytos nuotraukos kuria erdvesnių patalpų įspūdį.

Kad būtų galima suvokti išplanavimą, kadre turi būti tik baldai – daugiau jokių nereikalingų daiktų.

Dar viena taisyklė: būtina parodyti vaizdą pro langą, laiptinę, namo išorę.

Prie skelbimo apie nedidelį butą turi būti ne mažiau dešimties, apie didelį butą ar namą – 12-20 nuotraukų.

Nepriekaištinga reklama

Skelbime privalu raštingai išdėstyti visas nekilnojamojo turto technines charakteristikas ir kitus privalumus. Tekste turi atsispindėti neginčijami buto privalumai: neseniai darytas remontas, gražus vaizdas pro langus, švari laiptinė ir t.t.

Patraukti pirkėjo dėmesį galima pabrėžus įdomų išplanavimą, kuris leis įgyvendinti dizainerių sumanymus, pavyzdžiui, vietoj sandėliuko įrengti drabužinę, didelį prieškambarį paversti svetaine.

Adekvati kaina

Savas butas visuomet atrodo patrauklesnis nei kiti analogiški būstai, todėl pardavėjai neretai nepelnytai pakelia kainą. Dėl to būstas mėnesių mėnesiais laukia savo naujo šeimininko.

Tad tiems pardavėjams, kurie prastai orientuojasi rinkoje, verčiau kreiptis į patyrusį nekilnojamo turto agentą. Jei šis nutartų, kad nustatyta kaina – pernelyg didelė, būtų galima veikti pagal tokią schemą: nekilnojamąjį turtą mėginti pardavinėti už pageidaujamą kainą, o jei jo nenuperka, kas savaitę-dvi sumą vis šiek tiek apkarpyti. Tačiau reikia turėti omenyje, kad taip pardavinėjant būstą galite užtrukti ilgiau, nei rinkai išsyk pasiūlę adekvačią kainą, siūlo rbc.ru.

Susitvarkykite

Prieš parodant savo butą kitiems, jį reikia sutvarkyti, išmesti nereikalingas šiukšles. Jei ant sienų ar lubų yra nubėgimų, juos reikia užglaistyti, senus dėmėtus apmušalus verčiau pakeisti naujais, kad ir pigesniais, tačiau šviesiais.

Pageidautina iš akiračio patraukti pašaliniams nereikalingus daiktus: šeimos fotografijas, džiūstančius skalbinius, maisto produktus ir panašiai. Butas turi kiek įmanoma labiau priminti viešbučio numerį. Esmė ta, kad pirkėjas būstą matuojasi sau, todėl bet kokie svetimi daiktai gali sukelti nevalingą atmetimo reakciją.

Leiskite pasijusti šeimininku

Nekilnojamojo turto agentai naudojasi dar vienu slaptu ginklu: puiku, jei pavyksta būsimąjį pirkėją pasitikti prie laiptinės ar netgi autobusų stotelės. Pakeliui galima papasakoti apie rajono ypatybes ir infrastruktūrą. Kai kartu užkilsite iki durų, pirkėjui įduokite raktus ir sakykite: „Atidarykite“. Svečias sutriks, ims raktus ir atsirakins savo būsimuosius namus. Toks ėjimas leidžia potencialiam pirkėjui pasijusti būsto šeimininku, o taip pat nutrina ribas tarp jo ir pardavėjo.

Ne pro šalį pirkėją porai minučių palikti vieną, kad jis ramiai galėtų susidėlioti mintis ir pajusti būstą.

Paruoškite visus dokumentus

Neaiškumai dokumentuose, būsimų ir dabartinių šeimininkų teisių painiava bei panašūs dalykai potencialiam pirkėjui gali padaryti prastą įspūdį. Todėl iš anksto paruoškite visus būtinus dokumentus, parodykite, kad išspręsti visi juridiniai klausimai. Turėkite omenyje, kad pirkėjai bet kuriuo momentu, net ir pirmą sykį apžiūrėdami būstą, gali paprašyti pateikti visus būtinus dokumentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.