Šv. Jokūbo komplekso investuotojai nutraukė teisminį ginčą su N. Puteikio padėjėja

Šv. Jokūbo pastatų komplekso Vilniuje investuotojai palaiko Seimo nario Naglio Puteikio padėjėjos Rasos Kalinauskaitės pastangas atkreipti dėmesį į sistemines sostinės planavimo ydas ir nutraukė keturis mėnesius su ja trukusį ginčą teisme.

 Investuotojai skelbs naują tarptautinį atvirą architektūrinį konkursą.<br> Bendrovės nuotr.
 Investuotojai skelbs naują tarptautinį atvirą architektūrinį konkursą.<br> Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2018, 1:37 PM

Projektą, į kurį ketinama investuoti apie 50 mln. eurų, vystanti bendrovė „Orkela” pranešė atsiėmusi liepą Vilniaus miesto apylinkės teismui pateiktą ieškinį dėl viešų R. Kalinauskaitės pasisakymų.

Atsiliepime teismui Seimo nario padėjėja teigė, kad savo išsakytų teiginių apie neskaidrią miesto planavimo veiklą ji netaikė projekto vystytojams.

Pasak R. Kalinauskaitės, ji nurodė sistemines paveldo apsaugos problemas ir galimus sprendimo būdus.

Bendrovės „Orkela” atstovas Evaldas Klimas teigia, kad toks parlamentaro padėjėjos paaiškinimas visiškai tenkina bendrovės poziciją, todėl investuotojai nebemato prasmės tęsti bylos.

„Po dialogo su R. Kalinauskaite supratome, kad ji neturėjo tikslo be pagrindo primesti investuotojams korupcijos šešėlio, o tik siekė atkreipti dėmesį į įvairiais miesto planavimo ydas. Mes sutinkame, kad tam tikri sisteminiai trūkumai išties egzistuoja, ir palaikome R. Kalinauskaitės pastangas atkreipti į tai dėmesį, tačiau tai nėra šios bylos esmė”, – sako E. Klimas.

Anot jo, diskusija su R. Kalinauskaite buvo vienas iš veiksnių, paskatinęs bendrovę skelbti naują tarptautinį atvirą architektūrinį konkursą.

Naujas konkursas atspindi investuotojų pastangas atverti būsimo komplekso erdves vilniečių kultūriniam gyvenimui bei įgyvendinti Vilniaus regioninės architektūros tarybos rekomendacijas.

Lietuvos architektų sąjungos organizuojamo konkurso sąlygas planuojama paskelbti gruodžio 14 d., o konkurso nugalėtojus išrinkti iki kitų metų kovo vidurio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.