Vilniuje besiplečiantis biurų miestas didžiuojasi – perdirba net kavos tirščius

Saulės energija, naudojama biuruose, alternatyvus transportas, energiją taupantis apšvietimas, sportas darbe – šias ir daugelį kitų „žaliojo“ biuro technologijų įgyvendino „Technopolio“ biurų miestas, šiemet įvertintas apdovanojimu už darnią plėtrą Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos konkurse.

Šiuo metu sostinėje Ozo rajone esantį didžiausią Lietuvoje biurų miestą sudaro septyni „Technopolio“ biurų pastatai.<br>T.Bauro nuotr.
Šiuo metu sostinėje Ozo rajone esantį didžiausią Lietuvoje biurų miestą sudaro septyni „Technopolio“ biurų pastatai.<br>T.Bauro nuotr.
Saulės elektrinė ant „Technopolio“ stogo.<br>„Technopolio“ nuotr.
Saulės elektrinė ant „Technopolio“ stogo.<br>„Technopolio“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 7, 2018, 1:21 PM, atnaujinta Dec 7, 2018, 2:17 PM

„Šiemet pelnytas apdovanojimas už darnią plėtrą žymi ilgą ir nuoseklią mūsų veiklą, kuriant darnią biurų aplinką. Norime sukurti terpę, kurioje prigytų ir nenorėtų trauktis modernūs, talentingi žmonės. Mums svarbi patogi erdvė kiekvienam darbuotojui: kad jis galėtų čia ir sėkmingai dirbti, ir pailsėti, ir pasportuoti, negaišdamas pernelyg daug laiko nueitų pas gydytoją, o dėl visų šių galimybių nenorėtų dirbti niekur kitur. Neatsitiktinai savo biuro miesteliui išsirinkome vietą su nuolat plėtojama socialine infrastruktūra“, – sako „Technopolis Lietuva“ vadovė Lina Maskoliūnė.

Šiuo metu sostinėje Ozo rajone esantį didžiausią Lietuvoje biurų miestą sudaro septyni „Technopolio“ biurų pastatai.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos direktorius Mindaugas Statulevičius pabrėžė, kad kompleksiškai buvo įvertintas „Technopolio“ biurų miesto projektas: svarbus buvo ir urbanistinis, ir architektūrinis, ir ekonominis aspektai.

„Mums rūpėjo ir „Technopolio“ pastatų kokybė, ir aplinkos sutvarkymas, ir automobilių parkavimo sprendimai, ir kuriama vertė miestui. Atkreipėme dėmesį ir į glaudžius santykius su bendruomene – tiek buriama „Technopolio“ biurų mieste bendruomenė, tiek santykiai su greta gyvenančiais gyventojais. Ne mažą vertę turi ir teigiama vystomo projekto reputacija“, – vertinimo kriterijus vardijo M.Statulevičius.

Draugiškas sveikuoliams

Pasak L.Maskoliūnės, šiandieninė ekonomiškai aktyvi darbuotojų karta yra itin atidi sveikos gyvensenos ir ekologijos aspektams. Tvaraus biuro elementai yra vienas iš argumentų įmonėms renkantis vietą, kur įsikurti.

„Kurdami tvarios aplinkos biurus, daug dėmesio skiriame ne tik pastatų elementams, bet ir darbuotojų gyvenimo ir darbo būdui mūsų biurų mieste. Būtent todėl daug dėmesio skiriame sveikos ir ekologiškos gyvensenos aspektams – „Technopolyje“ diegiame dalijimosi ekonomikos pricipus. Čia galima atvykti nuomojamais automobiliais, dviračiais ar paspirtukais. Skatiname naudotis elektromobiliais, kuriuos „Technopolyje“ galima įkrauti elektros energija, pagaminta iš atsinaujinančių šaltinių“, – pasakojo L.Maskoliūnė.

Po darbų ar pietų pertraukos metu mankštintis galima parke įrengtoje sporto aikštelėje. Blogesniu oru ar grupinių užsiėmimų mėgėjams siūloma apsilankyti „Technopolyje“ įsikūrusioje pilates studijoje. Kiekviename iš biurų miestelio pastatų įrengti dušai, tad po rytinės mankštos darbuotojai gali žvaliai pradėti darbo dieną.

Daugėja išmanių technologijų

Šiuo metu ant trijų biurų pastatų įrengtos saulės elektrinės. Saulės energija maitinami biuruose esantys kompiuteriai bei bendrose erdvėse naudojamos taupiosios, nuo judesio ar natūralaus apšvietimo automatiškai šviesos sklaidą keičiančios biuro šviestuvų lemputės.

Visuose „Technopolio“ biurų pastatuose apdailai, baldams panaudotos ekologiškos medžiagos. Ekologiškos priemonės naudojamos ir biurams valyti. Patalpose įrengtos išmaniosios mikroklimato valdymo sistemos, kurios ne tik užtikrina tinkamą oro temperatūrą bei drėgmę, bet ir taupo energiją.

„Delta“ pastate įrengtos šaldymo sijos, panaudodamos orą ir vandenį, efektyviai valdo pastato klimatą, vėdina patalpas. Oru užtikrinamas ventiliacijos poreikis, o vanduo tarnauja kaip efektyvi šilumos ar vėsinimo perdavimo terpė.

Pastatuose įrengti vandenį taupantys, į judesį reaguojantys maišytuvai, naudojamas perdirbtas tualetinis popierius, rūšiuojamos atliekos. Iš biurų surenkami ir perdirbimui į elektros ir šilumos energiją išgabenami net kavos tirščiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?